SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Onze kleinschalige woningen

Kleinschalige woningen zijn woningen waar zes tot acht cliënten met dementie samenwonen. Door de kleinschaligheid hebben de zorgmedewerkers alle aandacht voor de cliënten. Ze kennen de cliënten en hun mantelzorgers zo goed, dat ze weten wat voor hen belangrijk is. Zo kunnen ze de zorg en ondersteuning bieden die echt bij de cliënten past.

Bekijk onze locaties

Daginvulling

In onze groepswoningen verloopt de dag zoals in een gezin. Tafeldekken, koken, samen de maaltijd gebruiken… het gebeurt er allemaal. We vinden het belangrijk dat de cliënten zich thuis voelen. Dus als ze willen, mogen ze meehelpen, maar niets moet. De activiteiten die we ondernemen zijn afgestemd op de cliënten. Er is van alles mogelijk, in welke fase van dementie de cliënt ook zit. Soms maken we een wandeling, spelen we een spelletje of luisteren we naar muziek. Een andere keer bladeren we door een fotoboek en praten we over vroeger.

Deskundige zorg

Uiteraard is er altijd een verzorgende aanwezig in de woning. Daarnaast maken we bewust ruimte voor de mantelzorgers. We overleggen met de familie welke ondersteuning zij zelf willen blijven bieden. En daar maken we afspraken over.  Alle cliënten hebben een persoonlijk begeleider die de eerste contactpersoon is voor de familie. Een arts is de verantwoordelijke voor alle medische zaken. En is begeleiding nodig van een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist? Dan komen deze SVRZ-medewerkers naar de kleinschalige woning toe. Tenslotte zijn er vrijwilligers die helpen en ondersteunen.

SVRZ de Kraayert appartement

Eigen kamer

Een groepswoning heeft een grote gemeenschappelijke woonkamer. Daarnaast heeft iedere cliënt een eigen kamer met douche en toilet. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten zich op hun gemak voelen. En dat ze omringd zijn door herkenbare dingen. Daarom stimuleren we cliënten om hun kamer verder in te richten zoals ze dat zelf graag willen. Met meubels van vroeger, met een familieportret of een favoriet schilderij.

Voorzieningen

Sommige groepswoningen voor mensen met dementie maken deel uit van een woonzorgcentrum. Cliënten kunnen dan gebruik maken van de voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt. Vaak liggen deze woningen in een dorpskern. In die situatie kunnen cliënten gebruik maken van de voorzieningen in het dorp. Dit ondersteunen wij door contacten te leggen met wijk- en dorpsbewoners, buren en lokale organisaties zoals winkeliers. Zo blijven de cliënten betrokken bij de samenleving en de samenleving bij SVRZ.

Goed om te weten!

Waar vind ik deze zorg?

Bekijk alle SVRZ locaties
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?