SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Mark
Locatiemanager Mark Felius

“Bij Ter Schorre bieden we persoonlijke zorg. Of het nu gaat om de zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd, ouderen met lichamelijke of psychische klachten of revalidatiezorg: bij Ter Schorre is veel specialisme aanwezig. Ons centrum voor zorg en revalidatie is ruim opgezet met kleinschalige groepswoningen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We ontmoeten u graag!”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ Ter Schorre clienten
Kom eens langs Bachlaan 90
4536 GD Terneuzen
Bel 088 887 3000 Google Maps
De locatie

De beste zorg, in een huiselijke sfeer

In hartje Zeeuws-Vlaanderen ligt Ter Schorre. Het centrum voor zorg en revalidatie is centraal gelegen, midden in een levendige woonwijk in Terneuzen.

Meer over de locatie

Huiselijke groepswoningen

SVRZ is groot in kleinschaligheid. Dit merkt u ook bij Ter Schorre: ons centrum voor zorg en revalidatie is ruim opgezet met twintig kleinschalige groepswoningen. Binnen iedere groepswoning bieden we zorg aan zes bewoners. Deze groepswoningen zijn onder andere bedoeld voor ouderen met een combinatie van lichamelijke klachten, psychische problemen en onbegrepen gedrag. Naast uw eigen kamer met vertrouwde meubels en spulletjes is er een gezamenlijke woonkamer in iedere groepswoning. Dit is dé plek waar huisgenoten elkaar ontmoeten, samen koken en eten, de krant lezen of spelletjes doen. Iedere groepswoning heeft een eigen huishouden, net zoals thuis. We doen samen de afwas en onderhouden de tuin. Dit maakt onze zorg bij Ter Schorre persoonlijk, vertrouwd en huiselijk.

Groepswoningen voor mensen met dementie

Ter Schorre heeft verschillende groepswoningen voor mensen met dementie. Wanneer u door geheugenproblemen niet meer thuis kunt wonen, kunt u bij ons terecht. We begrijpen dat dit behoorlijk ingrijpend is. Daarom doen we er alles aan om u met de juiste zorg te ondersteunen. Daarbij vinden we het belangrijk dat u de activiteiten die u ondernam zoveel mogelijk kunt blijven doen. En dat u uw eigen sociale netwerk in stand houdt.

Zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd

Dementie komt helaas ook voor bij jonge mensen. Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in het bieden van de juiste zorg voor deze specifieke doelgroep. Wanneer u door dementie niet meer thuis kunt wonen, kunt u bij ons terecht. Ter Schorre heeft twee groepswoningen waar we deze zorg bieden. Ook bij jonge mensen met dementie denken we vooral in mogelijkheden. We kijken naar uw persoonlijke behoeften en kansen om het leven dat u leidt zoveel mogelijk te behouden.

Revalidatiezorg, tijdelijk verblijf en paramedische zorg

Ter Schorre is er ook voor mensen die tijdelijk (extra) hulp en begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld om te revalideren of voor extra zorg na het herstellen van ziekte of een operatie. Daarnaast bieden we bij Ter Schorre paramedische zorg. Er zijn deskundige fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en voedingsdeskundigen aanwezig.

Dagbehandeling

Woont u nog thuis en heeft u chronische lichamelijke klachten? Dan is het fijn om er af en toe even uit te zijn. Voor uzelf, maar ook om uw partner of mantelzorger te ontlasten. Bij Ter Schorre kunt u een of meerdere dagen of dagdelen per week onze dagbehandeling bezoeken. Hier kunt u gebruik van maken wanneer u bijvoorbeeld complicaties heeft na een hersenbloeding, een ongeluk of een periode van revalidatie. Naast de oefeningen om uw klachten te verminderen staat het contact met lotgenoten centraal. Tijdens de dagbehandeling kijken we zoveel mogelijk naar uw persoonlijke interesses en hobby’s. Zo kunt u onder andere deelnemen aan schilderactiviteiten. Ook verzorgen we tijdens de dagbehandeling dagelijks een warme maaltijd waar u samen met de andere deelnemers van kunt genieten.

Midden in de samenleving

Ter Schorre ligt midden in een levendige woonwijk. Winkelcentrum Zuidpolder ligt op loopafstand: ideaal voor uw dagelijkse boodschappen of een bezoek aan de kapper. Ook een sporthal met zwembad is binnen handbereik. Door het open karakter van het terrein komt u bij Ter Schorre altijd wel iemand tegen. Cliënten, bezoekers, medewerkers, vrijwilligers of omwonenden: iedereen is welkom. Ter Schorre is niet voor niets een ontmoetingsplek. Aan de grote leestafel in de huiselijke zithoek van onze entree kunnen bezoekers en bewoners tijdschriften lezen en elkaar ontmoeten. Buurtbewoners ontmoeten elkaar dagelijks in ons restaurant. Daar lunchen ze samen of genieten van een kop koffie met gebak. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten zoals het Parkinson-inn en het Oogcafé. Bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen met afwisselende themabijeenkomsten.

video

- Neem een kijkje in

SVRZ Ter Schorre in Terneuzen

Rondleiding

Proef de sfeer in Ter Schorre

Zorgaanbod

Samen gaan we voor de beste zorg!

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die u nodig heeft. Ter Schorre heeft twintig kleinschalige groepswoningen waar u voor verschillende soorten zorg terechtkunt.

Toon alle zorgdiensten
Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Direct bij binnenkomst loopt u ons Grand Café annex restaurant binnen. Het Grand Café heeft een kleine kaart met diverse maaltijden en snacks. Hier kunt u samen met andere bewoners genieten van een kopje koffie met wat lekkers. Of gezellig met uw kleinkinderen een ijsje eten wanneer uw familie op bezoek komt. Bent u jarig en wilt u graag uw verjaardag vieren in het Grand Café, onder het genot van een hapje en een drankje? Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.

  Het Grand Café is dagelijks geopend. Op maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur, op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:30 tot 17:00 uur.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  Bij Ter Schorre kunt u op dinsdag, woensdag en vrijdag terecht in onze kapsalon. Er zijn twee kapsters aanwezig. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ. Bent u slecht ter been en vindt u het fijner als de kapster uw haar knipt in uw groepswoning? Laat het ons dan gerust weten. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie

 • shop
  Winkel

  Winkel

  Elke week laten we bij iedere groepswoning dagelijkse boodschappen bezorgen door Jumbo. Bent u nog goed ter been en wilt u graag zelf wat boodschappen in huis halen? Ter Schorre ligt op loopafstand van winkelcentrum Zuidpolder. Hier is onder andere een supermarkt, slager, bakker en bloemenwinkel aanwezig.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  De vrijwilligers van Ter Schorre organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten voor ouderen. We activeren bewoners om dagelijks te bewegen door te wandelen of een ballenspel te spelen.

 • fitness
  Samen bewegen

  Samen bewegen

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! We maken regelmatig wandelingen, verzorgen Tai Chi lessen of gaan met bewoners zwemmen in het naastgelegen zwembad. Ook is er een fysiotherapiezaal aanwezig waar bewoners kunnen fietsen, oefeningen kunnen doen of kunnen revalideren. Dit alles doen we samen met de bewoners die langdurig bij ons wonen en ook als revalidatie voor cliënten die kort bij ons verblijven.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere zondag is er om 10.00 uur een kerkdienst in het Grand Café. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Client met VR Bril bij SVRZ
Verhalen

VR bril op proef bij SVRZ

Jet van Boven, Teamleider zorg
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?