SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“Bij Ter Schorre bieden we persoonlijke zorg. Of het nu gaat om de zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd, ouderen met lichamelijke of psychische klachten of revalidatiezorg: bij Ter Schorre is veel specialisme aanwezig. Ons centrum voor zorg en revalidatie is ruim opgezet met kleinschalige groepswoningen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We ontmoeten u graag!”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ Ter Schorre clienten
Kom eens langs Bachlaan 90
4536 GD Terneuzen
Bel 088 - 887 3000 Google Maps
Zorgaanbod

Samen gaan we voor de beste zorg!

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die u nodig heeft. Ter Schorre heeft twintig kleinschalige groepswoningen waar u voor verschillende soorten zorg terechtkunt.

 • Revalidatie op de hometrainer - SVRZ

  Geriatrische revalidatie

  Ter Schorre is er ook voor mensen die tijdelijk (extra) hulp en begeleiding nodig hebben, zoals voor Geriatrische Revalidatie (GR). Dat is kortdurende en op herstel gerichte zorg voor ouderen na een ziekenhuisopname. Het doel van de revalidatie is dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig kunt functioneren en dat u terug kunt naar uw eigen huis.

  Lees meer
 • SVRZ de Kraayert keuken

  Groepswonen dementie

  Ter Schorre heeft verschillende groepswoningen voor mensen met dementie. Wanneer u door geheugenproblemen niet meer thuis kunt wonen, kunt u bij ons terecht. We begrijpen dat dit behoorlijk ingrijpend is. Daarom doen we er alles aan om u met de juiste zorg te ondersteunen. Daarbij vinden we het belangrijk dat u de activiteiten die u ondernam zoveel mogelijk kunt blijven doen. En dat u uw eigen sociale netwerk in stand houdt.

  Lees meer
 • SVRZ Ter Schorre gebouw

  Groepswonen somatische klachten, psychische problemen en onbegrepen gedrag

  Heeft u naast lichamelijke problemen ook psychische problemen of onbegrepen gedrag? Ter Schorre biedt groepswoningen voor bijzondere doelgroepen waar medewerkers werken die u of uw naaste / familielid deskundig begeleiden en verzorgen in een veilige, vertrouwde en kleinschalige omgeving.

  Lees meer
 • Cliënt wordt met de bus opgehaald om naar huis te gaan

  Dagbehandeling

  Woont u nog thuis en heeft u chronische lichamelijke klachten? Dan is het fijn om er af en toe even uit te zijn. Voor uzelf, maar ook om uw partner of mantelzorger te ontlasten. Bij Ter Schorre kunt u een of meerdere dagen of dagdelen per week onze dagbehandeling bezoeken. Hier kunt u gebruik van maken wanneer u bijvoorbeeld complicaties heeft na een hersenbloeding, een ongeluk of een periode van revalidatie. Naast de oefeningen om uw klachten te verminderen staat het contact met lotgenoten centraal. Tijdens de dagbehandeling kijken we zoveel mogelijk naar uw persoonlijke interesses en hobby’s. Ook verzorgen we tijdens de dagbehandeling dagelijks een warme maaltijd waar u samen met de andere deelnemers van kunt genieten.

  Lees meer
 • Behandeling en begeleiding fysiotherapie SVRZ

  Fysiotherapie

  Mensen die ouder worden krijgen vaak moeite met bewegen. Bij Ter Schorre werken deskundige fysiotherapeuten die u helpen als u klachten heeft aan uw spieren, banden, gewrichten of zenuwen.

  Lees meer
 • Ergotherapie SVRZ

  Ergotherapie

  Als u ouder wordt, of als u een ziekte heeft gekregen, kan het moeilijker worden om bepaalde dingen te doen. De ergotherapeuten van Ter Schorre helpen u graag om de dagelijkse dingen, zoals lopen, zitten of douchen zelf te blijven doen.

  Lees meer
 • Logopediste SVRZ met cliënt

  Logopedie

  Communicatie is voor iedereen belangrijk. Maar door allerlei aandoeningen kan spreken moeilijk worden. De logopedisten van Ter Schorre helpen u verder.

  Lees meer
 • Medewerker bij koelkast

  Voeding- en dieetadvies

  De diëtisten van Ter Schorre zijn gespecialiseerd in de problemen die ouderen ondervinden met eten en drinken. Ze helpen u graag op weg met een persoonlijk advies.

  Lees meer
 • SVRZ Ter Schorre gebouw

  Groepswonen dementie psychische problemen

  Bij Ter Schorre bieden we ook zorg aan ouderen die naast dementie psychische problemen hebben. In deze groepswoningen werken medewerkers die u deskundig begeleiden en verzorgen in een veilige, vertrouwde en kleinschalige omgeving.

  Lees meer
 • Pyscholoog SVRZ

  Psycholoog

  De psycholoog van Ter Schorre helpt u als het mentaal wat moeilijker gaat. Dit kan te maken hebben met geheugen, stemming of verwerking van een traumatische gebeurtenis of verlies. Met een verwijzing van uw huisarts kan de psycholoog door middel van onderzoek en observatie in overleg met u en uw huisarts komen tot een advies en/of een behandeling.

  Lees meer
 • Groepswonen dementie op jonge leeftijd in Terneuzen

  Dementie komt helaas ook voor bij jonge mensen. De zorgprofessionals van Ter Schorre zijn gespecialiseerd in het bieden van de juiste zorg voor deze specifieke doelgroep. Wanneer u door dementie niet meer thuis kunt wonen, kunt u bij ons terecht. Ter Schorre heeft twee groepswoningen waar we deze zorg bieden. Ook bij jonge mensen met dementie denken we vooral in mogelijkheden. We kijken naar uw persoonlijke behoeften en kansen om het leven dat u leidt zoveel mogelijk te behouden.

  Lees meer
 • SVRZ Noordbolwerk huiskamer

  Woongroep somatiek

  Een chronische lichamelijke aandoening kan het moeilijk maken om zelfstandig thuis te blijven wonen. Een woongroep somatiek van SVRZ is dan een goed alternatief. De woongroep van Ter Schorre bestaat uit een aantal appartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Uw eigen appartement is volledig aangepast en u kunt daar dus altijd blijven wonen.

  Lees meer
 • SVRZ de Vurrsche gang

  Logeren bij SVRZ

  Op Ter Schorre bieden we mensen met dementie die nog thuis wonen de mogelijkheid om te logeren. Door de zorg tijdelijk over nemen, bieden we mantelzorgers de mogelijkheid om even op adem te komen. Of met een gerust hart met vakantie te gaan, of een dagje weg.

  Lees meer
 • Logopediste SVRZ met cliënt

  Afasiecentrum

  Afasie is een taalstoornis die ontstaat door niet-aangeboren hersenletsel. In het afasiecentrum op Ter Schorre leert u omgaan met de beperking in uw communicatie. Een team van logopedisten, afasietherapeuten en deskundige begeleiders ondersteunt u daarbij.

  Lees meer
 • SVRZ de Redoute kamer

  Tijdelijk verblijf

  Als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt wonen, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis, dan bieden we u bij Ter Schorre tijdelijk extra behandeling en zorg zodat u snel weer naar huis kunt.

  Lees meer
Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Het Grand Café heeft een kaart met diverse maaltijden en snacks. U kunt hier met andere bewoners of familie genieten van wat eten en drinken.

  Openingstijden
  maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.30 uur
  zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
  zondag van 12.00 tot 17.00 uur

  Bent u jarig en wilt u graag uw verjaardag vieren in het Grand Café, onder het genot van een hapje en een drankje? Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  U kunt terecht bij onze kapper op dinsdag, woensdag en vrijdag

  Er zijn twee kapsters aanwezig. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ.

  Bent u slecht ter been en vindt u het fijner als de kapster uw haar knipt in uw groepswoning? Laat het ons dan gerust weten.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie

 • shop
  Winkel

  Winkel

  Elke week laten we bij iedere groepswoning dagelijkse boodschappen bezorgen door Jumbo. Bent u nog goed ter been en wilt u graag zelf wat boodschappen in huis halen? Ter Schorre ligt op loopafstand van winkelcentrum Zuidpolder. Hier is onder andere een supermarkt, slager, bakker en bloemenwinkel aanwezig.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  De vrijwilligers van Ter Schorre organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten voor ouderen. We activeren bewoners om dagelijks te bewegen door te wandelen of een ballenspel te spelen.

 • fitness
  Samen bewegen

  Samen bewegen

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! We maken regelmatig wandelingen, verzorgen Tai Chi lessen of gaan met bewoners zwemmen in het naastgelegen zwembad. Ook is er een fysiotherapiezaal aanwezig waar bewoners kunnen fietsen, oefeningen kunnen doen of kunnen revalideren. Dit alles doen we samen met de bewoners die langdurig bij ons wonen en ook als revalidatie voor cliënten die kort bij ons verblijven.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  In Ter Schorre is ook een geestelijk verzorger werkzaam waar u als cliënt bij terecht kunt. Iedere zondag is er om 10.30 uur een kerkdienst in het Grand Café. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Verhalen

Drie jonge ‘buddy’s’ op avontuur als vrijwilliger bij SVRZ

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?