SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Een eigen appartement met mogelijkheden tot ontmoeting

Iedere woongroep bestaat uit een aantal appartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Uw eigen appartement is volledig aangepast en u kunt daar dus altijd blijven wonen. U heeft een eigen badkamer, en meestal is er een pantry. Er staat een bed, een kledingkast en een nachtkastje. Richt de ruimte gerust verder in met uw eigen meubels. Er is een aansluiting voor de telefoon, televisie en internet. Daarnaast zijn er in de woongroep veel mogelijkheden om mensen te ontmoeten en om samen activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld in de ontmoetingsruimte. Als de woongroep deel uitmaakt van een groter centrum van SVRZ, dan kunt u gebruik maken van de voorzieningen die daar zijn.

Bekijk onze locaties
SVRZ Maxima client

Vul zelf uw dag in

Als u in een woongroep woont, bepaalt u zelf hoe u uw dag invult. U beslist waar u wilt eten, hoe laat u naar bed gaat of wat u gaat doen. In de ontmoetingsruimte kunt u tijd doorbrengen met de bewoners van de andere appartementen. Maar u kunt er ook voor kiezen om in uw eigen appartement te blijven. Er zijn regelmatig activiteiten waaraan u kunt meedoen. Zoals een filmavond of een speciale maaltijd. Natuurlijk kunt u, als dat mogelijk is, ook lid blijven van uw eigen vereniging of hobbyclub. Familie, vrienden en kennissen zijn altijd van harte welkom in de woongroep. Wij werken niet met bezoektijden.

Voorzieningen

Sommige woongroepen maken deel uit van een woonzorgcentrum. Cliënten kunnen dan gebruik maken van de voorzieningen die het woonzorgcentrum biedt. Vaak liggen deze woningen in een dorpskern. In die situatie kunnen cliënten gebruik maken van de voorzieningen in het dorp. Dit ondersteunen wij door contacten te leggen met wijk- en dorpsbewoners, buren en lokale organisaties zoals winkeliers. Zo blijven de cliënten betrokken bij de samenleving en de samenleving bij SVRZ.

Deskundige zorg

Uiteraard is er altijd een verzorgende aanwezig in de woongroep. Daarnaast maken we bewust ruimte voor de mantelzorgers. Bij nieuwe bewoners overleggen we met de familie om te kijken welke ondersteuning zij willen blijven bieden. En daar maken we afspraken over.

Alle bewoners hebben een persoonlijk begeleider die de eerste contactpersoon is voor de familie. Een arts is verantwoordelijk voor alle medische zaken. En is begeleiding nodig van een fysiotherapeut, een ergotherapeut of een logopedist? Dan staan deze SVRZ-medewerkers voor u klaar. Daarnaast zijn er vrijwilligers die u graag helpen en ondersteunen.

Lees hier meer over de woongroepen somatiek bij SVRZ

Folder woongroep somatiek

Goed om te weten!

Waar vind ik deze zorg?

Bekijk alle SVRZ locaties
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?