SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“Ons zorgcentrum ligt op een prachtige locatie, midden in de polders van Zaamslag. De Molenhof biedt een fijne woonomgeving voor mensen met lichamelijke beperkingen of dementie. Bent u benieuwd naar de locatie? Ons team heet u van harte welkom.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Molenhof clienten
Kom eens langs Molenstraat 14
4543 CM Zaamslag
Bel 088 887 3800 Google Maps
De locatie

De beste zorg, aan de rand van een gezellig dorp

In zorgcentrum De Molenhof bieden we zorg aan mensen met dementie. Ook wanneer u door lichamelijke beperkingen niet meer zelfstandig kunt wonen, kunt u bij ons terecht.

Meer over de locatie

Wonen in een groene omgeving

Zodra u vanuit Terneuzen richting Zaamslag rijdt, ziet u De Molenhof liggen. Het zorgcentrum ligt aan de rand van het dorp en is omringd door veel groen. Vanuit De Molenhof loopt u zo de polder in. Ook heeft het zorgcentrum een mooie tuin waar u heerlijk op het terras kunt zitten of een rondje kunt lopen.

Ons kent ons

De gemoedelijke sfeer van het dorp ervaart u ook in het zorgcentrum. De Molenhof grenst direct aan het gemeenschapscentrum Het Stropievat en heeft veel verbindingen met het dorpsleven. Buurtbewoners, vrijwilligers, kinderen van het kinderdagverblijf en diverse scholen lopen dan ook graag bij ons binnen. Als bewoner woont u dus in een rustige omgeving, omringd door veel levendigheid en gezelligheid.

Zorg bij lichamelijke klachten

Heeft u chronische lichamelijke klachten en kunt u niet meer zelfstandig thuis blijven wonen? Dan is De Molenhof een goed alternatief. In ons zorgcentrum bieden we zorg aan mensen met lichamelijke klachten. U kunt terecht in een van onze  woongroepen somatiek. Als bewoner heeft u uw eigen appartement. Ieder appartement is ruim opgezet en is voorzien van een aparte slaapkamer en badkamer. Dit maakt deze appartementen zeer geschikt voor echtparen. Op deze manier kunt u samen blijven wonen, ook als u of uw partner zorg nodig heeft. In onze woongroepen krijgt u veel privacy. Wanneer u daar behoefte aan heeft, kunt u zichzelf terugtrekken in uw appartement. Natuurlijk kunt u ook de gezelligheid opzoeken door andere bewoners te ontmoeten of deel te nemen aan een activiteit.

Zorg voor mensen met dementie

In De Molenhof bieden we psychogeriatrische zorg voor mensen met dementie. We hebben diverse groepswoningen dementie waar u terechtkunt. In deze groepswoningen kunt u kleinschalig wonen in een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving. De dag verloopt zoveel mogelijk zoals u thuis gewend was. Iedere groepswoning heeft een huiskamer met moderne keuken. Hier koken en eten we samen met andere bewoners. De huiskamer is daarnaast een gezellige plek om een spelletje te doen of een praatje te maken. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. Uiteraard kunt u uw kamer inrichten met uw vertrouwde spulletjes van thuis. In de groepswoningen geven wij u persoonlijke aandacht en zorg. Ook kunt u gebruikmaken van de voorzieningen die het zorgcentrum te bieden heeft en kunt u deelnemen aan de activiteiten die we organiseren.

Voorzieningen
 • barber
  Kapper

  Kapper

  Als bewoner van De Molenhof kunt u een afspraak maken met een van onze kappers. Hiervoor kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ. U kunt uw haar laten verzorgen in de kapsalon, maar het is ook mogelijk om de kapper naar uw kamer of appartement te laten komen. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Bij De Molenhof kunt u deelnemen aan de seniorenfitness. Onder begeleiding van een beweegagoog traint u op uw eigen niveau. Er is een oefenruimte aanwezig waar u samen met een beweegagoog oefeningen kunt doen. De beweegagoog kijkt naar uw mobiliteit en past de oefeningen hierop aan.

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  In het gemeenschapscentrum Het Stropievat is een grote bibliotheek aanwezig waar u als bewoner van De Molenhof boeken kunt lenen. Het Stropievat grenst direct aan ons zorgcentrum. U hoeft de deur dus niet uit!

 • silence
  Stilteruimte

  Stilteruimte

  Heeft u behoefte aan een moment van rust of bezinning? In De Molenhof is een stilteruimte aanwezig waar u zich in alle rust even terug kunt trekken.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere vrijdagmiddag vindt er om 16.00 uur een weeksluiting plaats bij De Molenhof. Deze wordt verzorgd door een van de predikanten of een vertegenwoordiging vanuit een van de kerken uit de buurt. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Verhaal Ruud Vrijwilliger 't Gasthuis
Verhalen

Vrijwilligerswerk, daar zit muziek in

Ruud Degener, Vrijwilliger in SVRZ 't Gasthuis
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?