SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Vrijwilliger Jane met SVRZ Medewerker Marga

Vrijwilliger aan het woord

Jane (rechts op de foto) is vrijwilliger bij het Ontmoetingscentrum van SVRZ Hof Rietzanger in Heinkenszand. Ze werkt daar samen met SVRZ medewerker Marga Pater (links op de foto).

Jane vertelt: “De zorg krijgt de laatste tijd veel aandacht vanwege de tekorten in de zorg. Ik hoop dat er meer mensen zijn die net als ik als vrijwilliger aan de slag willen. Het geeft zoveel voldoening. Bij het Ontmoetingscentrum zijn er verschillende mensen, met bijvoorbeeld beginnende Alzheimer, die net wat meer zorg nodig hebben. En niet meer bij een gewone inloopochtend op hun plek zijn. We geven ze veel gezelligheid. Door met hen te knutselen, geheugentraining te doen, te kletsen en samen te eten. Het hoort er allemaal bij. Een luisterend oor doet veel. Ik vind het erg prettig werk. Zo help ik ouderen, maar ook mijn betaalde collega.”

Waarom zijn vrijwilligers belangrijk?

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor de zorg die wij aan cliënten bieden. Bij SVRZ vinden we ook het welzijn van cliënten enorm belangrijk en vrijwilligers leveren daar een grote bijdrage aan. Ze zorgen voor wat extra handjes, gezelligheid en leuke activiteiten waar een zorgmedewerker soms niet aan toekomt. We zoeken naar een goede match tussen de vrijwilliger en de cliënt, zodat er een gelijkwaardige relatie ontstaat.

SVRZ de Vurrsche gang

Wat kunt u voor onze cliënten betekenen?

Wij kunnen u verschillende werkzaamheden aanbieden. Heeft u zelf andere wensen? Vraagt u dan gerust naar de mogelijkheden, er is heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld:

 • helpen bij de maaltijden
 • cliënten begeleiden bij uitstapjes
 • helpen bij verenigingen
 • Persoonlijke aandacht aan cliënten die weinig bezoek krijgen.
 • Ondersteunen bij grote activiteiten zoals een muziek- of filmavond, bingo of modeshow.
SVRZ Brouwershof clienten

SVRZ waardeert uw inzet

Wij stellen uw hulp zeer op prijs en dat laten wij op een aantal manieren blijken:

 • U ontvangt reiskostenvergoeding.
 • U ontvangt een presentje voor de Dag van de Verpleging op 12 mei.
 • Aan het eind van het jaar bieden wij u een kerstgeschenk aan.
 • U komt in aanmerking voor korting op de collectieve zorgverzekering van CZ en IZZ.
 • SVRZ heeft voor alle vrijwilligers een WA verzekering afgesloten.

U kunt heel eenvoudig vrijwilliger worden

 • Neem contact op met de vrijwilligerscoördinator van de SVRZ door uw naam en telefoonnummer achter te laten in het contactformulier onder aan deze pagina. Daarna belt de coördinator vrijwilligerswerk u terug.
 • In een kennismakingsgesprek met de vrijwilligerscoördinator krijgt u algemene informatie en kunt u uw wensen kenbaar maken. Daarna bekijkt de vrijwilligerscoördinator of uw wensen mogelijk zijn en belt u daarover terug.
 • Als u besluit om vrijwilliger te worden, gaat u van start voor een proefperiode van minimaal twee maanden.
 • Na deze periode nodigt de vrijwilligerscoördinator u uit voor een evaluatiegesprek.
 • Als deze evaluatie voor alle partijen positief is, ondertekent u een samenwerkingsovereenkomst en bent u officieel vrijwilliger bij SVRZ. Deze overeenkomst kan van beide kanten worden opgezegd. Door u als vrijwilliger als het vrijwilligerswerk niet meer voldoet aan uw verwachtingen, of door SVRZ als daar zwaarwegende redenen voor zijn.
Meer weten of contact opnemen?
SVRZ Ter Schorre clienten

Zien wij u op een van onze locaties?

Wij kijken uit naar uw aanmelding. Vervolgens neemt onze vrijwilligerscoördinator contact met u op. Wij hopen u binnenkort te verwelkomen op een van onze locaties.

Kom in contact met een vrijwilligerscoördinator

Bent u ook enthousiast geworden? Vul uw naam, telefoonnummer en voorkeurslocatie in en een van onze vrijwilligerscoördinatoren neemt contact met u op!
video

- Vrijwilliger, u bent de kers op de taart

Sfeerimpressie vrijwilligerswerk bij SVRZ

U bent van harte welkom!

Word ook vrijwilliger bij SVRZ

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?