SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Dieuwke, kun je wat over jezelf vertellen?
“Ik ben 13 jaar oud en ik zit in het 2e middelbaar, waar ik economie volg. Ik woon in België. Ik doe aan judo op competitieniveau en ik ben lid van de scouting.”

Hoe ben je als vrijwilligster bij SVRZ terecht gekomen?
“Mijn moeder werkt bij SVRZ Ter Schorre bij de receptie. Tijdens een schoolvakantie mocht ik een keer mee gaan kijken naar haar werk. Die dag heb ik bij welzijn, bij de verenigingen geholpen. Dat vond ik erg leuk en toen had ik zin om vaker te komen helpen.”

Hoe ziet jouw vrijwilligerswerk eruit?
“Ik heb wel eens in het magazijn geholpen. Daar legde ik de bestellingen in de kar en bracht ze naar de woningen. Ook heb ik geholpen in de kapsalon en bij het bewegen op muziek. En ik doe diverse activiteiten met cliënten, zoals wandelen en een kopje koffie drinken in het restaurant, een legpuzzel maken, een kaartspelletje jokeren en laatst heb ik een vogelhuisje beschilderd.”

Wat vind je van het vrijwilligerswerk?
“Heel divers! Ik vind al mijn taken leuk, maar helpen bij de cliënten doe ik het allerliefste. Ik vind dat heel gezellig en ik heb het bij Ter Schorre erg naar mijn zin.”

Je gaat naar school én je doet aan judo en scouting. Wanneer kun je bij SVRZ zijn?
“Ik kom vrijwilligerswerk doen in de schoolvakanties en op schoolvrije dagen. Meestal op dinsdag, donderdag of vrijdag.”

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?