SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Thijs
Clusterdirecteur Oosterschelde Thijs van der Feen

“Vanuit ons zorgcentrum loopt u zo het oude havenstadje in. Ten Anker is echt onderdeel van de gemeenschap van Tholen. Iedereen kent elkaar en elkaars familie. Dit zorgt voor veel herkenning en een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Bent u benieuwd naar het zorgaanbod van Ten Anker? We geven u graag een rondleiding in ons woonzorgcentrum en ontmoetingscentrum De Kombuis.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ Ten Anker winkel
Kom eens langs Prins Clauslaan 1
4691 ZA Tholen
Bel 088 887 4000 Google Maps
De locatie

De beste zorg, in een huiselijke sfeer

Midden in het centrum van Tholen ligt zorgcentrum Ten Anker. Hier bieden wij zorg aan mensen met dementie. Ook wanneer u lichamelijke klachten heeft, kunt u bij ons terecht.

Meer over de locatie

Ons kent ons

Tholen is een gezellig havenstadje in Zeeland. Ten Anker ligt midden in het centrum van Tholen. Vanuit Ten Anker loopt u zo het havenstadje in. Ook de winkels zijn binnen handbereik. Als bewoner van het zorgcentrum bent u echt onderdeel van de stad. Buurtbewoners, vrijwilligers en kinderen van diverse scholen lopen graag bij ons binnen. Ook familie en bewoners uit het naastgelegen woonzorgcentrum Dalemhof zijn altijd welkom. Dit zorgt voor veel gezelligheid en levendigheid in het zorgcentrum. In Ten Anker wonen vooral mensen die in de directe omgeving van Tholen hebben gewoond. De kans is dan ook groot dat u uw medebewoners kent!

Zorg bij lichamelijke klachten

Wanneer u door lichamelijke klachten niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, is Ten Anker een goed alternatief. Hier kunt u kleinschalig wonen met de juiste zorg. In ons zorgcentrum hebben we verschillende woongroepen somatiek waar u terechtkunt. Iedere woongroep bestaat uit meerdere appartementen of studio’s. U kunt uw eigen woning inrichten zoals u dat wilt. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om samen met uw partner in Ten Anker te wonen. Heeft u behoefte aan privacy? Dat is uiteraard geen probleem. Natuurlijk kunt u ook andere bewoners ontmoeten of deelnemen aan een activiteit. We passen onze zorg aan op uw wensen. Of u nu graag zelfstandig de dag doorbrengt of liever in het gezelschap met anderen.

Zorg voor mensen met dementie

Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in psychogeriatrische zorg. Zo bieden wij zorg voor mensen met dementie. Ook is er een expertteam Huntington aanwezig. Ten Anker heeft meerdere kleinschalige groepswoningen. Deze woningen zijn speciaal ingericht voor mensen met dementie. Hier bieden we de zorg en ondersteuning die nodig is, in een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving. In de groepswoningen verloopt de dag zoals u dat thuis gewend was. U heeft uw eigen kamer met uw eigen meubels en spulletjes. Iedere groepswoning heeft een gezamenlijke huiskamer waar we samen koken en eten. Ook kunt u hier andere bewoners ontmoeten om een praatje te maken, een spelletje te spelen of televisie te kijken. Verder is er genoeg te beleven in ons zorgcentrum. U kunt meedoen aan een groepsactiviteit, maar er is ook ruimte voor individuele aandacht. Zo kunt u schilderen, wandelen of eropuit met de duofiets. We kijken altijd naar de dingen die u leuk vindt om te doen.

Ontmoetingscentrum De Thuishaven

Woont u nog thuis, heeft u geheugenproblemen en/of heeft u behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning? U bent dan van harte welkom in ons ontmoetingscentrum.  Mensen die meer structuur nodig hebben om vereenzaming of neerslachtigheid te voorkomen zijn ook welkom bij het ontmoetingscentrum. Hier kunt u andere mensen ontmoeten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Door samen in gesprek te blijven en praktische adviezen te krijgen, kunnen bepaalde problemen verminderd of zelfs voorkomen worden. Ook organiseren wij allerlei activiteiten waar u aan mee kunt doen. In groepsverband, maar uiteraard is er ook ruimte om iets voor uzelf te doen. We stellen het gevarieerde activiteitenprogramma samen met u en de andere deelnemers op. Speciaal voor mantelzorgers zijn er gespreksgroepen en informatiebijeenkomsten. Zij kunnen elkaar hier leren kennen en ervaringen met elkaar delen. De Thuishaven is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.0 uur.

Dagbehandeling en dagbesteding

Woont u nog thuis en heeft u een lichamelijke beperking of geheugenproblemen? Voor extra ondersteuning en begeleiding kunt u in Ten Anker terecht voor onze dagbehandeling en dagbesteding. Hier hebben we aandacht voor u, maar ook voor uw mantelzorger. We helpen u omgaan met uw lichamelijke beperking of geheugenproblemen. Ook wanneer u herstelt na ziekte, een ongeval, een ziekenhuisopname of na een opname in Ten Anker, kan onze dagbehandeling fijn zijn. Het helpt u om weer zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. En dat is ons doel! We organiseren allerlei leuke activiteiten waar u aan mee kunt doen. We bespreken samen met u hoe we de dag invullen. Er zijn heerlijke relaxstoelen voor een rustmoment. Dichtbij is een oefenruimte aanwezig voor fysio- en ergotherapie. In de ontmoetingsruimte of het restaurant kunt u samen eten met andere deelnemers. Wel zo gezellig!

Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Ten Anker heeft een gezellig restaurant waar u kunt genieten van verse maaltijden. We serveren warme maaltijden, belegde broodjes en snacks. Het restaurant is een gezellige ontmoetingsplek waar veel bewoners elkaar opzoeken. Ook buurtbewoners uit de wijk en familie en vrienden zijn welkom. Het restaurant is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

  Themamaaltijden
  Regelmatig worden er themamaaltijden zoals aspergemaaltijd, zomerbuffet en kerstdiner,  georganiseerd. Zowel in restaurant de Klipper als in de recreatieruimte van woonzorgcentra.

  Huren van recreatieruimte
  In de woonzorgcentra Maartenshof, Dalemhof en Buitenhof kunnen cliënten ruimte huren voor het vieren van verjaardagen, jubilea etc. Dit kan via de receptie van Ten Anker.

 • barber
  Kapper en schoonheidssalon

  Kapper en schoonheidssalon

  Kapsalon
  Zowel dames als heren kunnen op afspraak terecht in de kapsalon van Ten Anker. u kunt zelf een afspraak maken door te bellen naar 088 – 887 4005.  U kunt ook vragen of uw persoonlijk begeleider een afspraak voor u wilt maken.  De kapster is op woensdag, donderdag en vrijdag op afspraak aanwezig. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

  Schoonheidssalon ‘De Salon’
  Bewoners en omwonenden van Ten Anker kunnen in de kapsalon van Ten Anker ook terecht voor:

  • hand en nagelverzorging
  • handmassage (met gebruikmaking van aromatherapie)
  • gezichtsverzorging
  • het aanbrengen van lichte make-up
   De Salon hecht veel waarde aan persoonlijk contact, respect, rust en gevoel van eigenwaarde. U bent dus bij Kora Polderman in goede handen. Na een behandeling in een rustige en ontspannen sfeer, met een kopje koffie of thee en een gezellig gesprek voelt u zich weer meer mens!

   Openingstijden, prijzen en afspraken maken

   De Salon is op maandag en dinsdag geopend. U kunt op  een van deze twee dagen langs komen om een afspraak maken. U kunt ook bellen naar 088 – 74005. Een behandeling kost  20 euro.
 • shop
  Winkel

  Winkel

  In Ten Anker is een kleine zelfbedieningswinkel, genaamd de Parlevinker. Zowel cliënten als medewerkers kunnen hier hun benodigdheden inkopen. U kunt hier voor allerhande levensmidde­len en andere dagelijkse boodschappen, maar ook cadeautjes, verjaardagskaarten, postzegels en snoepgoed.

  De winkel in Ten Anker is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Beweging is een belangrijk onderdeel van onze zorg en de dagelijkse activiteiten. Onze beweegagogen organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten in de oefenruimtes van Ten Anker. We doen individuele oefeningen en bewegen in groepsverband. Of het nu gaat om wandelen of oefeningen om uw conditie te verbeteren: we kijken waar u behoefte aan heeft en wat u leuk vindt om te doen. Zo zijn rolstoeldansen, gym en boksen ook erg populair bij onze bewoners!

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  Leest u graag een boek? Naast de stilteruimte, bij de ingang van afdeling Meerpaal, is een zitje met een boekenkast.  Neemt u gerust een boek mee om te lezen. Graag wel weer terugbrengen als u het boek uit heeft.

  De catalogus staat ook hier op internet. De website heeft even tijd nodig om op te laden. Klikt u bijvoorbeeld op auteur, dan wordt de catalogus gesorteerd op alfabetische volgorde met de naam van de auteur. Klikt u op titel dan verschijnen de titels in alfabetische volgorde. Het vak waarin het boek te vinden is staat ook op de webiste genoteerd. Ook de grootletter boeken staan als zodanig aangeduid.

  Heeft u hulp nodig bij het vinden van een boek? Vrijwilligers Cees en Jaap zijn altijd bereid u te helpen.

   

 • silence
  Stilteruimte

  Stilteruimte

  Heeft u behoefte aan een moment van rust of bezinning? In Ten Anker is een stilteruimte aanwezig waar u zich in alle rust even terug kunt trekken.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere twee weken is er op zondag van 10:00 tot 11:30 uur een kerkdienst bij Ten Anker. Ook is er iedere dinsdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur een bijbellezing. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Cliënten kunnen ook gebruik maken van de kerktelefoon. Hiervoor kunnen zij  bij hun eigen kerk een speciaal kastje aanvragen dat gekoppeld wordt aan hun telefoon of  internetverbinding.

SVRZ de Kraayert vooraanzicht
Verhalen

Even opscheppen…

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?