SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Thijs
Clusterdirecteur Oosterschelde Thijs van der Feen

“Zodra u de gezellige entree met het ontmoetingsplein binnenkomt, ervaart u de gemoedelijke sfeer bij Ter Valcke. In ons centrum voor zorg en revalidatie heeft iedereen aandacht voor elkaar. Persoonlijke aandacht voor cliënten staat bij ons centraal. Maar ook bewoners maken graag een praatje met onze medewerkers. Dit zorgt voor een prettige, huiselijke sfeer. Wilt u een kijkje nemen op onze locatie? We ontvangen u graag voor een rondleiding!”

Vraag een rondleiding aan
Kom eens langs Louise de Colignylaan 2
4461 SP Goes
Bel 088 887 2000 Google Maps
De locatie

De beste zorg, op loopafstand van het gezellige stadscentrum

Ter Valcke ligt aan de rand van het historische stadscentrum van Goes. Het centrum voor zorg en revalidatie is gespecialiseerd in revalidatiezorg, palliatieve zorg, zorg bij lichamelijke klachten en psychogeriatrische zorg.

Meer over de locatie

Deskundige revalidatiezorg

Ons centrum voor zorg en revalidatie heeft twee revalidatie-units voor neurologie en orthopedie. Hier kunt u revalideren na ziekte of een operatie. Een team van specialisten is betrokken bij deze geriatrische revalidatiezorg. Samen bepalen we haalbare revalidatiedoelen. Met passende individuele en groepstherapieën zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig kunt functioneren.

Moderne voorzieningen voor revalidatie

Ter Valcke heeft moderne voorzieningen om te revalideren. Hiermee maken we de behandelingen van de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist leuker en uitdagender. In de oefenruimte kunt u met de Silverfit de Alpe d’Huez beklimmen of een fietstocht maken door Goes. Ook maken we voor de ergotherapie gebruik van een oefenkeuken. Op deze manier helpen we u met de dagelijkse bewegingen waar u moeite mee heeft.

Dagbehandeling

Heeft u lichamelijke klachten na bijvoorbeeld een ongeluk of revalidatietraject? Of heeft u de ziekte van Parkinson of dementie? Bij Ter Valcke kunt u een of meerdere dagdelen per week de dagbehandeling bezoeken. Tijdens de dagbehandeling krijgt u specialistische zorg om uw klachten te verminderen en om uw mantelzorger even te ontlasten.

Tijdelijk verblijf

Heeft u na een ziekenhuisopname tijdelijk (extra) zorg nodig? Of is een kortdurende behandeling gewenst? Dan kunt u terecht in het tijdelijk verblijf van Ter Valcke. Hier kunt u herstellen in een beschutte omgeving met de zorg die u nodig heeft. Uiteraard kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen die Ter Valcke biedt.

Zorg bij lichamelijke klachten

Kunt u door een chronische lichamelijke aandoening niet meer zelfstandig thuis wonen? Ter Valcke heeft meerdere woongroepen somatiek waar u terechtkunt. Iedere woongroep bestaat uit een aantal appartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Vanuit uw appartement kijkt u uit over de gezellige binnentuin of het centrum van Goes. Als bewoner bepaalt u zelf hoe u de dag invult. Bij Ter Valcke organiseren we veel leuke activiteiten waar u aan mee kunt doen. Wanneer u meer behoefte heeft aan privacy, kunt u zich natuurlijk ook terugtrekken in uw appartement. Ook kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen die we bieden. Eet bijvoorbeeld gezellig met uw familie in het restaurant of laat uw haar verzorgen bij de kapper. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik!

Psychogeriatrische zorg

Heeft u dementie of de ziekte van Huntington? Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in psychogeriatrische zorg. Ter Valcke biedt kleinschalige groepswoningen dementie waar u terechtkunt. In de groepswoning woont u samen met een aantal bewoners. U heeft uw eigen kamer die u kunt inrichten met uw vertrouwde spulletjes van thuis. We brengen de dag zoveel mogelijk samen met andere bewoners door. In de gezellige huiskamer verloopt de dag zoals u thuis gewend was. Hier koken en eten we samen. Verder kunt u hier een praatje maken met andere bewoners of een spelletje spelen. Ook kunt u deelnemen aan de vele activiteiten die we in Ter Valcke organiseren.

Palliatieve unit

Bij Ter Valcke kunt u de laatste fase van uw leven doorbrengen. In onze palliatieve unit bieden wij gespecialiseerde zorg en warme, persoonlijke begeleiding. Een team van speciaal opgeleide verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en vrijwilligers staat 24 uur per dag voor u klaar. Uw familie en vrienden zijn natuurlijk ook altijd welkom. Er is een fijne familiekamer waar zij kunnen slapen.

Wonen in een levendige omgeving

In Ter Valcke is altijd beweging. Het ontmoetingsplein is het middelpunt van ons centrum. Of het nu gaat om beweegactiviteiten, spelletjes of muziekoptredens: er is altijd wel iets te doen. In het restaurant kunt u een hapje eten met familie of vrienden. Ook het Grand Café is een gezellige ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners. Gaat u liever naar buiten? Ter Valcke heeft een belevingsgerichte tuin waar u heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Ook kunt u meehelpen in de moestuin. Verder ligt het centrum van Goes op loopafstand. Binnen een kwartier wandelt u naar de Grote Markt of naar Park Valckeslot. Of u neemt de buurtbus, die vlak voor de deur stopt. Kortom: Ter Valcke ligt op een centrale plek en biedt voor ieder wat wils!

Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Ter Valcke heeft een gezellig restaurant waar u kunt genieten van lekkere maaltijden, dagschotel, verse soep en broodjes.

  Maandag t/m vrijdag: 11.30 – 13.30 uur (Bestellingen tussen 11.30 – 13.15 uur)
  Zaterdag en zondag: 11.30 – 13.30 en 17.00 – 19.00 uur  (Bestellingen tussen 11.30 – 13.15 en 17.00 – 18.15 uur.)

  Wilt u zaterdag of zondag in ons restaurant dineren? Dan graag vooraf telefonisch reserveren bij de receptie van Ter Valcke: 088 – 887 2000.

 • cafe
  Grand Café

  Grand Café

  Naast het restaurant is het Grand Café ook een gezellige plek om andere bewoners, familie of vrienden te ontmoeten. Bij lekker weer kunt u van het zonnetje genieten op het terras. U kunt terecht voor een drankje, ijs, gebak en andere versnaperingen.

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag 14.00 – 20.45 uur.
  • Zaterdag en zondag 9.30 – 21.00 uur.
 • barber
  Kapper

  Kapper

  Als bewoner van Ter Valcke kunt u een afspraak maken met onze kapster Lian Beuns. Bel voor een afspraak naar 06 – 22 97 15 61.

  U vindt de kapsalon op het ontmoetingsplein bij de centrale entree van Ter Valcke.

   

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Beweging is een belangrijk onderdeel van onze zorg en de dagelijkse activiteiten. Onze beweegagogen organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten in de oefenruimtes van Ter Valcke. We doen individuele oefeningen en bewegen in groepsverband. Of het nu gaat om wandelen of oefeningen om uw conditie te verbeteren: we kijken waar u behoefte aan heeft en wat u leuk vindt om te doen.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  Ter Valcke heeft een winkel waar u dagelijkse producten kunt kopen.

  Openingstijden
  De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30-12.00 uur.
  Bent u nog goed ter been en wilt u graag boodschappen doen in de buurt? Met het stadscentrum van Goes op loopafstand zijn er diverse winkels binnen handbereik.

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  Leest u graag een boek? In het Grand-café van Ter Valcke vindt u een grote boekenkast. Er is voor ieder wat wils. Ook grootletterboeken zijn aanwezig.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere zondagochtend is er een kerkdienst in het restaurant van Ter Valcke. Door verschillende voorgangers wordt hier inhoud aan gegeven. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk. In de omgeving van Ter Valcke zijn meerdere kerken die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

  Bij de kerkdiensten geven we elkaar de ruimte en houden we rekening met elkaar. Bij een te volle zaal krijgen bewoners en cliënten van Ter Valcke voorrang boven overige bezoekers.

Verhalen

Het is nooit te laat om te stoppen

Dina Lorier, longverpleegkundige SVRZ
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?