SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Thijs
Clusterdirecteur Oosterschelde Thijs van der Feen

“Ons zorgcentrum in Lewedorp is ruim opgezet, licht en kleurrijk. De sfeer is huiselijk en warm. Bij De Kraayert kunt u helemaal uzelf zijn. Onze zorgprofessionals kijken naar de dingen die u nog wél kunt en zelf ook leuk vindt om te doen. We denken altijd in mogelijkheden en kijken continu naar wat we voor u als bewoner kunnen betekenen. Benieuwd naar het zorgaanbod bij De Kraayert? We geven u graag een rondleiding bij ons op locatie.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Kraayert koken
Kom eens langs Deltastraat 2
4456 BB Lewedorp
Bel 088 887 2600 Google Maps
De locatie

De beste zorg, centraal gelegen

Midden in de dorpskern van Lewedorp vindt u zorgcentrum De Kraayert. Hier kunt u wonen met zorg in verschillende woongroepen of groepswoningen. Ook zijn er seniorenappartementen waar u alleen of samen met uw partner kunt wonen. Voor vragen hierover kunt u bellen naar 088 – 887 2600.

Meer over de locatie

Onderdeel van de dorpskern

Lewedorp is een klein, gezellig dorp met alle voorzieningen binnen handbereik. De Kraayert ligt midden in de dorpskern. Als bewoner voelt u zich dan ook echt onderdeel van het dorp. Familie, vrienden en kennissen zijn op deze manier altijd in de buurt. Bent u graag buiten en houdt u van fietsen? Met de duofiets bent u zo in de polder of bij het Veerse Meer. Verder komt u in ons zorgcentrum regelmatig buurtbewoners tegen. Zo is de maandelijkse bingo en het dorps- en familiediner in het Grand Café erg populair.

Zorg bij lichamelijke klachten

Als u door lichamelijke beperkingen niet meer zelfstandig kunt wonen, is een woongroep somatiek in ons zorgcentrum een goed alternatief. Bij De Kraayert kunt u uw kamer of appartement inrichten met uw eigen vertrouwde meubels. Zo voelt u zich direct thuis. Er is een gezellige ontmoetingsruimte waar u samen met medebewoners kunt eten, een spelletje kunt doen of gewoon een praatje kunt maken. Ook uw bezoek is altijd van harte welkom!

Zorg voor mensen met dementie

Heeft u een gedragsstoornis, dementie of de ziekte van Huntington? Bij De Kraayert bieden we specialistische zorg bij verschillende soorten psychogeriatrie. Er zijn dan ook verschillende groepswoningen waar u terechtkunt. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie zijn er groepswoningen aanwezig.

Verstandelijke beperking en dementie

Heeft u een verstandelijke beperking in combinatie met dementie? In onze groepswoningen krijgt u alle zorg en begeleiding die u nodig heeft. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Verder zijn er voldoende zorgprofessionals aanwezig die zijn gespecialiseerd in kleinschalige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie.

Seniorenappartementen

Wilt u zelfstandig wonen met de juiste zorg in de buurt? De Kraayert heeft achttien moderne seniorenappartementen waar u alleen of samen met uw partner kunt wonen. Als bewoner kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten die het zorgcentrum te bieden heeft. Ieder appartement heeft een woonkamer met open keuken. Naast een slaapkamer is er nog een extra kamer aanwezig die u kunt gebruiken als hobbykamer, werkkamer of logeerkamer. Verder is het appartement uitgerust met een badkamer, toilet en berging. Vindt u het fijn om lekker buiten te zitten? Ieder appartement heeft een balkon of tuintje die u zelf sfeervol kunt inrichten. Naast uw eigen berging is er ook een berging aanwezig voor fietsen en scootmobielen.

Blijven doen wat u leuk vindt

Bij De Kraayert werken we zoveel mogelijk samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk kunt blijven doen wat u leuk vindt. Of het nu gaat om schilderen, bloemschikken, bewegen of zingen: er is altijd wel een activiteit die bij u past. In de recreatiezaal organiseren we regelmatig leuke activiteiten. In de woongroepen is er voldoende aandacht om samen met u iets te ondernemen, zoals wandelen, bakken of tuinieren. Dit geldt ook voor onze dagbehandeling. Bij De Kraayert bieden we dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Onze zorgmedewerkers nemen de tijd om uw dag in te delen zoals u dat wilt en zorgen voor een zinvolle invulling van de dag. Of u nu graag beweegt, tuiniert of timmert: we vinden het belangrijk dat u zich gewaardeerd en nuttig voelt.

Voorzieningen
 • barber
  Kapper

  Kapper

  Wilt u naar de kapper? De verzorgenden geven u graag informatie over de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook uw eigen vertrouwde kapper laten komen.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  De Kraayert heeft een winkel waar u dagelijkse producten kunt kopen. Denk aan koekjes, frisdrank, shampoo of tandpasta.

  Openingstijden:
  Maandag t/ vrijdag van 9.00-12.00 uur.
  De winkel is op zaterdag en zondag gesloten.

   

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. Onze pedicure behandelt u wanneer u daar een medische indicatie voor heeft. Heeft u geen medische indicatie, maar wilt u wel graag uw voeten extra laten verzorgen? Ook dan kunt u op eigen initiatief en op eigen kosten bij de pedicure terecht. Een zorgmedewerker van SVRZ kan een afspraak voor u maken.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Beweging is een belangrijk onderdeel van onze zorg en de dagelijkse activiteiten. Onze beweegagogen organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten in De Kraayert. We doen individuele oefeningen en bewegen in groepsverband. Ook kunt u gebruikmaken van de ‘Silverfit’, waarbij u moet reageren op bewegingen aan de hand van een spelcomputer.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Op de 1e woensdag van de maand is er een protestante dienst en op de 3e woensdag van de maand is er een katholieke dienst in De Kraayert. De diensten vinden plaats in het Grand-café van 14.00 – 15.00 uur. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

 • Welzijn
  Pakket welzijn en zorg

  Pakket welzijn en zorg

  De bewoners van de huurappartementen in De Kraayert kunnen gebruik maken van het pakket welzijn en zorg van SVRZ.

 • cafe
  Recreatiezaal

  Recreatiezaal

  De recreatiezaal in De Kraayert is de hele dag toegankelijk. U kunt hier uw bezoek ontvangen. Er staat ook een biljart waar u gebruik van kunt maken.

Astrid Schouten foto
Verhalen

Hard werken om te kunnen blijven lopen

Astrid Schouten
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?