SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“Door de gemoedelijke, bourgondische sfeer voelt u zich direct thuis bij De Blide. Het restaurant is een gezellige ontmoetingsplek voor zowel cliënten, bezoekers als buurtbewoners. In ons zorgcentrum is iedere dag wel iets te beleven. Onze zorgprofessionals en vrijwilligers zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen die u leuk vindt. Benieuwd naar de locatie? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende rondleiding.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Blide clienten somatiek
Kom eens langs Alberdingk Thijmstraat 1
4532 CZ Terneuzen
Bel 088 887 3900 Google Maps
De locatie

De beste zorg, nabij de Westerschelde

Aan de rand van het centrum van Terneuzen ligt De Blide. In ons zorgcentrum bieden we zorg voor mensen met lichamelijke klachten en mensen met dementie. Ook zijn er ruime appartementen aanwezig waar u alleen of samen met uw partner kunt wonen.

Meer over de locatie

Wonen in een levendige omgeving

Zorgcentrum De Blide ligt midden in een gezellige woonwijk. Met het centrum van Terneuzen om de hoek is er altijd wel iets in de omgeving te beleven en zijn alle voorzieningen binnen handbereik. Vanuit uw appartement kijkt u uit over de vijver of op de entree van het zorgcentrum. Op de bovenste verdieping heeft u zelfs een prachtig uitzicht over het kanaal van Gent naar Terneuzen! Kortom: bij De Blide kunt u wonen met zorg op een unieke locatie in Zeeland.

Zorg bij lichamelijke klachten

Als u door lichamelijke beperkingen niet meer zelfstandig kunt wonen, is zorgcentrum De Blide een goed alternatief. Bij De Blide bieden we zorg in zes woongroepen somatiek. We hebben vierenvijftig appartementen waarvan veertig appartementen van maar liefst 45 tot 50 vierkante meter. Ieder appartement heeft een eigen badkamer. De veertig appartementen beschikken zelfs over een aparte slaapkamer. Dit maakt deze appartementen zeer geschikt voor echtparen. Op deze manier kunt u samen blijven wonen, ook als u of uw partner zorg nodig heeft. U kunt uw appartement uiteraard naar eigen smaak inrichten, met spulletjes uit uw vertrouwde omgeving. Iedere woongroep heeft een gezellige ontmoetingsruimte waar u andere bewoners kunt opzoeken om een spelletje te doen of een praatje te maken. Uiteraard kunt u ook volledig uw eigen weg gaan en uzelf terugtrekken in uw appartement.

Zorg voor mensen met dementie

Heeft u dementie of de ziekte van Huntington? Onze zorgprofessionals bieden specialistische zorg bij verschillende soorten psychogeriatrie. De Blide biedt kleinschalige groepswoningen dementie waar u terechtkunt. Iedere groepswoning heeft een gezellige huiskamer waar u samen met andere bewoners kunt eten en elkaar kunt ontmoeten.

Blijven doen wat u leuk vindt

Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen waar u plezier en interesse in heeft. Er is iedere dag wel iets te doen bij De Blide. We organiseren muziekoptredens, modeshows en uitstapjes. Houdt u van fietsen? Een van onze vrijwilligers neemt u graag mee naar buiten om een tochtje met de duofiets te maken.

Contact met de omgeving

Wij vinden het belangrijk om de omgeving te betrekken bij ons zorgcentrum. We gaan met onze bewoners zoveel mogelijk op stap. Zo brengen we regelmatig een bezoek aan het cultureel centrum. Ook betrekken we kinderen van omliggende scholen bij allerlei activiteiten binnen De Blide. Als bewoner voelt u zich daarom niet alleen thuis bij ons, u bent en blijft ook echt onderdeel van de buurt waarin u misschien wel jarenlang hebt gewoond!

Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Zorgcentrum De Blide heeft een gezellig restaurant waar u een hapje kunt eten. In het restaurant serveren we warme maaltijden en kleine gerechten. Ook is het mogelijk om uw verjaardag te vieren in het restaurant of om te reserveren voor een high tea. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers. Het restaurant is dagelijks geopend van 8.30 – 16.30 uur.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  In het naastgelegen woonzorgcentrum De Zoutvliet is een kapsalon aanwezig. Als bewoner van De Blide kunt u hier terecht om uw haar te laten verzorgen. Bent u slecht ter been? We begeleiden u graag naar de kapsalon en halen u ook weer op. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  De Blide heeft een winkel waar u verschillende basisproducten kunt kopen. Denk aan koekjes, frisdrank, shampoo of tandpasta. De winkel is iedere donderdag geopend van 10.30 – 11.15 uur.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Beweging is een belangrijk onderdeel van onze zorg en de dagelijkse activiteiten. Onze beweegagogen organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten in De Blide. We doen individuele oefeningen en bewegen in groepsverband. In de oefenruimte kunt u fietsen, wandelen op de loopbrug en oefeningen doen met gewichten.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Tegenover Zorgcentrum De Blide is een kerk. Hier kunt u op eigen gelegenheid een kerkdienst bijwonen. Er is ook een geestelijk verzorger bij ons in dienst waar u als bewoner van De Blide bij terecht kunt.

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  De Blide beschikt over een collectie groot letter boeken. Deze boeken worden uitgeleend door de Zeeuwse bibliotheek. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd. Bewoners van De Blide kunnen de boeken gratis lezen. Eén keer per 14 dagen komt een vrijwilliger met de boeken langs de woongroepen.

Verhalen

Het is nooit te laat om te stoppen

Dina Lorier, longverpleegkundige SVRZ
Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Bekijk alle activiteiten
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?