SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“Woonzorgcentrum De Zoutvliet ligt in een gezellige, levendige omgeving en grenst aan zorgcentrum De Blide. Als bewoner van De Zoutvliet kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen en faciliteiten die wij hier bieden. In De Zoutvliet leveren wij deskundige zorg bij u thuis. Ook ontmoetingscentrum De Zoutvliet is gehuisvest in dit woonzorgcentrum. De Scheldeboulevard en het stadscentrum van Terneuzen liggen op loopafstand. Een unieke locatie in Zeeuws-Vlaanderen waar u zelfstandig kunt wonen.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Zoutvliet
Kom eens langs Rodenbachstraat
4532 CX Terneuzen
Bekijk onze contactgegevens Google Maps
De locatie

De beste zorg, nabij de Westerschelde

In woonzorgcentrum De Zoutvliet kunt u zelfstandig wonen met zorg van SVRZ in de buurt. De Zoutvliet is een woonzorgcentrum van woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. SVRZ biedt hier ook een ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen.

Meer over de locatie

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Woonzorgcentrum De Zoutvliet bestaat uit 84 huurappartementen van woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. We leveren hier deskundige zorg bij u thuis. De Zoutvliet grenst aan zorgcentrum De Blide. Als bewoner kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen van De Blide. Ook kunt u deelnemen aan de activiteiten die we in De Blide organiseren. Een groot voordeel wanneer uw partner bijvoorbeeld in De Blide verblijft. Vanuit De Zoutvliet stapt u zo het zorgcentrum binnen!

Ontmoetingscentrum De Zoutvliet

Woont u nog thuis, heeft u beginnende of verder gevorderde geheugenproblemen en heeft u behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning? U bent dan samen met uw mantelzorger van harte welkom in ons ontmoetingscentrum. Zoals de naam al doet vermoeden kunt u hier andere mensen ontmoeten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Door samen in gesprek te blijven en praktische adviezen te krijgen, kunnen bepaalde problemen verminderd of zelfs voorkomen worden. Ook organiseren wij allerlei (bewegings)activiteiten, evenementen en uitstapjes waar u aan mee kunt doen. In groepsverband, maar uiteraard is er ook ruimte om iets voor uzelf te doen. Ook bewegen is een goede manier om geheugenproblemen te verminderen. Daarom kunt u regelmatig deelnemen aan een bewegingsactiviteit. Speciaal voor mantelzorgers zijn er gespreksgroepen. Hier leert u andere mantelzorgers kennen en kunt u ervaringen met elkaar delen.

Wonen in een levendige omgeving

De Zoutvliet ligt erg centraal in een gezellige, levendige omgeving. U vindt ons woonzorgcentrum tussen de Axelsestraat en de Guido Gezellestraat in Terneuzen. Diverse winkeltjes, horecagelegenheden en een ijssalon liggen op loopafstand. Houdt u van wandelen? De Scheldeboulevard en het stadscentrum van Terneuzen liggen op loopafstand. Aangrenzend aan het woonzorgcentrum ligt een parkje met een grote vijver. Hier kunt u een wandeling maken of lekker in het zonnetje zitten.

Voorzieningen
 • cafe
  Restaurant

  Restaurant

  Zorgcentrum De Blide heeft een gezellig restaurant waar u een hapje kunt eten. In het restaurant serveren we warme maaltijden en kleine gerechten. Ook kunt u als bewoner van De Zoutvliet warme maaltijden vanuit het restaurant afhalen of laten bezorgen bij u thuis. Het restaurant is dagelijks geopend van 8.30 – 16.30 uur.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  In De Zoutvliet is een kapsalon aanwezig. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  In woonzorgcentrum De Zoutvliet is een medisch pedicure gevestigd. Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met de zorgmedewerker of zelf contact opnemen met de pedicure.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  Het naastgelegen woonzorgcentrum De Blide heeft een winkel waar u verschillende basisproducten kunt kopen. Denk aan koekjes, frisdrank, shampoo of tandpasta. De winkel is iedere donderdag geopend van 10.30 –  11.15 uur. Daarnaast ligt De Zoutvliet vlakbij het winkelcentrum Zuidpolder. Ook het stadscentrum van Terneuzen ligt op loopafstand.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Beweging is een belangrijk onderdeel van onze zorg. Onze beweegagogen organiseren regelmatig bewegingsactiviteiten in zorgcentrum De Blide. Als bewoner van De Zoutvliet kunt u ook deelnemen aan de seniorenfitness van het naastgelegen zorgcentrum. We doen individuele oefeningen en bewegen in groepsverband. In de oefenruimte kunt u fietsen, wandelen op de loopbrug en oefeningen doen met gewichten. Een keer per week wordt er door een fysiotherapeut seniorenfitness gegeven.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Tegenover Zorgcentrum De Blide is een Kerk. Hier kunt u op eigen gelegenheid een kerkdienst bijwonen.

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  De Blide beschikt over een collectie groot letter boeken. Deze boeken worden uitgeleend door de Zeeuwse bibliotheek. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd. Bewoners van woonzorgcentrum De Zoutvliet betalen hiervoor € 20 per jaar. Eén keer per 14 dagen komt een vrijwilliger met de boeken langs.

Marjolein Sponselee
Verhalen

Ruimte voor humor

Marjolein Sponselee , Verzorgende IG
Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland in deze locatie.
Bekijk de activiteiten die plaatsvinden in de andere locaties van SVRZ.

Naar agenda
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?