SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“In ons zorgcentrum in Axel is altijd wel iets te beleven. Iedereen is welkom, ook uw bezoek. Ook buurtbewoners, zowel jong als oud, stappen graag bij ons binnen. Bent u benieuwd naar de locatie? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende rondleiding.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Vurrsche winkel
Kom eens langs Rooseveltlaan 1
4571 HT Axel
Bel 088 887 3600 Google Maps
De locatie

De beste zorg, in een huiselijke sfeer

In zorgcentrum De Vurssche kunt u fijn wonen met goede zorg. We bieden zorg aan mensen met dementie. Ook wanneer u door lichamelijke klachten niet meer thuis kunt wonen, kunt u bij ons terecht.

Meer over de locatie

Huiselijk en warm

De sfeer bij De Vurssche kenmerkt zich als huiselijk en warm. In ons zorgcentrum kunt u zoveel mogelijk uzelf zijn. Uw kamer of appartement kunt u dan ook inrichten naar eigen smaak met uw eigen, vertrouwde meubels en spulletjes. Hierdoor voelt u zich ook snel thuis. Doordat De Vurssche midden in Axel ligt, blijft u als bewoner van het zorgcentrum betrokken bij de samenleving. Zo komen buurtbewoners graag bij ons langs voor een kopje koffie in het restaurant of om deel te nemen aan een activiteit. Ook het maandelijkse ‘open tafel’ diner is erg populair. Zowel bewoners van De Vurssche als buurtbewoners zijn dan welkom voor een lekkere maaltijd in ons restaurant. Dit gezellige uitje sluiten we vaak af met een gezamenlijke activiteit!

Zorg bij lichamelijke klachten

Heeft u een chronische lichamelijke aandoening en kunt u hierdoor niet meer zelfstandig thuis blijven wonen? Een woongroep somatiek is dan een goed alternatief. De Vurssche heeft diverse kleinschalige woongroepen waar u terecht kunt. In iedere woongroep kunt u rekenen op alle zorg die u nodig heeft. Als bewoner heeft u een kamer met eigen badkamer. U heeft veel privacy en bepaalt zelf hoe u uw dag invult. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar u andere bewoners kunt ontmoeten. Verder kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen van De Vurssche. Ook kunt u deelnemen aan de activiteiten die we organiseren. Er is genoeg te beleven!

Zorg voor mensen met dementie

Onze zorgprofessionals bieden specialistische zorg bij verschillende soorten psychogeriatrie. In ons zorgcentrum hebben we kleinschalige groepswoningen die speciaal zijn ingericht voor mensen met dementie. In deze groepswoningen bieden wij de ondersteuning die nodig is, in een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving. Er is veel individuele aandacht, maar we stimuleren ook het contact met andere bewoners. In de gezellige huiskamer koken en eten we samen. Ook kunt u hier een praatje maken met andere bewoners, deelnemen aan een activiteit of een spelletje spelen.

Veel vertier

Bij De Vurssche werken we veel samen met vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen waar u plezier in heeft. Bent u een liefhebber van schilderen? Dan kunt u zich uitleven tijdens de wekelijkse schilderactiviteit! Ook andere culturele middagen met lezingen of tekenlessen zijn erg populair. Natuurlijk kunt u ook wandelen, zingen of meedoen aan beweegactiviteiten. Er is iedere dag wel iets te beleven!

Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Zorgcentrum De Vurssche heeft een gezellig restaurant waar u een hapje kunt eten. Alleen, met familie of met andere (buurt)bewoners. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. We serveren warme maaltijden, verse soepen en belegde broodjes. Zowel buurtbewoners als bewoners van De Vurssche zijn dan welkom voor een warme maaltijd.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  Als bewoner van De Vurssche kunt u een afspraak maken met een van onze kappers. Hiervoor kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ. U kunt uw haar laten verzorgen in de kapsalon, maar het is ook mogelijk om de kapper naar uw kamer of appartement te laten komen. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  De Vurssche heeft een winkel waar u verschillende basisproducten kunt kopen. Denk aan koekjes, frisdrank, shampoo of tandpasta. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 15:00 uur.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

  https://www.svrz.nl/veelgestelde-vragen/?id=1739

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Bij De Vurssche kunt u deelnemen aan de seniorenfitness. Onder begeleiding van een beweegagoog traint u op uw eigen niveau. De beweegagoog kijkt naar uw mobiliteit en past de oefeningen hierop aan. Er is een oefenruimte aanwezig waar u oefeningen kunt doen. Ook kunt u gebruikmaken van de Silverfit. Hiermee kunt u een eigen virtuele route kiezen die u wilt fietsen. Zo kunt u bijvoorbeeld door uw eigen buurt in Axel fietsen. Hoe leuk is dat!

 • silence
  Stilteruimte

  Stilteruimte

  Heeft u behoefte aan een moment van rust of bezinning? In De Vurssche is een stilteruimte aanwezig waar u zich in alle rust even terug kunt trekken.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere maand organiseren we een kerkdienst bij De Vurssche. De kerkdienst vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats van 10.00 tot 11.00 uur. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Dale Lefrandt met hond
Verhalen

Communicatie verbeteren in het afasiecentrum

Dale Lefrandt , cliënt afasiecentrum
Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland in deze locatie.
Bekijk de activiteiten die plaatsvinden in de andere locaties van SVRZ.

Naar agenda
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?