SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Piet
Clusterdirecteur Zeeuws-Vlaanderen Piet Huijzers

“In ons zorgcentrum in Axel is altijd wel iets te beleven. Iedereen is welkom, ook uw bezoek. Ook buurtbewoners, zowel jong als oud, stappen graag bij ons binnen. Bent u benieuwd naar de locatie? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende rondleiding.”

Vraag een rondleiding aan
SVRZ de Vurrsche winkel
Kom eens langs Rooseveltlaan 1
4571 HT Axel
Bel 088 887 3600 Google Maps
Zorgaanbod

Samen gaan we voor de beste zorg!

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die u nodig heeft. Zorgcentrum De Vurssche biedt onder andere groepswoningen voor mensen met dementie en woongroepen voor mensen met lichamelijke klachten.

 • SVRZ de Kraayert keuken

  Groepswonen dementie

  In ons zorgcentrum hebben we kleinschalige groepswoningen die speciaal zijn ingericht voor mensen met dementie. In deze groepswoningen bieden wij de ondersteuning die nodig is, in een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving. Er is veel individuele aandacht, maar we stimuleren ook het contact met andere bewoners. In de gezellige huiskamer koken en eten we samen. Ook kunt u hier een praatje maken met andere bewoners, deelnemen aan een activiteit of een spelletje spelen.

  Lees meer
 • SVRZ Noordbolwerk huiskamer

  Woongroep somatiek

  Heeft u een chronische lichamelijke aandoening en kunt u hierdoor niet meer zelfstandig thuis blijven wonen? Een woongroep somatiek is dan een goed alternatief. De Vurssche heeft diverse kleinschalige woongroepen waar u terecht kunt. In iedere woongroep kunt u rekenen op alle zorg die u nodig heeft. Als bewoner heeft u een kamer met eigen badkamer. U heeft veel privacy en bepaalt zelf hoe u uw dag invult. Iedere woongroep heeft een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar u andere bewoners kunt ontmoeten. Verder kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen van De Vurssche. Ook kunt u deelnemen aan de activiteiten die we organiseren. Er is genoeg te beleven!

  Lees meer
 • Behandeling en begeleiding fysiotherapie SVRZ

  Fysiotherapie

  Mensen die ouder worden krijgen vaak moeite met bewegen. Bij De Vurssche werken deskundige fysiotherapeuten die u helpen als u klachten heeft aan uw spieren, banden, gewrichten of zenuwen.

  Lees meer
 • Ergotherapie SVRZ

  Ergotherapie

  Als u ouder wordt, of als u een ziekte heeft gekregen, kan het moeilijker worden om bepaalde dingen te doen. De ergotherapeuten van De Vurssche helpen u graag om de dagelijkse dingen, zoals lopen, zitten of douchen zelf te blijven doen.

  Lees meer
 • Logopediste SVRZ met cliënt

  Logopedie

  Communicatie is voor iedereen belangrijk. Maar door allerlei aandoeningen kan spreken moeilijk worden. De logopedisten van De Vurssche helpen u verder.

  Lees meer
 • Medewerker bij koelkast

  Voeding- en dieetadvies

  De diëtisten van De Vurssche zijn gespecialiseerd in de problemen die ouderen ondervinden met eten en drinken. Ze helpen u graag op weg met een persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Pyscholoog SVRZ

  Psycholoog

  De psycholoog van De Vurssche helpt u als het mentaal wat moeilijker gaat. Dit kan te maken hebben met geheugen, stemming of verwerking van een traumatische gebeurtenis of verlies. Met een verwijzing van uw huisarts kan de psycholoog door middel van onderzoek en observatie in overleg met u en uw huisarts komen tot een advies en/of een behandeling.

  Lees meer
 • Expertteam Huntington

  De ziekte van Huntington is een erfelijke aandoening die bepaalde delen van de hersenen aantast. Ons  expertteam begeleidt cliënten en familie bij de symptomen en gevolgen van deze ziekte. Wilt u meer informatie over dit expertteam of een afspraak maken met één van de gespecialiseerde behandelaars? U kunt hiervoor bellen naar het secretariaat 088 – 887 1920 of mailen naar huntingtonda@svrz.nl .

  Lees meer
 • SVRZ de Vurrsche gang

  Logeren bij SVRZ

  Bij De Vurssche bieden we mensen met dementie die nog thuis wonen de mogelijkheid om te logeren. Door de zorg tijdelijk over nemen, bieden we mantelzorgers de mogelijkheid om even op adem te komen. Of met een gerust hart met vakantie te gaan, of een dagje weg.

  Lees meer
Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Zorgcentrum De Vurssche heeft een gezellig restaurant waar u een hapje kunt eten. Alleen, met familie of met andere (buurt)bewoners. Het restaurant is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. We serveren warme maaltijden, verse soepen en belegde broodjes. Zowel buurtbewoners als bewoners van De Vurssche zijn dan welkom voor een warme maaltijd.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  Als bewoner van De Vurssche kunt u een afspraak maken met een van onze kappers. Hiervoor kunt u contact opnemen met een zorgmedewerker van SVRZ. U kunt uw haar laten verzorgen in de kapsalon, maar het is ook mogelijk om de kapper naar uw kamer of appartement te laten komen. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken met een thuiskapper en is het mogelijk om uw eigen vertrouwde kapper te bezoeken.

 • shop
  Winkel

  Winkel

  De Vurssche heeft een winkel waar u verschillende basisproducten kunt kopen. Denk aan koekjes, frisdrank, shampoo of tandpasta. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 15:00 uur.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

  https://www.svrz.nl/veelgestelde-vragen/?id=1739

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! Bij De Vurssche kunt u deelnemen aan de seniorenfitness. Onder begeleiding van een beweegagoog traint u op uw eigen niveau. De beweegagoog kijkt naar uw mobiliteit en past de oefeningen hierop aan. Er is een oefenruimte aanwezig waar u oefeningen kunt doen. Ook kunt u gebruikmaken van de Silverfit. Hiermee kunt u een eigen virtuele route kiezen die u wilt fietsen. Zo kunt u bijvoorbeeld door uw eigen buurt in Axel fietsen. Hoe leuk is dat!

 • silence
  Stilteruimte

  Stilteruimte

  Heeft u behoefte aan een moment van rust of bezinning? In De Vurssche is een stilteruimte aanwezig waar u zich in alle rust even terug kunt trekken.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Iedere maand organiseren we een kerkdienst bij De Vurssche. De kerkdienst vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats van 10.00 tot 11.00 uur. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Verhalen

Jonge mensen met dementie: “Verlies de persoon achter de diagnose niet uit het oog”

Dorinda Smits, Persoonlijk begeleider
Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland in deze locatie.
Bekijk de activiteiten die plaatsvinden in de andere locaties van SVRZ.

Naar agenda
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?