SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Dick
Clusterdirecteur Walcheren Dick Gorsse

“’t Gasthuis doet haar naam eer aan: u voelt uzelf direct welkom zodra u de ruime hal met gezellige loungehoek binnenkomt. ’t Gasthuis is gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg en biedt daarnaast zorg voor verschillende doelgroepen. Persoonlijke aandacht en huiselijkheid staan bij ons centraal. Ook vinden we het belangrijk dat u uw leven zoveel mogelijk kunt blijven leiden zoals u gewend was. We zorgen ervoor dat u zich hier thuis voelt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust eens langs!”

Vraag een rondleiding aan
Revalidatie Rolstoeltraining in SVRZ
Kom eens langs Noordpoortplein 2
4331 RN Middelburg
Bel 088 887 1100 Google Maps
De locatie

De beste zorg, midden in het historische stadscentrum

’t Gasthuis ligt midden in het historische stadscentrum van Middelburg. Het centrum voor zorg en revalidatie is gespecialiseerd in revalidatiezorg, zorg bij lichamelijke klachten en psychogeriatrische zorg.

Meer over de locatie

Deskundige revalidatiezorg

In ’t Gasthuis kunt u revalideren na ziekte of een operatie. U krijgt uw eigen kamer met sanitair. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen HD-televisie en een koelkast. Wanneer u bij ’t Gasthuis revalideert, kunt u gebruikmaken van diverse oefenruimtes. Een deskundig en betrokken team behandelaars staat voor u klaar.

Moderne voorzieningen voor revalidatie

Met onze moderne voorzieningen maken we de behandelingen van de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist leuker en uitdagender. Maak bijvoorbeeld gebruik van een Wii spelcomputer om weer goed te leren bewegen. Beklim de Alpe d’Huez met een hometrainer of maak een fietstocht over Walcheren. Voor de ergotherapie is er zelfs een complete oefenkeuken aanwezig. Naast de vaste behandelmomenten werken we ook in het gewone dagelijkse leven zoveel mogelijk samen aan uw herstel.

Tijdelijk verblijf

Naast revalidatiezorg biedt ’t Gasthuis ook zorg tijdens een tijdelijk verblijf. Hiervan kunt u gebruikmaken wanneer een kortdurende behandeling en observatie nodig zijn. In ’t Gasthuis kunt u herstellen met de behandeling en zorg die u nodig heeft. Uiteraard kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen die ’t Gasthuis te bieden heeft.

Zorg bij lichamelijke klachten

Ook wanneer u lichamelijke klachten heeft en hierdoor niet meer zelfstandig thuis kunt wonen, kunt u bij ’t Gasthuis terecht. We bieden u een fijn appartement met veel privacy. Iedere woongroep somatiek heeft een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Hier kunt u, als u dat wilt, medebewoners ontmoeten en meedoen aan activiteiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om uzelf terug te trekken op uw eigen kamer, die u kunt inrichten zoals u dat wilt.

Zorg voor mensen met dementie

Onze zorgprofessionals zijn gespecialiseerd in alle vormen van dementie. In ’t Gasthuis bieden we onder andere zorg voor mensen met gedragsstoornissen, dementie en de ziekte van Huntington. Voor ouderen met dementie zijn er kleinschalige woningen ingericht. In deze groepswoningen bieden we de ondersteuning die nodig is, in een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving. Hier heeft u een eigen kamer en een gemeenschappelijke huiskamer. De dag verloopt zoals u thuis gewend was. Huiselijkheid staat voorop. Zo koken en eten we zoveel mogelijk samen. Voor mensen met dementie en zeer ernstige gedragsproblemen (D-ZEP) is een aparte afdeling ingericht.

Dagbehandeling

Heeft u een lichamelijke beperking of dementie en woont u nog thuis? Dan kunt u zich aanmelden voor een dagbehandeling in ’t Gasthuis. De dagbehandeling is erop gericht u te ondersteunen in het omgaan met uw lichamelijke beperking of dementie. Ook is het fijn om op deze manier de mantelzorger even te ontlasten. Tijdens de dagbehandeling neemt u deel aan diverse activiteiten en kunt u gebruikmaken van de oefenruimtes. In de gezellige ontmoetingsruimte of het restaurant kunt u samen met andere deelnemers genieten van een lekkere maaltijd. We halen u ’s ochtends op en brengen u na afloop van de dagbehandeling weer thuis.

Wonen in een levendige omgeving

In ’t Gasthuis is altijd wel iets te beleven. In het restaurant kunt u genieten van een drankje of een lekkere maaltijd. Alleen, met familie of met andere (buurt)bewoners. Als het mooi weer is, kunt u heerlijk genieten van het zonnetje in de tuin of op het terras. Naast de terugkerende activiteiten organiseren we ieder jaar gezellige evenementen, zoals de lentemarkt, muziekconcerten en filmvertoningen. Ook haken we regelmatig aan bij evenementen die zich in en rondom het stadscentrum afspelen. Zo bezoeken we in de zomer het muziekevenement Middelburg VOLkoren en staan we in de winter op de ijsbaan op de markt. Met het bruisende centrum en het groene Bolwerk om de hoek bent u als bewoner van ’t Gasthuis echt onderdeel van Middelburg!

Voorzieningen
 • restaurant
  Restaurant

  Restaurant

  Zin in een kopje koffie, thee of een warme maaltijd? In ons restaurant bent u iedere dag van harte welkom.

  Openingstijden

  • maandag t/m zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur
  • zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur

  Themamaaltijd
  Iedere laatste vrijdag van de maand kunt u genieten van een themamaaltijd.

  Verjaardag vieren
  Ook is het mogelijk om uw verjaardag te vieren in het restaurant. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.

 • barber
  Kapper

  Kapper

  Welke maandag- en woensdagmorgen van 9.00 – 13.00 uur is een kapper van Kapsalon HAAR ID aanwezig in de kapsalon van ’t Gasthuis. Voor een afspraak kunt u op werkdagen bellen naar 0118 – 216 783. Betaling kan contant of per betaalverzoek.

  U kunt natuurlijk ook uw eigen vertrouwde kapper laten komen.

   

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • fitness
  Seniorenfitness

  Seniorenfitness

  In beweging blijven is gezond voor lichaam en geest! In ’t Gasthuis kunt u deelnemen aan de seniorenfitness. Onder begeleiding van een fitnessbegeleider traint u op uw eigen niveau. In een groep van maximaal twaalf personen werkt u aan uw conditie en spierkrachtverbetering. Ook is het mogelijk om te werken aan het vetpercentage en het vergroten van uw mobiliteit. De seniorenfitness is van maandag tot en met donderdag. Heeft u interesse en wilt u meer informatie? Informeer naar de mogelijkheden bij een zorgmedewerker van SVRZ.

 • library
  Bibliotheek

  Bibliotheek

  Leest u graag een boek? In de centrale hal van ’t Gasthuis vindt u een grote boekenkast en een gezellige leestafel. Er is voor ieder wat wils. Ook grootletterboeken zijn aanwezig.

 • Geestelijke zorg

  Geestelijke zorg

  Een keer in de twee weken is er om 10:30 uur een kerkdienst in het restaurant. Ook vrienden en familie zijn van harte welkom. Bezoekt u liever een plaatselijke kerk, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Er is een geestelijk verzorger bij ons in dienst waar u als cliënt van SVRZ ’t Gasthuis bij terecht kunt.

Dale Lefrandt met hond
Verhalen

Communicatie verbeteren in het afasiecentrum

Dale Lefrandt , cliënt afasiecentrum
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?