SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Welkom

Wij heten u van harte welkom!

SVRZ portret Thijs
Clusterdirecteur Oosterschelde Thijs van der Feen

“Wilt u zelfstandig wonen met zorg dichtbij? Dan is Rietzanger wellicht iets voor u. In dit woonzorgcentrum heeft u een eigen appartement waarin wij u kunnen ondersteunen met de juiste zorg. Ook bieden wij in verschillende woongroepen zorg aan mensen met chronische lichamelijke klachten.  Het ontmoetingscentrum en de dagbesteding maken het zorgaanbod in Rietzanger compleet. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.”

Vraag een rondleiding aan
Kom eens langs Hof Rietzanger 1
4451 AC Heinkenszand
Bekijk onze contactgegevens Google Maps
De locatie

De beste zorg, midden in een gezellig dorp

Bij Rietzanger kunt u zelfstandig wonen met zorg in de buurt. Heeft u lichamelijke klachten? Ook dan kunt u in een van onze woongroepen terecht.  Mensen met beginnende geheugenproblemen zijn welkom in het ontmoetingscentrum of bij de dagbesteding.  Rietzanger is een woonzorgcentrum van woningcorporatie Beveland wonen.

Meer over de locatie

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Ons woonzorgcentrum bestaat uit 28 huurappartementen. Hier kunt u zelfstandig wonen en is de juiste zorg altijd bij u in de buurt. In het woonzorgcentrum leveren we deskundige zorg bij u thuis. Als bewoner kunt u deelnemen aan de activiteiten en evenementen die we organiseren.

Zorg bij lichamelijke klachten in Hof Rietzanger

Kunt u door chronische lichamelijke klachten niet langer zelfstandig thuis wonen? Dan kunt u terecht in een van onze woongroepen. Ons woonzorgcentrum is voorzien van vier woongroepen somatiek: Hof Rietzanger 2, 3, 11 en 12. Onze zorgprofessionals bieden u hier de juiste zorg die u nodig heeft. Iedere woongroep is kleinschalig opgezet en biedt ruimte voor zes of zeven cliënten. Hierdoor is er veel ruimte voor individuele aandacht. Uiteraard kunt u ook deelnemen aan groepsactiviteiten. U kiest zelf hoe u de dag wilt doorbrengen. Als bewoner heeft u een eigen appartement met pantry en koelkast. Verder biedt het appartement eigen sanitaire voorzieningen met alle aanpassingen die u nodig heeft. U kunt uw appartement inrichten met uw vertrouwde meubels, zodat u zich direct thuis voelt. Ook heeft iedere woongroep een eigen terras, zodat u heerlijk buiten kunt zitten.

Ontmoetingscentrum

Woont u nog thuis, heeft u geheugenproblemen en/of heeft u behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning? U bent dan van harte welkom in ons ontmoetingscentrum. Hier kunt u andere mensen ontmoeten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Door samen in gesprek te blijven en praktische adviezen te krijgen, kunnen bepaalde problemen verminderd of zelfs voorkomen worden. Ook organiseren wij allerlei activiteiten waar u aan mee kunt doen. In groepsverband, maar uiteraard is er ook ruimte om iets voor uzelf te doen. We stellen het gevarieerde activiteitenprogramma samen met u en de andere deelnemers op. Speciaal voor mantelzorgers zijn er gespreksgroepen en informatiebijeenkomsten. Zij kunnen elkaar hier leren kennen en ervaringen met elkaar delen. Het ontmoetingscentrum is geopend op dinsdag en vrijdag van 9.00 16.00 uur.

Altijd iets te doen

In Rietzanger is altijd wel iets te beleven. We organiseren veel leuke activiteiten waar u aan deel kunt nemen. Verder proberen we de activiteiten die u thuis ondernam zoveel mogelijk te blijven doen. In de directe omgeving van Rietzanger vindt u diverse winkels. Ook een grote supermarkt, bloemenzaak, café, snackbar, opticien en restaurant liggen op loopafstand van het woonzorgcentrum.

Zorgaanbod

Samen gaan we voor de beste zorg!

Bij SVRZ kijken we naar de zorg die u nodig heeft. Bij Rietzanger kunt u zelfstandig wonen met zorg dichtbij. Ook bieden we in een van onze woongroepen zorg aan mensen met lichamelijke klachten. Het ontmoetingscentrum en de dagbesteding maken het zorgaanbod compleet.

Voorzieningen
 • barber
  Kapper

  Kapper

  Wilt u naar de kapper? De verzorgenden geven u graag informatie over de mogelijkheden. U kunt natuurlijk ook uw eigen vertrouwde kapper laten komen.

 • pedicure
  Pedicure

  Pedicure

  Bij SVRZ vinden we de verzorging van uw voeten belangrijk. In overleg met u zorgen wij ervoor dat dit structureel wordt gedaan door een verzorgende of pedicure. Als u een medische indicatie heeft schakelen we hiervoor een gespecialiseerde pedicure in. Het is afhankelijk van uw indicatie of u de behandeling van de pedicure zelf moet betalen of niet. Kijk hier voor meer informatie.

 • Welzijn
  Pakket Welzijn en Zorg

  Pakket Welzijn en Zorg

  De bewoners van de appartementen in woonzorgcentrum Rietzanger kunnen gebruik maken van het pakket Welzijn en zorg van SVRZ.

  Pakket Welzijn en Zorg
Met 1 Been 10 Stappen Vooruit vrouw met hond
Verhalen

Met 1 been 10 stappen vooruit

Dominique de Jonge, Bewoner van woonzorgcentrum Máxima in Terneuzen
Activiteiten

Altijd iets te beleven!

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland in deze locatie.
Bekijk de activiteiten die plaatsvinden in de andere locaties van SVRZ.

Naar agenda
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?