SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Even voorstellen

Voor ik samen met mijn drie kinderen naar Nederland ben gevlucht, was ik docent op een basisschool in mijn geboorteland Syrië. Vrij snel nadat ik in Zeeuws-Vlaanderen ben komen wonen, kreeg ik een baan als stagiaire bij SVRZ De Vurssche in Axel om de Nederlandse taal, die ik toen nog niet goed sprak, te verbeteren. Ik vond het werk en contact met de cliënten daar heel erg leuk en hoopte dan ook om in de toekomst als gediplomeerd verzorgende of helpende aan de slag te kunnen. Mijn certificaat voor de Nederlandse taal heb ik in die periode behaald.

Van een Italiaans restaurant naar PostNL

Nadat mijn stageperiode bij SVRZ De Vurssche klaar was, heb ik een jaar betaald werk gehad als Italiaanse chef-kok bij restaurant Toscana in Axel. Het werk beviel, maar behalve dat ik door de late werkuren bijna geen tijd had om samen te kunnen zijn met mijn kinderen, werd er op het werk voornamelijk Arabisch gesproken en dat was voor mijn ontwikkeling van de Nederlandse taal niet goed, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere baan. Later kreeg ik wel een tijdelijk contract aangeboden bij PostNL om overdag als postsorteeerder aan de slag te gaan.

Aan de slag bij ZorgSaam en vertalen voor vluchtelingen

Tegelijkertijd kon ik in de avonduren gaan werken bij de huishoudelijke dienst van ziekenhuis ZorgSaam. Nadat ik bij het ziekenhuis meer uren kreeg aangeboden heb ik mijn contract bij PostNL niet laten verlengen. Het werk in het ziekenhuis bevalt me beter, daarom heb ik een cursus in Oostburg gevolgd, om in de operatiekamer te werken en toen lukte het wel en ik begon gelijk in de operatiekamer te werken. Dat vind ik ook heel leuk. Daarnaast werd ik vertaler in het ziekenhuis voor de nieuwe Arabische vluchtelingen in Nederland die helemaal geen Nederlands kunnen praten.

De droom…

Ik hoopte nog altijd om als bejaardenhulp aan de slag te kunnen, want ik vind het heerlijk om met ouderen te zijn en voor ze te mogen zorgen, samen vrolijk te zijn en samen te genieten van de kleine, maar mooie dingen in het leven, waaronder ook zeker lekker eten en af en toe samen een dansje wagen. Daarom ben ik zo blij met mijn contract bij SVRZ De Molenhof in Zaamslag! Het werk past precies bij mijn karakter, ik ben hier dan ook helemaal op mijn plek. Mijn moeder heb ik helaas te kort gekend om haar nog goed te kunnen herinneren, maar door dit werk heb ik er vele moeders bijgekregen, want het voelt alsof alle vrouwen hier mijn moeder zijn en daar word ik erg gelukkig van. In de toekomst hoop ik mijn uren bij De Molenhof te kunnen uitbouwen, zodat ik me volledig kan concentreren op deze baan en mogelijk ook nog een opleiding kan doen tot helpende plus of verzorgende om als gediplomeerde mijn droombaan nog beter te kunnen vervullen. Misschien nog een droom die uit gaat komen…?

Misschien nog een droom die uit gaat komen...?
Rimona Jouma
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?