SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

SVRZ ondersteunt bij specifieke problemen

Bij dementie op jonge leeftijd merken de partner of andere mensen in de omgeving veranderingen op in het gedrag. Maar vaak herkennen ze deze niet als dementie. Ze denken eerder aan een depressie of een burn-out. Als blijkt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dat niet alleen duidelijkheid, maar helaas ook veel verdriet. De ziekte zorgt voor heel specifieke problemen en vragen hoe je zelf en als omgeving omgaat met die problemen. SVRZ helpt hierbij.

Bekijk onze locaties

Groepswoningen

SVRZ biedt zorg op maat in centrum voor zorg en revalidatie Ter Schorre in Terneuzen. Hier kunnen mensen met dementie op jonge leeftijd terecht die niet meer thuis kunnen wonen. Er zijn vier woningen voor ieder zes personen. De kamers zijn 15 m2 en hebben een eigen badkamer. Elke woning heeft een grote gezamenlijke woonkamer, een aparte tv-kamer en terras. We koken dagelijks vers. Afhankelijk van de mogelijkheden van een cliënt, krijgt hij/zij een persoonlijke leefcirkel. Voor de een betekent dat vrij bewegen binnen de woning, voor de ander in de tuin of zelfs zelfstandig een boodschap kunnen doen. Met behulp van techniek zijn bewoners te volgen en gaan deuren vanzelf open of blijven ze gesloten. Deze vrijheid draagt bij aan de kwaliteit van leven voor de cliënt. De betrokkenheid en ondersteuning van partners, kinderen en andere familie vindt SVRZ erg belangrijk. Zij zijn daarom altijd welkom en ook is er een logeermogelijkheid.

SVRZ de Kraayert gebouw

Dagbehandeling

Naast twee groepswoningen heeft SVRZ ook een dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Deze dagbehandeling is gehuisvest in zorgcentrum SVRZ de Kraayert in Lewedorp.

video

- Documentaire 'Herinneringen voor het leven'

Portret van Jaap

Kenniscentrum dementie op jonge leeftijd

SVRZ is lid van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Dit houdt in dat we de landelijke uitwisseling van kennis en expertise toejuichen en hier zelf een actieve bijdrage aan leveren.

Website kenniscentrum dementie op jonge leeftijd
Kenniscentrum dementie op jonge leeftijd
Goed om te weten!

Waar vind ik deze zorg?

Bekijk alle SVRZ locaties
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?