De Kraayert

Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Deltastraat 2

4456 BB Lewedorp

Bel 088 887 2655

Bij dementie denk je al snel aan ouderen. Maar ook mensen onder de 65 jaar kunnen de ziekte krijgen. Jonge mensen met dementie zitten in een hele andere levensfase dan ouderen. Daardoor hebben ze andere zorg nodig. SVRZ biedt zorg op maat voor jonge mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers in Zeeland. Op deze pagina leest u meer over de dagbehandeling in De Kraayert in Lewedorp. Lees hier welke zorg SVRZ nog meer biedt aan jonge mensen met dementie.

 

Bij dementie op jonge leeftijd merken de partner of andere mensen in de omgeving veranderingen op in het gedrag. Maar vaak herkennen ze deze niet als dementie. Ze denken eerder aan een depressie of een burn-out. Als blijkt dat het veranderde gedrag door dementie komt, geeft dat niet alleen duidelijkheid, maar helaas ook veel verdriet. De ziekte zorgt voor heel specifieke problemen en vragen hoe je zelf en als omgeving omgaat met die problemen. Als SVRZ helpen we hierbij.

Dagbehandeling

Zorgcentrum de Kraayert in Lewedorp biedt per dagdeel plaats aan acht jonge mensen met dementie. Een team van specialisten, zoals een arts, fysiotherapeut en psycholoog, is aanwezig om de cliënten te begeleiden en te behandelen. De dagbehandeling is maatwerk en gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt. Het is een zinvolle daginvulling met bijvoorbeeld veel beweging. Want jonge mensen met dementie zijn vaak veel fitter en actiever dan ouderen. De ruimten zijn ook speciaal op jonge mensen afgestemd. Er is bijvoorbeeld een fitnessruimte, klusruimte en een grote tuin. Daarnaast geven we individuele- en groepsbehandeling. 

Zorg op maat

Onze uitgangspunten van de behandeling van jonge mensen met dementie zijn:

 • Versterken eigenwaarde
 • Zelfredzaamheid vergroten en onbegrepen gedrag verminderen
 • Familieleden en andere direct betrokkenen ondersteunen
 • Eén behandelteam voor beide locaties wat bestaat uit van artsen, verpleegkundig specialist, fysio- en ergotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werk en logopedist

Vervoer naar de dagbehandeling

SVRZ vindt het belangrijk dat iedereen die het nodig heeft van de speciale zorg voor jonge mensen met dementie gebruik kan maken. Voor mantelzorgers kan het vervoer van en naar de dagbehandeling moeilijk te regelen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een jong gezin hebben. In dat geval zorgen wij voor een oplossing.

Groepswoning

Naast de dagbehandeling biedt SVRZ zorg op maat voor jonge mensen met dementie in een groepswoning in Ter Schorre in Terneuzen (vanaf begin 2020). In de groepswoning kunnen mensen terecht die niet meer thuis kunnen wonen. Wilt u meer weten over de groepswoning? Klik dan hier.

Contact en informatie

Klik hier voor meer informatie over onze zorg voor jonge mensen met dementie en hun familie en/of mantelzorgers. Ook in onze folder leest u meer informatie.

 

Wilt u meer weten over de groepswoning of de dagbehandeling van SVRZ voor jonge mensen met dementie? Of heeft u behoefte met iemand te praten omdat u denkt aan dementie bij uzelf of iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met uw casemanager of een medewerker van de Zorglijn van SVRZ via zorglijn@svrz.nl of 0900 7879 777.

 

Ontdek meer over deze locatie

 • Cliëntenraad

  Deze locatie wordt vertegenwoordigd door Cliëntenraad SVRZ Borsele:

  Kees Murre, voorzitter

  Ko Mol, vice-voorzitter
  Corrie Noteboom

  Lien van der Plasse

  Anja van Beek

  Peter Verdonk

   

  Jaarverslag 2019 cliëntenraad SVRZ Borsele

 • Contactgegevens

  De dagbehandeling voor jonge mensen met dementie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. 

  Wilt u meer informatie over SVRZ of wilt u zorg aanvragen?

  Bel 0900 - 78 79 777
  Stuur een bericht
 • Voorzieningen op deze locatie

  • Pedicure

   Wilt u uw voeten eens extra laten verzorgen? De pedicure is u graag van dienst. Voor alle voetverzorging kunt u bij haar terecht. U kunt zelf contact opnemen met de pedicure om een afspraak te maken.  

  • Restaurant

   In ons restaurant kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch, een borrel of een warme maaltijd. U bent welkom om de krant te lezen of te internetten met ons gratis WIFI. Soms organiseren we activiteiten zoals themamaaltijden. 

  • Seniorenfitness

   Bewegen is gezond, ook voor ouderen. Daarom heeft SVRZ een speciaal fitnessprogramma opgezet voor senioren. Onder begeleiding doet u oefeningen en werkt u aan uw conditie, kracht en flexibiliteit. Informeer dan op de locatie naar de mogelijkheden.

  • Winkel

   Heeft u nog wat boodschappen nodig? In onze winkel helpen we u graag verder. U kunt er ook terecht voor toiletartikelen, kleine cadeautjes, rookwaren, wenskaarten en postzegels. 

    

    

 • Zorgdiensten op deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws