De Kraayert

Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie

Deltastraat 2

4456 BB Lewedorp

Bel 088 887 2655

De dagbehandeling voor jonge mensen met dementie is gehuisvest in zorgcentrum SVRZ De Kraayert in Lewedorp. De dagbehandeling biedt dagelijks plaats aan acht cliënten en is twee dagen per week geopend. Het vervoer van en naar de dagbehandeling wordt verzorgd door vrijwilligers.

Bij de inrichting van de dagbehandeling is rekening gehouden met de behoeften van deze bijzondere doelgroep. Zo is er een klusruimte, een tuin met een pingpongtafel, een digiboard voor online activiteiten en er komt een moestuin. In de keuken kunnen de cliënten die dit leuk vinden zelf koken. We stimuleren de cliënten om actief bezig te zijn en in beweging te blijven. Dat is van groot belang voor mensen die op jonge leeftijd geconfronteerd worden met dementie.

Behandeling op maat

Voor de cliënten staat een deskundig team van behandelaars klaar; specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut en maatschappelijk werk. Als het nodig is en afhankelijk van de vraag van een cliënt worden deze specialisten ingeschakeld.

Mantelzorger ontlasten

We doen er alles aan om de cliënten zo lang mogelijk thuis te laten wonen, in zijn of haar vertrouwde omgeving. Als het thuis wat moeilijker gaat kunnen de mantelzorgers bij ons terecht voor ondersteuning

Mevrouw de Bruine bezoekt de dagbehandeling eenmaal per week: “De ruimtes zien er allemaal mooi uit. En ik vind het fijn dat er mensen van dezelfde leeftijd zijn. Dan heb je een beetje dezelfde interesses”.

 

Ontdek meer over deze locatie

 • Cliëntenraad

  Deze locatie wordt vertegenwoordigd door Cliëntenraad SVRZ Borsele:

  Kees Murre, voorzitter

  Ko Mol, vice-voorzitter
  Rinus Meeuwse, secretaris
  Corrie Noteboom

  Lien van der Plasse

  Anja van Beek

  Peter Verdonk

  Heidi Eijsberg

   

  Jaarverslag 2018 cliëntenraad SVRZ Borsele

 • Contactgegevens

  De dagbehandeling voor jonge mensen met dementie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. 

  Wilt u meer informatie over SVRZ of wilt u zorg aanvragen?

  Bel 0900 - 78 79 777
  Stuur een bericht
 • Voorzieningen op deze locatie

  • Pedicure

   Wilt u uw voeten eens extra laten verzorgen? De pedicure is u graag van dienst. Voor alle voetverzorging kunt u bij haar terecht. U kunt zelf contact opnemen met de pedicure om een afspraak te maken.  

  • Restaurant

   In ons restaurant kunt u terecht voor een kopje koffie, een lunch, een borrel of een warme maaltijd. U bent welkom om de krant te lezen of te internetten met ons gratis WIFI. Soms organiseren we activiteiten zoals themamaaltijden. 

  • Seniorenfitness

   Bewegen is gezond, ook voor ouderen. Daarom heeft SVRZ een speciaal fitnessprogramma opgezet voor senioren. Onder begeleiding doet u oefeningen en werkt u aan uw conditie, kracht en flexibiliteit. Informeer dan op de locatie naar de mogelijkheden.

  • Winkel

   Heeft u nog wat boodschappen nodig? In onze winkel helpen we u graag verder. U kunt er ook terecht voor toiletartikelen, kleine cadeautjes, rookwaren, wenskaarten en postzegels. 

    

    

 • Zorgdiensten op deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?