Vrijwilliger zoekt SVRZ

Vrijwilligers en cliënten Vrijwilligers

Elke vrijwilliger wil graag vrijwilliger zijn en zich ook echt vrijwilliger voelen. Je kent dat wel: niet de lasten, maar wel de lusten. Natuurlijk zijn er soms momenten dat de lasten hoger zijn dan de lusten, dat valt niet te ontkennen. Maar een blijde lach, twinkelende oogjes of een enkel woord doet al heel veel. Zoals opa’s en oma’s omgaan met hun kleinkinderen: de verzorging laten ze liever over aan de vaders en moeders. SVRZ heeft daar haar medewerkers voor. Die gaan heel professioneel met de cliënten om. De dagelijkse zorg is dan ook goed geregeld. Ook aan goede huisvesting, lekker eten en drinken, schone was, en goede schoonmaak geen gebrek bij SVRZ. Maar het liefst willen we de cliënten verwennen met nog veel meer aandacht en tijd. Daarom willen we veel meer opa’s en oma’s.

Aan wie denken we?

Ja, we hebben het over iedereen die dit net leest. Ook al ben je maar een uurtje per week beschikbaar, dan is het goed dat jij SVRZ zoekt. Want met elk uurtje krijgt de cliënt nog meer persoonlijke aandacht! SVRZ vindt het belangrijk dat de cliënt het zoveel mogelijk naar de zin heeft. En dat is toch wat iedereen wil?

Wat vinden andere vrijwilligers ervan?

Natuurlijk is dagelijkse zorg belangrijk en de juiste behandeling noodzakelijk! Maar er is zoveel meer. Als jij bij SVRZ komt, dan kunnen wij samen extra aandacht voor de  cliënten realiseren. En zal ik eens wat vertellen? Bij SVRZ hebben ze zoveel verschillende cliënten met evenzovele wensen. Dus er is zeker iets bij waarin elke vrijwilliger zijn of haar talenten kan benutten op tijden dat dit uitkomt. Dat zocht je toch? Talenten gebruiken op momenten dat dat uitkomt. Nou, dan is het alleen nog een kwestie van regelen. Ik heb aan een aantal collega-vrijwilligers gevraagd waarom zij het de moeite waard vinden om het cliënten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Twijfel je nog?

Wat vinden de cliënten ervan?

Cliënt: “Ik wil heel graag thuis wonen, maar dat gaat eigenlijk niet meer. Want ik knoei te veel en kan mijn huishouden echt niet meer zelf runnen. Ik wil zoveel mogelijk het leven leiden zoals ik het altijd gedaan heb. Dankzij het volledig pakket thuis heb ik het pakket zelf samen kunnen. Het past nu perfect bij mijn wensen en behoeften. Nu woon ik fijn thuis en mijn huis is opgeruimd en schoon. Dat vind ik heel belangrijk. Ik ben heel blij dat dit kan en dat ik niet naar een verzorgingshuis hoef.”

Krijg ik er wat voor terug?

Vergeet ik bijna te vertellen dat SVRZ mooie regelingen heeft voor vrijwilligers: reiskostenvergoeding, een mooi kerstcadeau, gezellige vrijwilligersbijeenkomsten, het mooie blad ZOZ en het allerbelangrijkste: heel veel glimlachen van de cliënt.

 

De cliënt extra aandacht geven is het grootste goed wat ik kan bieden

Dit zeggen onze vrijwilligers

  • Het geeft mij een goed gevoel iets voor een ander te kunnen doen. De reactie van de cliënten en de dankbaarheid wanneer de cliënten je zien is onbetaalbaar.
  • Ik heb echt mijn plek gevonden daar, met name ook de goede samenwerking met het personeel.
  • Vertellen hoe je het zelf ervaart en wat een goed gevoel het je geeft. Ik ga eigenlijk altijd met een blij gevoel naar huis.
  • Het geeft voldoening om iets voor een ander te kunnen doen. De mensen genieten ervan. Een gevoel dat je wat betekent voor anderen. Ik zie het als mooie besteding van mijn vrije tijd.
  • Dankbaarheid van de mensen die ik elke week ophaal en weer thuisbreng en ook begeleid bij uitjes met de bus. Het geeft me een goed gevoel.

Dit zeggen onze cliënten

  • Gelukkig dat er vrijwilligers zijn. Dan kan ik tenminste naar de zangmiddag.
  • Ik heb iemand die elke week voor komt lezen. Blijf ik toch bij wat er in de wereld gebeurt.
  • Wat miste ik toch de wekelijkse schaakpartij. Totdat Chris langskwam. We zijn inmiddels aardig aan elkaar gewaagd.
  • Jopie verdient een gouden speld. Ze komt elke week langs. Soms liggen we dubbel van het lachen, een andere keer hebben we een serieus gesprek waar ik nog uren over kan denken.
  • Het valt niet mee om zonder familie alleen te wonen en zorg nodig te hebben. Mijn lichtpuntje is Bettie die voor me klaar staat en heel lekkere koffie kan zetten.

 

 

Suggesties?