SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Isa Schuitvlot, 19 jaar

“In coronatijd zag ik oudere mensen die eenzaam waren en het raakte mij dat mijn oma ook tot deze groep mensen hoort. Dit stimuleerde mij om aan dit project mee te doen. De praktijk was nog leuker dan mijn verwachtingen. Ik mocht duo-fietsen met een mevrouw. We praatten veel en mevrouw stelde vragen aan mij, zo hadden we leuke gesprekken tijdens het fietsen. Ze vertelde me dat ze uitkeek naar het fietsen. Dat vond ik mooi. Na het fietsen ging ik met een cliënt uit een andere woning wandelen. De eerste keer was even wennen. Maar toen ik mevrouw beter leerde kennen, hadden we genoeg gesprekstof. Mevrouw genoot zichtbaar van de wandeling, de gesprekjes en de bloemen die hier in de tuintjes staan. De begeleiding is goed en het personeel vindt het bijzonder dat ik al zo jong vrijwilligerswerk doe.”

Filsan Ali, 18 jaar

“Mijn persoonlijke motivatie was om ervaring op te doen met ouderen. In het begin was het best moeilijk om gekoppeld te zijn aan een cliënt die niet in staat was om uit bed te komen. De communicatie was moeizaam. Maar nadat ik een paar keer langs was gekomen, kon ik al makkelijker contact maken. Ik bouwde een band op met mevrouw. Doordat mevrouw achteruit ging, ben ik vervolgens gekoppeld aan een andere cliënt. Met deze mevrouw kon ik een wandeling maken en zij maakte graag een praatje. Ik vond het ‘buddy-zijn’ erg leuk, vooral alle verhalen van de cliënten en de medewerker. Ik vond de sfeer heel prettig en ik zou het iedereen aanraden!”

Rinke Loof, 18 jaar

“Ik vond het een mooi idee om iets voor ouderen te kunnen betekenen. Het is ook waardevol voor het verloop van mijn verdere studie. Ik dacht dat ik aan een zelfstandig wonende oudere persoon gekoppeld zou worden, dus het verpleeghuis was voor mij een verrassing. Maar ik vond dat helemaal prima! Met de cliënt maakte ik altijd eerst een korte wandeling en daarna speelden we een spel. Dammen bijvoorbeeld. Het is ook grappig. Sommige mensen spraken mij bij de ingang al aan. Ik kende niet iedereen, maar blijkbaar kenden ze míj wel.”

Ook vrijwilliger worden bij SVRZ?

Isa, Filsan en Rinke, bedankt voor jullie inzet als buddy! Wil je ook vrijwilliger worden bij SVRZ? Jong of oud, dat maakt dus niks uit, iedereen is welkom. Neem een kijkje op de website en neem vrijblijvend contact op. Misschien tot binnenkort?

Ik zou het iedereen aanraden
Filsan Ali
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?