SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

“Via mijn zus ben ik destijds bij De Blide terecht gekomen. Zij werkte daar en er was een baantje vrijgekomen in de huishouding. Ik kon zo beginnen, ik hoefde niet eens op sollicitatiegesprek. Omdat ik toen niets met ouderen had, zag ik het als een tijdelijke baan. Maar van het een kwam het ander. Een directe collega werd ziek en ik kreeg de kans om extra taken op te pakken. En dat was eigenlijk de eerste stap die ik zette. Daarna zijn er allerlei kansen op mijn pad gekomen die ik heb opgepakt. Vanuit de huishouding ben ik in de zorg gaan werken en via allerlei omwegen ben ik uiteindelijk teamleider facilitair geworden.

Bewust toewerken naar het pensioen

Doordat ik zo veel verschillende rollen heb vervuld, heb ik de zorg en de organisatie van verschillende kanten kunnen bekijken. Maar of ik nou in de huishouding stond, of in het restaurant, ik genoot van mijn werk. Ik heb het altijd fijn gevonden om iets voor een ander te kunnen betekenen. Om het mensen naar hun zin te maken. De Blide is gewoon een deel van mij geworden.

Het moment dat ik 45 jaar in dienst was en vervroegd met pensioen kon, was een dubbel moment voor mij. Het is natuurlijk fijn om te gaan genieten van je pensioen, maar het voelde vreemd om het schip helemaal te verlaten. Ik besloot om met 46 dienstjaren te stoppen en mezelf dus zo een jaar de tijd te geven om mijn carrière af te ronden. Maar ik heb ook gelijk gezegd dat ik terug wilde komen als vrijwilliger. En zo is het ook gegaan.

De lusten maar niet de lasten

Ik ga nu elke woensdag naar De Blide en daar help ik mee in de keuken en het restaurant. Ik geniet er enorm van. Als teamleider sta je altijd aan en die druk heb ik nu niet meer. Als er bijvoorbeeld zieken zijn, hoef ik het niet meer op te lossen, maar ik heb wel het gezellige contact met de mensen en de collega’s.
Werken als vrijwilliger heeft het voor mij gemakkelijker gemaakt om met pensioen te gaan. En het geeft me vreugde. Als zeventienjarige had ik het nog niet zo door, maar nu zie ik de ouderen als de pilaren van onze samenleving. Ik heb altijd veel van ze geleerd en ik ben blij dat ik als vrijwilliger iets terug kan doen.”

De Blide is gewoon een deel van mij
Paula Wong Chung
Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?