SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Marjolein Sponselee (30 jaar) werkt 28 uur per week als verzorgende IG bij SVRZ De Vurssche in Axel. Marjolein volgde eerst de opleiding SPW en heeft later het diploma Verzorgende IG behaald. Ze is bij De Vurssche gaan werken omdat ze in Axel woont, maar ook de mogelijkheid om zelf te kunnen roosteren en de diensttijden gaven de doorslag. “Zo houd ik een goede balans tussen werk en privé. En heb ik op het werk en thuis meer energie en kom ik met plezier werken.

Open organisatie

Marjolein vindt SVRZ een open organisatie is, waarin duidelijk gecommuniceerd wordt. Er wordt geluisterd naar de bewoners en medewerkers. Er heerst een vriendelijke sfeer “Iedereen zegt goedendag, als ik door het gebouw loop.” Ook merkt ze dat het werk gewaardeerd wordt door bewoners, familie en leidinggevenden.” Als een bewoner aangeeft dat het jammer is dat ik een dagje vrij ben, dan ga ik met een glimlach de deur uit.”

Vrolijke gezichten en humor

Cliënten wonen met zes á zeven in een woning en krijgen de tijd en ruimte om te blijven doen wat ze nog zelf kunnen. “Er is ruimte voor humor en dat zorgt voor vrolijke gezichten”, zegt ze met een lachend gezicht. SVRZ staat voor gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, nabijheid en vrijheid. Marjolein vertaalt deze kernwaarden in haar dagelijks werk. Regelmatig is er tijd voor een praatje met een bewoner. “Meestal staan er fotolijstjes op de kamer met foto’s van vroeger, wat vaak uitmondt in leuke gesprekken over die tijd. Bijvoorbeeld over vriendschappen of hobby’s”, geeft Marjolein aan. Wat ‘vrijheid’ betreft, ziet ze dat bewoners de kans krijgen om zelf te beslissen over verschillende zaken. Ook als team mogen ze veel zelf beslissen en organiseren. “We organiseren regelmatig samen met vrijwilligers een barbecue of een uitje”, vertelt Marjolein enthousiast. Iedereen heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, dat komt de kwaliteit van zorg ten goede . “En, al heb je veel of weinig diploma’s, iedereen heeft bij ons evenveel inspraak.” Op de vraag waarom anderen voor SVRZ moeten kiezen antwoord Marjolein dat SVRZ een eerlijke, open organisatie is, waar tijd en ruimte is om goed voor de bewoners te kunnen zorgen. “Ook is er ruimte om jezelf te kunnen ontwikkelen. En documentatie of protocollen zijn eenvoudig te vinden op intranet.

Werken bij SVRZ

Wil jij ook werken bij SVRZ? Kijk dan op www.werkenbijsvrz.nl voor een vacature bij jou in de buurt of bel naar SVRZ JobCare, telefoonnummer 088-8871010.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?