SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Thuis raken in de zorg

In het begin was het behoorlijk wennen. Je doet heel veel nieuwe indrukken op tijdens het werk en de opleiding. Een tip: laat alles op je inwerken en bezinken. Na een tijdje vind je vanzelf  je weg. Door deze indrukken te bespreken met collega’s, praktijkbegeleiders en docenten, raak je steeds meer gewend en thuis in de zorg voor ouderen.

Je wordt er vrolijk van

Iedere dag  maak je wel iets mee waar je vrolijk van wordt. Bijvoorbeeld, tijdens het aankleden erachter komen dat het hemd verkeerd omzit en er samen met de cliënt hartelijk om lachen. Of een stille cliënt die ineens een hele rake en grappige opmerking maakt. Oftewel, door die kleine dingen begin je de dag al met een lach! Uiteraard heb je ook vaak te maken met allerlei  uitdagingen waarvan je als leerling en team veel kan leren.

Geen dag is hetzelfde

Momenteel werk ik op locatie Kranesteyn in Middelburg. Dit is mijn leukste ervaring tot nu toe bij SVRZ. Hier werk ik in een fijn team waarbij ik de mogelijkheid krijg me verder te ontwikkelen. Vanaf het begin werd ik overal bij betrokken, van ochtendzorg tot artsenvisite, van wondzorg tot stervensbegeleiding. Ook leerde ik samenwerken met verschillende disciplines en mantelzorgers. Heel leerzaam allemaal! Geen dag is hetzelfde.

Verschillende achtergronden en culturen

Het is mooi om te zien dat er een diversiteit is aan cliënten en medewerkers met verschillende achtergronden en culturen. Van transgender tot boerenzoon, van leraar tot kunstenaar en van moslima tot christen. Een echte afspiegeling van de maatschappij. Heel verfrissend en inspirerend!

Na een jaar werken in de ouderenzorg kan ik vol overtuiging zeggen dat ik de diepgang en betrokkenheid die ik zocht, heb gevonden in het dagelijkse contact met de cliënt. Kortom, het voelt goed om er voor de ander te zijn en te mogen groeien als zorgprofessional. Samen kunnen we het verschil maken voor de ander!

Samen kunnen we het verschil maken voor de ander!
Rémy Jansen
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?