SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

In het jaar 2019 kunnen alle locaties van SVRZ voor het laatste jaar profiteren van deze bijzondere verjaardagswens. Natasja Risseeuw vertelt hieronder over het optreden van Diva Dichtbij dat via deze wens betaald is.

Natasja:“Ik werkte als verzorgende in de nachtdienst en was al een tijdje ziek thuis. In het kader van mijn herstelperiode werd ik gevraagd om gastvrouw te zijn tijdens het optreden van Diva Dichtbij in Ter Schorre in Terneuzen. Dat leek me een leuke uitdaging. Na enige voorbereidingen vond ik het best spannend om de dames van Diva Dichtbij te ontmoeten. Ik volgde ze al een tijdje op facebook en vind het heel bijzonder wat zij doen. Zij zijn professionele artiesten en worden gecoacht om optredens te verzorgen in zorginstellingen. Daar geven zij kleinschalige muzikale optredens in huiskamers. Veertien diva’s en drie divo’s verzorgen gemiddeld 600 optredens per jaar, met veel succes.”  Lees meer op divadichtbij.nl.

Drie diva’s maken emoties los bij bewoners

Natasja: “Daar waren ze dan Abke, Carla en Sophie. Wat een leuke meiden. Na de kennismaking heb ik hen samen met een collega een rondleiding gegeven zodat ze konden zien waar ze die middag gingen optreden. Na de rondleiding was het tijd voor de dames om zich om te kleden en voor te bereiden. In een outfit van sprekende jurken met felle kleuren kwamen ze weer tevoorschijn. Alle bewoners zaten met spanning klaar in de serre, te wachten op wat er komen ging. Abke kwam binnen met haar muziekinstallatie waaruit al mooie muziek kwam. Ze stelde zich aan iedereen voor. En toen…begon ze te zingen, wat een stem! Kippenvel over heel mijn lichaam en ook de bewoners genoten.

Het is zo mooi om te zien wat muziek los maakt. De ene bewoner zingt uit volle borst mee, een ander wordt emotioneel en weer een ander gaat staan om er een dansje op te wagen. Meerdere keren heb ik met tranen in mijn ogen gezeten. Het is bijzonder om te zien dat een bewoner die normaal weinig contact maakt met anderen, zich tijdens zo’n optreden openstelt voor de muziek en hierbij zijn tranen laat lopen. Een bewoner die doof is legde haar hand op de muziekinstallatie zodat ze de muziek kon voelen en kon genieten van het optreden. Abke sloot haar optreden af met het bekende nummer ‘Till we meet again’ van Vera Lynn. Alle bewoners kregen ook een kaart met haar foto erop. Een mooie herinnering aan een bijzonder optreden. Tijdens het volgende optreden van Sophie was ook Rien Heijboer samen met zijn vrouw aanwezig. Ik zag op hun gezichten dat ook zij het geweldig vonden. Ze hadden af en toe een brok in hun keel. Het derde optreden van Carla vond een dag later plaats. Met hetzelfde resultaat, ook heel mooi!

Wat is Diva zijn een mooi beroep

Wat een bijzondere optredens waren het. Na elk optreden heb ik samen met de drie diva’s geëvalueerd. Ook bij hen kwamen de nodige emoties los. Het waren twee dagen met een lach en een traan. Dat doet mij beseffen dat ik een mooi en bijzonder beroep mag uitoefenen. Als vaste nachtdienst heb ik soms mooie gesprekken maar om de bewoners overdag zo te zien genieten…daar heb ik echt van genoten.

 

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?