SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu
Je houdt van elkaar, in goede en kwade dagen, gewoon zoals het hoort
Adri van den Hoek

De liefde begint in 1954
Adri en Kees leren elkaar kennen op de basisschool. Ze zitten al die jaren bij elkaar in de klas, maar van liefde is dan nog geen sprake. Tijdens de oorlog komt een groot deel van het eiland Tholen onder water te staan. De inwoners van Tholen worden geëvacueerd en Adri en Kees verliezen elkaar enkele jaren uit het oog. Maar de liefde tussen hen beiden is onvermijdelijk. In 1954 zien ze elkaar terug en worden ze verliefd op elkaar. In die tijd was er niet veel vertier voor jongelui. Naar buiten gaan en een blokje om, dat was de enige manier om elkaar te ontmoeten. Kees moest toen nog beginnen aan de kweekschool. Zijn ouders waren dan ook niet zo blij met de verkering, want Kees moest nog leren. Maar de liefde hield stand, ondanks dat hij door de week in de kost zat in Middelburg.

Trouwen is houwen
Zes jaar later treden Kees en Adri op 24 maart 1960 met elkaar in het huwelijksbootje. Adri kocht haar trouwjurk in de Bijenkorf voor 395 gulden! Kees werd onderwijzer in Scherpenisse en zeven jaar later promoveerde hij tot hoofd van een school in Stavenisse. In die periode was het vanzelfsprekend dat je ging wonen in het dorp waar je les gaf, dus verhuisde het gezin van den Hoek naar Stavenisse. Hier hebben zij als gezin 32 jaar in hetzelfde huis gewoond, altijd met veel plezier. Stavenisse is een mooie, hechte gemeenschap.

Hoogtepunten en rolverdeling in het huwelijk
Adri en Kees krijgen twee zonen, allebei uit liefde geboren. Deze gebeurtenissen, samen met de huwelijken van de kinderen en de geboorte van de kleinkinderen, waren de hoogtepunten in het leven van Kees en Adri. In het huwelijk was de rolverdeling duidelijk. Kees werkte als onderwijzer en Adri zorgde voor het gezin. Adri deed daarnaast veel vrijwilligerswerk. Kees was een echte sportman en was dan ook vaak te vinden op het voetbalveld.

 Waarom was het huwelijk een succes en hield hun liefde stand?
In maart 2022 zijn Adri en Kees 62 jaar getrouwd! Adri kijkt met trots terug op hun 62- jarige huwelijk. Het warme, aimabele karakter van Kees heeft Adri altijd enorm gewaardeerd. Ze waren in het huwelijk altijd een goede combinatie. Natuurlijk hebben ze ook zware en moeilijke tijden gekend, maar daar zijn ze samen altijd goed uitgekomen. Nu Kees in een groepswoning van SVRZ in Maartenshof in Tholen woont, verandert er  voor Adri niets aan de liefde voor haar man: “Je houdt van elkaar, in goede en kwade dagen, gewoon zoals het hoort. Ook als het niet makkelijk is, moet je er voor blijven gaan.” Elkaar accepteren zoals je bent en verdraagzaamheid heeft er voor gezorgd dat ze zo lang gelukkig getrouwd zijn. Samen leven, samen dingen ondernemen, samen erop uit gaan, dat is belangrijk.

Maar het mooiste van dit verhaal is natuurlijk dat ze, ook na 68 jaar, nog veel van elkaar houden! Ondanks dat Kees wegens zijn dementie die liefde niet meer kan uitspreken.

 

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?