SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wat heeft corona precies veranderd voor jou?
Voordat corona zijn intrede deed, werkten we veel in groepen en coördineerde ik beweegactiviteiten die we met de hulp van vrijwilligers deden. Nu dat niet meer kan, ga ik zelf met de cliënten aan de slag. En één op één dus. Iedereen kan op zijn eigen niveau bewegen. Voor sommige cliënten is 100 meter al een hele prestatie en anderen fietsen probleemloos een rondje van 12 kilometer.

Hoe is het om met cliënten te fietsen?
Ik ga vaak op de duofiets met cliënten op pad. Dat is zo dankbaar. Je ziet dat het cliënten goed doet. Rijdend door de binnenstad van Terneuzen, langs de Zeedijk of de nieuwe sluizen, zie ik de cliënten genieten. Ze herkennen vaak dingen die ze onderweg zien en praten daar dan over terwijl we fietsen. Ook mensen die dementeren komen op de fiets weer tot een gesprek. Als we bijvoorbeeld langs een moestuin rijden, kletsen we over de groenten die er verbouwd worden. En vertellen ze over vroeger. Bewegen in de buitenlucht doet cliënten goed. Als het slecht weer is, laten we de cliënten binnen fietsen. Maar dat vinden ze toch niet zo leuk als buiten.

Maar hoe kwam je er dan bij om de Alzheimer Challenge te gaan doen?
Alle fietstochten die ik met cliënten maak, registreer ik in Strava. Dat is een app waar je je routes en resultaten in bij kunt houden. Je kunt mensen volgen en liken en vaak worden er acties gepromoot. Zo zag ik dus ook de Alzheimer Challenge voorbijkomen. Die houdt in dat je in de maand april 280 kilometer gaat fietsen: één meter voor elke Alzheimer patiënt in Nederland. Ik fiets wekelijks tussen de 70 en 100 kilometer met cliënten, dus die 280 haal ik wel!

Kun je nog hulp gebruiken voor de Alzheimer Challenge?
Jazeker! We hebben een SVRZ team samengesteld. Dat bestaat nu uit drie medewerkers, maar we zouden dat aantal natuurlijk graag zien groeien. Dus pak je fiets uit de schuur en doe mee. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je fietst, zolang je maar 280 kilometer rijdt in april.

Gaat dat je nou toch te ver? Dan kun je het SVRZ team altijd sponsoren. Daar zijn we ook al heel blij mee. Meer informatie vind je hier. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?