SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Als leerling kreeg ik ZorgThuis Tholen als werkplek aangewezen. Ik had daar allerlei bedenkingen over en dacht niet dat ik daar met plezier zou gaan werken.  Ik werkte  toen al een aantal jaren in de zorg op een afdeling voor mensen met dementie. Dat leek mij voor mij de beste werkplek. Je ‘leeft’ daar samen met de cliënten op een afdeling en je weet precies hoe alles reilt en zeilt. In de thuiszorg ben je te gast bij cliënten en kom je langs om even te helpen met datgene wat ze niet meer zelf kunnen. Daarna vertrek je weer. Je kunt dus geen band opbouwen met de cliënten.

Maar al die meningen van mij bleken niet te kloppen.  De eerste dagen waren wennen voor mij en de cliënten. Maar toen ik eenmaal mijn draai had gevonden en ik de grote groep verschillende cliënten kende was het werk in één woord ‘geweldig’!

Je komt bij cliënten die blij zijn dat ze in hun eigen woonomgeving kunnen blijven wonen. De uitdaging is om hen te helpen dit zo lang mogelijk vol te houden. Omdat je alleen een route krijgt heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ook komt je beste creativiteit naar boven als de route niet loopt zoals dat volgens het papiertje zou moeten lopen door onverwachte situaties.  Je werkdag is nooit hetzelfde en dat maakt het werk uitdagend, spannend en afwisselend. Maar het werk maakt mij vooral gelukkig. Je maakt een praatje met een cliënt die zich die avond eenzaam voelt, je luistert naar een cliënt die een verhaal kwijt wil en je helpt de cliënt met handelingen die niet meer lukken, al zijn die soms maar heel klein. ‘Dank je wel dat je er was zuster, tot de volgende keer’.  Ik stap dan met een goed gevoel de voordeur uit.

 

Voor en na de route ontmoet ik mijn collega’s in het kantoor. Met hen kan ik overleggen en situaties bespreken die zijn voorgevallen. Het team ZorgThuis Tholen is een groot team met verschillende collega’s die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Wij vullen elkaar aan en iedereen probeert het beste uit zichzelf te halen waarbij de cliënt op nummer 1 staat.

Al de beschreven dingen maken de ZorgThuis tot een fijne werkplek waar ik onder andere heb geleerd;

 

 

‘Maak eerst iets mee, wees eerst onderdeel van een team en proef eerst een sfeer voordat je allerlei bedenkingen gaat maken ‘
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?