SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Meneer Wim de Smit is ooit geboren in Amsterdam, maar is al lang een trotse Zeeuw. Doordat hij vleeswaren verkocht op de markt, ontwikkelde hij een krachtige stem. Zijn stem bleef niet onopgemerkt. Wim: “In Nisse, waar ik woonde, vond een evenement plaats met een Middeleeuws thema. Daar werd ik door mijn stem gebombardeerd tot ‘omroeper’. En dat beviel me wel.” Wim werd lid van de vereniging van stads- en dorpsomroepers. Gedurende twintig jaar reisde hij heel het land door, van feest naar feest, met zelfgemaakte leuzen die hij met luide stem en een omroephoorn ten gehore bracht. 

Zijn talent leidde zelfs tot optredens op het Wereldkampioenschap Omroeper in zowel Canada als Amerika, waar hij de beste Nederlander was en de 17e plaats behaalde onder 70 deelnemers. Een van zijn hoogtepunten was het optreden voor Willem-Alexander in Middelburg in 2014. Hoewel zijn stem nu wat zwakker is, weigert Wim zijn passie voor het vermaken van mensen op te geven. Hij bespeelt nu een handorgel, waarmee hij zowel binnen als buiten SVRZ voor een vrolijke noot zorgt. 

Wellicht komt je Wim tegen op een volgend dorpsfeest. Je kunt hem herkennen aan een oudhollandse outfit met klompen én het uitdelen van Zeeuwse babbelaars. Want dat is Wim helemaal: een échte Zeeuwse babbelaar! 

Hoewel mijn stem nu wat zwakker is, geef ik mijn passie voor het vermaken van mensen niet op
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?