Ter Schorre

Centrum voor zorg en revalidatie

Bachlaan 90

4536 GD Terneuzen

Bel 088 887 3000
  • Groepswoningen voor mensen met dementie
  • Groepswoningen voor jonge mensen met dementie
  • Groepswoning voor mensen met dementie in combinatie met psychische problemen of onbegrepen gedrag
  • Groepswoningen voor mensen met lichamelijke klachten in combinatie met ernstige psychische en/of gedragsproblemen
  • Geriatrische Revalidatie en Tijdelijk verblijf
  • Dagbehandeling
  • Paramedische diensten; voedingsadvies, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie

Ter Schorre ligt in de Zeeuws-Vlaamse stad Terneuzen. Bij binnenkomst ziet u direct ons restaurant. Dit is het levendige hart van Ter Schorre. Hier proeft u de fijne sfeer en de huiselijkheid. Cliënten, bezoekers, medewerkers, vrijwilligers en omwonenden, iedereen is welkom.

U kunt bij ons terecht als u vanwege geheugenproblemen of door lichamelijke beperkingen niet meer in uw eigen huis kunt blijven wonen. We begrijpen dat dat behoorlijk ingrijpend is. Daarom doen we er alles aan om u te ondersteunen zo te leven zoals u dat altijd gewend bent geweest. We vinden het belangrijk dat u uw bestaande activiteiten blijft doen en uw eigen sociale netwerk in stand houdt. Daar helpen we u graag bij. Behalve een eigen kamer of appartement met vertrouwde meubels en spulletjes, is er een gezamenlijke ruimte. Dé plek waar huisgenoten elkaar ontmoeten, samen koken en eten, de krant lezen of bijvoorbeeld spelletjes doen.

Gezelligheid en energie

Wij bieden gezelligheid met sociale en creatieve activiteiten. Zo hebben we een eigen radiozender met muziek van vroeger. Maar u kunt ook meedoen met zwemactiviteiten en bewegen in het water op basis van Thai Chi. Met wandeluitstapjes of seniorenfitnes. Daar krijgt u energie van!

Overige zorg

Ter Schorre is er ook voor mensen die tijdelijk extra hulp en begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld om te revalideren. Daarnaast zijn er groepswoningen waar we een thuis bieden aan ouderen met een combinatie van lichamelijke gebreken en psychische en/of gedragsproblemen. U kunt in Ter Schorre ook terecht voor paramedische zorg zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. In ons afasiecentrum leren we mensen omgaan met hun beperking in communicatie. Het Parkinson-Inn biedt ondersteuning aan mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten. 

Hieronder ziet u het volledige aanbod van zorgdiensten en voorzieningen in Ter Schorre.

Ontdek meer over deze locatie

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws