Wonen en zorg

Logeren bij SVRZ

Zorgt u dagelijks voor iemand met dementie? Dan is dat een zware taak. SVRZ kan deze zorg tijdelijk van u overnemen. Wij bieden u de mogelijkheid om even op adem te komen. Of met een gerust hart met vakantie te gaan, of een dagje weg.

SVRZ biedt mensen met dementie die nog thuis wonen in diverse locaties in Zeeland  de mogelijkheid om te logeren. Onze gasten zijn welkom voor korte of langere periode: van minimaal een halve dag tot maximaal drie weken. Zij  hebben een eigen kamer en veelal ook een eigen badkamer. Zij kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van deze locaties.

Logeren in een huiselijke sfeer

In de locaties van SVRZ heerst een huiselijke sfeer. We houden zo veel mogelijk het ritme van thuis aan. En we betrekken onze gasten bij de huishoudelijke activiteiten. Samen doen we boodschappen, koken we en maken we schoon. Soms maken we een wandeling, of spelen we een spelletje. En als onze gasten daar behoefte aan hebben, kunnen ze tussen de middag even gaan slapen.  

Indicatie 

Om voor ‘Logeren bij SVRZ’ in aanmerking te komen is een Wmo-beschikking nodig. Deze kunt u aanvragen bij het zorgloket van uw gemeente. In sommige gevallen heeft  u een indicatie van het CIZ (Centrum indicatiestelling zorg) nodig. SVRZ kan u hierbij helpen.


Als u een Wlz indicatie heeft kunt u in aanmerking komen voor logeren bij SVRZ via:

Een volledig pakket thuis (VPT)
Een modulair pakket thuis (MPT)

Eigen bijdrage

Voor ‘Logeren bij SVRZ’ betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, hangt af van uw inkomen. Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl of bel naar 0800-0087.

 

Aanvullende diensten

SVRZ biedt een aantal aanvullende diensten. Bijvoorbeeld telefoon of televisie op de kamer, of het wassen van kleding. Hier zijn extra kosten aan verbonden. 

Logeerlocaties

Samen met u kijken we in welke SVRZ locatie wij u een logeerplek kunnen aanbieden. We proberen een logeerplek te zoeken die dicht bij u in de buurt is.  

Meer informatie

Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met de Zorglijn van SVRZ. Onze medewerkers helpen u graag verder. Zij kunnen u ook vertellen in welke locaties er plaats vrij is. T 0900 78 79 777 / zorglijn AT svrz DOT nl

 

 

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws