SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wat is Korsakov?

Het Korsakov syndroom is een ernstige hersenaandoening die vaak het gevolg is van niet voldoende gevarieerd eten en overmatig alcoholgebruik. De aandoening wordt veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B1. Het Korsakov syndroom zorgt voor blijvende geheugenstoornis, desoriëntatie, problemen met nieuwe dingen leren en problemen met het uitvoeren van alledaagse handelingen. Lichamelijke complicaties als orgaanafwijkingen en mobiliteitsproblemen kunnen daarnaast ook voorkomen.

SVRZ Ter Poorteweg AC

Korsakov kliniek

Het Korsakov syndroom is een blijvende hersenbeschadiging en dus niet meer te genezen. Echter is de ziekte niet progressief en kunnen de gezondheid en het gedrag wel positief beïnvloed worden wanneer iemand met het Korsakov syndroom voor een langere tijd niet drinkt en voldoende gevarieerd eet. Onze Korsakov kliniek biedt dan ook behandelmogelijkheden voor mensen met dit syndroom. Een  specialistische benadering in combinatie met duidelijkheid, structuur, veiligheid en eenduidigheid is wat mensen met het syndroom van Korsakov nodig hebben en wat onze Korsakov kliniek hen kan bieden. Onze Korsakov kliniek biedt specialistische zorg, behandelingen en voorzieningen.

Korsakov kliniek woonvoorziening

Onze Korsakov kliniek bestaat uit zes groepswoningen waarin elk maximaal 7 cliënten wonen. Al onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met het Korsakov syndroom. Cliënten krijgen in onze Korsakov kliniek zowel een vaste begeleider en verzorgende alsook een persoonlijke begeleider. De persoonlijke begeleider is daarnaast ook de contactpersoon voor familie en relaties van de cliënt. Naast de begeleiding van onze medewerkers, komt er ter ondersteuning ook regelmatig een psycholoog langs bij onze Korsakov kliniek. Indien nodig kunnen er binnen ons Korsakov verpleeghuis ook andere specialisten ingeschakeld worden, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut en psychiater.

SVRZ Ter Poorteweg werkplaats

Korsakov kliniek activiteitencentrum

Op het terrein van onze Korsakov kliniek bevindt zich ook het activiteitencentrum. Binnen het activiteitencentrum wordt voor mensen met het syndroom van Korsakov een gestructureerd dagprogramma georganiseerd. Dit biedt houvast en overzicht voor alle cliënten. Meer informatie over het activiteitencentrum vind je in deze folder.

Meer weten over onze Korsakov kliniek?

Heb je vragen of wil je meer meten over onze Korsakov behandeling kun je ons bellen op 0900 – 78 79 777 of het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?