SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Wonen met begeleiding

De woonvoorziening voor mensen met het syndroom van Korsakov bestaat uit zes groepswoningen. U wordt hier zoveel mogelijk door dezelfde medewerkers begeleidt. Ook hebt u een persoonlijk begeleider die tevens de contactpersoon is voor uw familie. Alle medewerkers zijn geschoold in het begeleiden van cliënten met het syndroom van Korsakov.

Welke voorzieningen zijn er in de woningen?

In iedere woning wonen maximaal zeven cliënten. Zij hebben allemaal hun eigen kamer met sanitair. De kamers zijn ingericht met een bed, een nachtkastje en een kledingkast. De cliënt is vrij om de kamer verder naar eigen smaak in te richten. Ook is er een aansluiting voor telefoon, televisie en internet en gratis WiFi. Iedere woning heeft een gezamenlijke ontmoetingsruimte
met open keuken. Als het uit het oogpunt van veiligheid nodig is kan een woning afgesloten worden.

SVRZ Ter Poorteweg tuinieren

Hoe wordt invulling aan de dag gegeven?

Voor mensen met het syndroom van Korsakov is structuur van groot belang. Daarom bieden we hen een therapeutisch en gestructureerd woon-leefklimaat, afgestemd op hun mogelijkheden en wensen. We stimuleren de cliënten om actief bezig te blijven. Huishoudelijke activiteiten zoals koken, wassen, strijken, schoonmaken en boodschappen halen doen alle cliënten zoveel mogelijk zelf met ondersteuning van de medewerkers.

SVRZ Ter Poorteweg clienten

Activiteitencentrum

Op het terrein van de woningen staat een activiteitencentrum waar zij een aantal dagen of dagdelen per week naar toe kunnen gaan. Er is keuze uit diverse werkzaamheden zoals creatieve activiteiten, demontagewerkzaamheden, administratief werk en de groentetuin of groentekas onderhouden. Medewerkers en vrijwilligers begeleiden de cliënten hierbij. Als een cliënt vrijwilligerswerk wil doen of elders kan gaan werken bieden we daarbij ondersteuning en begeleiding.

Goed om te weten!

Waar vind ik deze zorg?

Bekijk alle SVRZ locaties
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?