SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Erfelijke familieziekte

Omdat de ziekte erfelijk is, is het een familieziekte. Hoewel niet alle leden van een familie of gezin de ziekte van Huntington hoeven te krijgen, worden ze er wel allemaal emotioneel en sociaal door getroffen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen.

Expertteam SVRZ

SVRZ beschikt over een eigen expertteam op het gebied van Huntington. Deze teamleden richten zich als eerst op cliënten met de ziekte van Huntington, maar ook op hun naasten en mantelzorgers. De teamleden zijn gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Huntington. Zij werken vanuit de polikliniek van SVRZ.

Hoe herken je Huntington?

De eerste verschijnselen van de ziekte zijn vaak subtiel. Mensen lijken rusteloos en zenuwachtig en hebben last van kleine onwillekeurige bewegingen. Ook psychische problemen zoals prikkelbaarheid, depressie, concentratieproblemen en moeite hebben met het leren van nieuwe informatie kunnen al in het begin van de ziekte optreden.

Meestal beginnen deze eerste symptomen tussen het 35e en 45e levensjaar. Maar dit kan ook eerder of later zijn. Er bestaat ook een jeugdvorm van de ziekte, die meestal in de tienertijd begint. Deze jeugdvorm wordt bijna altijd overgeërfd van de vader. Stijfheid van de spieren is een belangrijk symptoom van deze vorm. De onwillekeurige bewegingen staan minder op de voorgrond.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlSVRZ is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is het streven!
Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?