De Blide

Zorgcentrum

Alberdingk Thijmstraat 1

4532 CZ Terneuzen

Bel 0115-642800
  • Groepswoningen voor mensen met dementie
  • Woongroepen voor mensen met lichamelijke beperkingen
  • Aanleunwoningen De Zoutvliet en Maria van Artois

Zorgcentrum De Blide ligt centraal in de Zeeuws Vlaamse stad Terneuzen tussen de Axelsestraat en de Guido Gazellelaan. Het moderne gebouw is omgeven door veel groen en een mooie tuin met een vijver. In De Blide worden bezoekers hartelijk welkom geheten door de medewerkers van het restaurant. De sfeer is gemoedelijk en Bourgondisch zodat u zich snel thuis en vooral welkom voelt. 

Als u door lichamelijke beperkingen of door geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunt wonen, is zorgcentrum De Blide een goed alternatief. In De Blide leidt u zo veel mogelijk het leven dat u gewend bent in een huiselijke en warme sfeer. Uw kamer of appartement kunt u naar eigen smaak inrichten, met spulletjes uit uw vertrouwde omgeving. De Blide is in 2014 geopend en dus een  modern gebouw dat aan alle eisen voldoet.  In 2017 is het gebouw aangepast om in kleinschalige groepen te kunnen wonen. U beschikt over een eigen appartement met sanitair. De meeste appartementen hebben een aparte slaapkamer. De ontmoetingsruimte of huiskamer is een gezellige plek om samen te eten, een spelletje te doen of gewoon een praatje te maken. Ook uw bezoek is altijd van harte welkom.

Blijf de dingen doen die u leuk vindt

Samen met een grote groep vrijwilligers zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen waarin u plezier en interesse heeft. Er is ieder dag wel iets te doen in De Blide. Met een maandkalender maken we de activiteiten en evenementen bekend. We organiseren optredens, bingo's en uitstapjes, maar u kunt ook samen met een vrijwilliger een tochtje met de duofiets maken. De activiteiten zijn gratis voor bewoners van De Blide. Bewoners uit de aanleunwoningen en de wijk betalen een kleine bijdrage. Voor de bewoners die graag een boek lezen komt de bibliotheek van Terneuzen tegen een geringe vergoeding naar de Blide. Voor uw boodschappen kunt u terecht bij een grote supermarkt die op loopafstand van de Blide ligt. Uw kleine inkopen kunt u op dinsdag en donderdagochtend doen in het winkeltje van De Blide. U kunt hier onder andere terecht voor verzorgingsprocducten, snoepjes,  koekjes, frisdranken, fruit kaarten en postzegels. In ons restaurant serveren we dagelijks de warme maaltijd en koffie en thee. Tevens zijn er lekkernijen verkrijgbaar.

Overige zorg

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie of logopedie nodig? Met een verwijzing van uw huisarts regelen we dat voor u. En moet u bloed laten prikken? De prikdienst komt eenmaal per week naar De Blide. In onze fitnessruimte kunt u onder begeleiding van de fysiotherapeut of beweegbegeleider aan uw lichamelijke conditie werken. U bent ook welkom bij de wekelijkse gymgroep van de fysiotherapeut. Wilt u samen met uw partner in De Blide wonen? Ook dat is mogelijk, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws