Cliënten van SVRZ De Vurssche gaan terug in de tijd

SVRZ de Vurssche in Axel heeft in 2018 een van de CZ Verwenzorgprijzen van € 800 gewonnen. Het thema van de prijs was ‘Fris en Fruitig, heel di-vers’.

In SVRZ De Vurssche heeft medewerker welzijn Violetta de Rooij een originele invulling aan het thema gegeven; cliënten fotograferen in een kostuum dat je op schilderijen uit de 17e eeuw ziet. In die periode stonden er ook vaak groenten en fruit afgebeeld op de schilderijen. Dus om bij het thema van de Verwenzorg te blijven zijn ook streekgroenten en fruit onderdeel van het fotoproject. Dit idee ontstond tijdens een bezoek aan het museum MAS in Antwerpen.

 

De cliënten die mee wilden werken aan dit bijzondere project hebben ervan genoten.  Met een kapstok vol kleding en kostuums kwamen de fotograaf en een medewerker welzijn naar de woningen. Het aantrekken van de kleding zorgde voor veel plezier en hilariteit bij de cliënten. Maar er kwamen ook veel mooie verhalen los tijdens de fotosessies.

 

De foto’s zijn gemaakt door een medewerker van De Vurssche die ook fotografe is en door een aantal medewerkers welzijn. Het resultaat van alle inspanningen mag er zijn zoals u op de foto kunt zien. Als herinnering en als dank voor hun medewerking ontvangen de cliënten een foto die afgedrukt is op canvas. En zij krijgen ook allemaal de catalogus met daarin alle foto’s en bijbehorende verhalen.

 

Bent u benieuwd geworden en wilt u alle foto’s en de catalogus zien?
De foto’s worden in de periode van 9 t/m16 maart tentoongesteld in SVRZ De Vurssche in Axel. U bent van harte welkom.


Suggesties?