Geriatrische Revalidatie Zorg

Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) is kortdurende en op herstel gerichte zorg voor ouderen na een ziekenhuisopname. Doel van de revalidatie is dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig kunt functioneren en dat u terug kunt naar uw eigen huis. Bij SVRZ leveren wij deze zorg in een van onze locaties. 

Hoe verloopt de revalidatie?

Als u bij SVRZ komt revalideren, verblijft u voor een periode van maximaal drie maanden in een van onze locaties. Daar staat alles een groot deel van de dag in het teken van de revalidatie. Samen met u bepalen we haalbare revalidatiedoelen. En we houden zo veel mogelijk rekening met uw wensen en behoeften. De revalidatie bestaat uit individuele therapie, maar daarnaast zijn er ook groepstherapieën. Uw naasten zijn nauw betrokken bij uw revalidatie. Zij kunnen u ondersteunen en stimuleren om zo snel mogelijk te herstellen. 

Hoe gaat u op weg naar zelfstandigheid?

Tijdens het revalidatietraject is het de bedoeling dat u steeds meer zelf gaat doen. Zodat u er langzaam aan kunt wennen om weer zelfstandig te wonen. Het kan zijn dat u nog ondersteuning nodig heeft als u naar huis gaat. Wij zorgen dan voor een passend vervolgtraject dat is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we u doorverwijzen naar een fysiotherapeut of helpen om thuiszorg te regelen.

Wie zijn de behandelaars bij geriatrische revalidatie?

Bij geriatrische revalidatiezorg is een heel team van specialisten betrokken. Dit team bestaat uit een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist en een diëtist. Daarnaast zijn ook een psycholoog, een maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde bij de revalidatie betrokken.

Hoe komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor geriatrische revalidatiezorg  beoordeelt een specialist ouderengeneeskunde van SVRZ op basis van een standaard vragenlijst of u in aanmerking komt voor Geriatrische Revalidatie Zorg bij SVRZ. Deze beoordeling gebeurt op verzoek van uw medisch specialist in het ziekenhuis. 

 

Met welke kosten dient u rekening te houden?

De kosten voor geriatrische revalidatiezorg in een seniorenkliniek worden betaald uit de basisverzekering van uw zorgverzekering en komen ten laste van uw eigen risico. Voor een aantal zaken rekenen we extra kosten, zoals voor de was en schoonmaak. Tijdens het eerste gesprek dat we met u hebben ontvangt u meer informatie over deze aanvullende diensten.

Waar kunt u terecht?

U kunt voor Geratrische Revalidatiedatie Zorg terecht in deze locaties:

 • SVRZ ’t Gasthuis, centrum voor zorg en revalidatie  in Middelburg
 • SVRZ Ter Schorre, centrum voor zorg en revalidatie in Terneuzen
 • SVRZ Ter Valcke, centrum voor zorg en revalidatie in Goes 

Wilt u meer weten?

Dan kunt u bellen naar de Zorglijn van SVRZ. Onze medewerkers helpen u graag verder.

T 0900 - 78 79 777 . Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

 

Bekijk hier de folder Geriatrische Revalidatie Zorg van SVRZ

 

Het verhaal van Frida de Graeve

Ik voelde me net een koningin
Lees dit verhaal

Wij bieden geriatrische Revalidatie Zorg aan in:

 • 't Gasthuis

  Noordpoortplein 2
  4331 RN  Middelburg

  Centrum voor zorg en revalidatie

 • Ter Valcke

  Louise de Colignylaan 2
  4461 SP  Goes

  Centrum voor zorg en revalidatie

 • Ter Schorre

  Bachlaan 90
  4536 GD  Terneuzen

  Centrum voor zorg en revalidatie

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws