Ter Valcke

Centrum voor zorg en revalidatie

Louise de Colignylaan 2

4461 SP Goes

Bel 088 887 2000
  • groepswoningen voor mensen met dementie
  • woongroepen voor mensen met lichamelijke beperkingen
  • twee unit voor geriatrische revalidatie en eerstelijnsverblijf
  • dagbehandeling somatiek
  • paramedische diensten; voedingsadvies, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie
  • palliatieve zorg

Ter Valcke ligt in de gezellige stad Goes. Binnen een kwartier wandelt u naar de Grote Markt of naar Park Valckeslot. Of u neemt de buurtbus, die vlak voor de deur stopt.

Door lichamelijke klachten kan het onmogelijk zijn om zelfstandig thuis te blijven wonen. In een van onze woongroepen woont u samen met zes á zeven andere bewoners in een huiselijke en warme sfeer. Dat geldt ook voor onze groepswoningen speciaal voor mensen met dementie. Bij Ter Valcke kunt u uw eigen kamer of appartement aankleden met uw eigen spulletjes en heeft u privacy. Meer zin om samen te eten, te praten, of een spelletje te doen? Kom dan naar de gezellige ontmoetingsruimte. Ook uw bezoek is altijd welkom!

Genoeg te doen

Houdt u van tuinieren? Of  is koken, knutselen en uitgaan meer iets voor u?  Bij Ter Valcke kijken we goed naar hoe u gewend bent om te leven. Samen met uw mantelzorgers en onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat u dat zoveel mogelijk kunt blijven doen. In onze prachtige binnentuin kunt u meewerken in de moestuin of aan uw conditie werken op diverse fitnessapparatuur. In ons restaurant kunt u heerlijk eten uit de eigen keuken en het Grand Café is een gezellige plek om iets te drinken, een feestje te vieren of naar een muziekoptreden te gaan. Ook is er een winkel en een fitnessruimte en kunt u lid worden van bijvoorbeeld de zangclub of wandelclub. Er is gratis wifi en een internetcafé met begeleiding door een vrijwilliger. Mist u een huisdier? De ‘aaihonden’ komen regelmatig op bezoek. Onze zorgmedewerkers vinden het leuk om u voor te lezen, samen uw geheugen te oefenen met de braintrainer of een spelletje te doen. Dus voor ieder wat wils!

Overige zorg

Ter Valcke heeft een twee revalidatie-units voor neurologie en orthopedie. U kunt bij ons ook terecht voor paramedische zorg zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. En voor mensen met lichamelijke klachten is er een dagbehandeling. Cliënten met dementie kunnen komen logeren in Ter Valcke. In ons afasiecentrum leren we mensen omgaan met hun beperking in communicatie. Mensen in de laatste fase van hun leven bieden we zorg op onze palliatieve unit. 

 

Hieronder ziet u het volledige aanbod van zorgdiensten en voorzieningen in Ter Valcke.

 

 

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws