De Molenhof

Zorgcentrum

Molenstraat 14

4543 CM Zaamslag

Bel 0115-449000
  • groepswoningen voor mensen met dementie
  • woongroepen voor mensen met lichamelijke beperkingen
  • appartementen voor tijdelijk verblijf

Heerlijk uitkijken over de weidse polders. Dat is iets dat vanuit zorgcentrum De Molenhof in Zaamslag prima gaat. Maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen. De Molenhof grenst direct aan gemeenschapscentrum Het Stropievat en heeft veel verbindingen met het dorpsleven. Kortom, een fijne woonomgeving waar goede zorg geboden wordt aan mensen met dementie of lichamelijke beperkingen.

Is het voor u (tijdelijk) niet mogelijk om zelfstandig te blijven wonen, dan is De Molenhof een goed alternatief. Bij De Molenhof leidt u zo veel mogelijk het leven dat u gewend bent in een huiselijke en warme sfeer. Uw kamer of appartement kunt u naar eigen smaak inrichten, zodat u zich snel thuis voelt. Heeft u zin in gezelschap? De ontmoetingsruimte of huiskamer is een gezellige plek om samen te eten, een spelletje te doen of gewoon een praatje te maken. Ook uw bezoek is altijd van harte welkom.

Veel vertier

Direct naast De Molenhof vindt u gemeenschapscentrum Het Stropievat, waar ook de bibliotheek is. Wekelijks organiseert de Stichting Welzijn voor Ouderen Zaamslag hier activiteiten. Een goede samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers is waardevol voor ons. Samen met hen zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk de dingen kunt blijven doen waarin u plezier en interesse heeft. Zo kunt u in De Molenhof  meedoen aan kunstprojecten zoals bijvoorbeeld schilderen. Bent u graag in beweging? Dan is het beweegprogramma onder leiding van een beweegbegeleider misschien iets voor u. Er is tevens een mooie wandeltuin waar zowel de cliënten met dementie als de cliënten met lichamelijke beperkingen kunnen wandelen. We doen mee aan activiteiten rond maatschappelijke thema’s, zoals de Poëzieweek en de vrijwilligersactie NLdoet.

Vrijwilligers, omwonenden, kinderen van het kinderdagverblijf en de scholen; iedereen is welkom in De Molenhof.

Overige zorg

Onze fysio- en ergotherapeuten, logopedist en diëtist staan voor u klaar. U kunt rekenen op persoonlijke aandacht van onze medewerkers. Zij nemen de tijd voor u en voor uw  mantelzorgers.

Hieronder ziet u ons volledige aanbod van zorgdiensten en voorzieningen.

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws