Orangerie

Ontmoetingscentrum

Willem de Zwijgerlaan 1

4571 GV Axel

Bel 06-13574803

In Axel vlakbij zorgcentrum De Vurssche ligt ontmoetingscentrum de Orangerie. Er wordt gebruik gemaakt van faciliteiten van De Vurssche en soms deel genomen aan de georganiseerde evenementen. Ook vinden de bezoekers het fijn om naar het centrum van Axel te gaan naar de winkels en oude bekenden tegen te komen. Binnen de Orangerie zijn er twee groepen; het ontmoetingscentrum en de dagbesteding.

In het ontmoetingscentrum komen mensen met geheugenproblemen of mensen met dementie. Ook de mantelzorgers zijn welkom. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en er is aandacht voor de cliënt, de mantelzorger, maar ook voor hen samen. Er wordt ondersteuning en structuur geboden om de regie over het eigen leven zolang mogelijk te kunnen behouden. Het dagprogramma wordt samen met de deelnemers van het ontmoetingscentrum bepaald. Er zijn groepsactiviteiten, maar er is ook ruimte om iets voor zichzelf te doen. Omdat bewegen erg goed is voor mensen met geheugenproblemen worden er ook bewegingsactiviteiten aangeboden. De doelstelling van het ontmoetingscentrum is dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

 

Naar de groep dagbesteding komen mensen van 65 jaar en ouder, zij willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen,  kunnen geheugenproblemen hebben en  angst voor eenzaamheid, maar ook te kampen hebben met lichamelijke achteruitgang. Er wordt hier aandacht besteed aan de cliënt en de mantelzorger. Belangrijk hier is de aandacht die er is voor de regie over het eigen leven, het behouden van een stuk zelfstandigheid, het onderhouden van sociale contacten, maar ook een stuk ontlasting van de mantelzorger. Er worden gesprekken gevoerd, deelgenomen aan activiteiten die in de wijk georganiseerd worden, een bezoekje aan de winkels of een groepsactiviteit wordt georganiseerd.

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws