Noordbolwerk

Woongroep somatiek

Noordbolwerk 33 (a t/m e)

4331 SH Middelburg

  • Woongroepen voor mensen met een chronische lichamelijke beperking

Deze zes woongroepen voor mensen met een chronische lichamelijke beperking staan aan het Noordbolwerk in Middelburg. Deze locatie ligt op loopafstand van het historische centrum van Middelburg en het mooie bolwerk. Iedere woongroep biedt plaats aan zes tot zeven cliënten.

U heeft een eigen appartement met badkamer, een keukenblokje met een kleine koelkast en afwasbak. Ook een bed, nachtkastje en kledingkast behoren tot de standaard-uitrusting. U kunt uw appartement verder in overleg met eigen meubels en persoonlijke spullen inrichten zodat u zich snel thuis voelt. Voor iedere woongroep is er ook een buitenruimte waar u bij mooi weer heerlijk buiten kunt zitten. In de ontmoetingsruimtes kunt u andere cliënten ontmoeten, tv kijken, visite ontvangen of meedoen aan een activiteit. U kunt de maaltijden gebruiken in de ontmoetingsruimte, in uw eigen kamer of in het restaurant van het nabijgelegen centrum voor zorg en revalidatie ´t Gasthuis. Ook van alle andere voorzieningen van ’t Gasthuis kunt u gebruik maken; de kapper,  de seniorenfitness en niet te vergeten de mooie grote tuin. 

Overal wifi en veel vertier

In het restaurant van ’t Gasthuis kunt u genieten van een drankje of een lekkere maaltijd. Ook kunt u er bijvoorbeeld een verjaardag vieren. Bij mooi weer zit u heerlijk in de tuin of op het terras. Er is overal gratis wifi en er is een kapsalon. Het hele jaar door zijn er evenementen, zoals de lentemarkt, muziekconcerten en filmvertoningen. Wekelijks komen de aaihonden op bezoek. Houdt u van schilderen, knutselen of breien? Dat kan in de activiteitenruimte. Of lees een boek uit onze bibliotheek met grootletterboeken. Ook een biljarttafel ontbreekt niet.

Voorzieningen voor revalidatie

Met onze moderne voorzieningen maken we de behandelingen van de fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist leuker en uitdagender. Maak bijvoorbeeld gebruik van een Wii spelcomputer om weer goed te leren bewegen. En op een hometrainer met televisiescherm kunt u de Alpe d’Huez beklimmen of een fietstocht over Walcheren maken. Voor de ergotherapie is er een complete oefenkeuken. Naast de vaste behandelmomenten, werken we ook in het gewone dagelijkse leven zoveel mogelijk samen aan uw herstel. Onder het motto: ‘Alles is therapie’.

 

 

 

Ontdek meer over deze locatie

Lees onze verhalen. Echt de moeite waard!

Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws