SVRZ start specialistische zorg voor jonge mensen met dementie

SVRZ ontwikkelt als aanbieder van dementiezorg in Zeeland de unieke expertise van gespecialiseerde zorg voor jonge mensen met dementie en hun familie en/of mantelzorgers. We zijn volop aan de slag om teams samen te stellen voor een dagbehandeling en een groepswoning. Een belangrijke aanvulling op de zorg in Zeeland!

Na de zomer opent SVRZ een dagbehandeling in SVRZ De Kraayert in Lewedorp. Hier is vanaf half september dagelijks plek voor acht jonge mensen met dementie. De dagbehandeling komt in een appartement in De Kraayert. Begin volgend jaar volgt een groepswoning in SVRZ Ter Schorre in Terneuzen. Hiervoor verbouwen we twee bestaande woningen. Afhankelijk van het aantal cliënten starten we met een of twee groepswoningen. Elke woning biedt ruimte aan zes cliënten.

Zorg op maat

Bij jonge mensen is dementie anders dan bij ouderen. Vooral iemands gedrag of taal verandert. Ook zitten jonge mensen met dementie in een hele andere levensfase dan ouderen. Daardoor hebben ze specialistische zorg nodig. SVRZ geeft straks hulp op maat voor jonge mensen met dementie en hun familie en/of mantelzorgers in onze regio. Behandeling, ondersteuning en begeleiding van de specifieke problematiek van de cliënt en van zijn of haar omgeving staan hierbij centraal.

Meer informatie

Meer weten over deze nieuwe vorm van zorg binnen SVRZ? Kijk op www.svrz.nl/jongemensenmetdementie of vraag het aan Laura van Regenmortel (projectleider) via l.van.regenmortel AT svrz DOT nl.

 


Suggesties?
SVRZ & coronavirus

Wilt u de meest actuele informatie rondom het coronavirus? Kijk dan bij het nieuws! coronanieuws