SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Na de zomer opent SVRZ een dagbehandeling in SVRZ De Kraayert in Lewedorp. Hier is vanaf half september dagelijks plek voor acht mensen die op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgen. De dagbehandeling komt in een appartement in De Kraayert. Begin volgend jaar volgt een groepswoning in SVRZ Ter Schorre in Terneuzen. Hiervoor verbouwen we twee bestaande woningen. Afhankelijk van het aantal cliënten starten we met een of twee groepswoningen. Elke woning biedt ruimte aan zes cliënten.

Zorg op maat en meer informatie

Bij mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen verloopt het proces anders dan bij ouderen. Vooral iemands gedrag of taal verandert. Ook zitten jonge mensen met dementie in een hele andere levensfase dan ouderen. Daardoor hebben ze specialistische zorg nodig. SVRZ geeft straks hulp op maat aan de cliënten en hun familie en/of mantelzorgers in onze regio. Behandeling, ondersteuning en begeleiding van de specifieke problematiek van de cliënt en van zijn of haar omgeving staan hierbij centraal.

Meer weten over deze nieuwe vorm van zorg binnen SVRZ? Kijk op www.svrz.nl/jongemensenmetdementie of vraag het aan Laura van Regenmortel (projectleider) via l.van.regenmortel@svrz.nl.

 

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?