SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Voor 2017 moesten Zeeuwse Huntingtonpatiënten naar Raamsdonksveer. In 2017 startte SVRZ met de polikliniek Huntington. De komst van deze poli zorgde voor gespecialiseerde zorg en behandeling voor deze kleine doelgroep in Zeeland. Toendertijd bezocht het expertiseteam de eerste zes cliënten. Nu, vijf jaar later, zijn we fors gegroeid en geprofessionaliseerd. Inmiddels ondersteunen we zo’n twintig mensen met de ziekte van Huntington in de thuissituatie.

Unieke cliëntgerichtheid

De polikliniek van SVRZ is uniek in Nederland. Zo hebben we geen vaste locatie waar de cliënten naar toe moeten komen. Wij brengen de polikliniek naar de cliënt toe. Dat betekent dat wij alle cliënten een eerste screeningsdag aanbieden op de locatie die het dichtst bij hun woonlocatie is. De behandelaren reizen vervolgens naar de cliënten toe, in plaats van andersom. Veel behandelingen vinden dan ook aan huis plaats. Daarnaast kunnen we de voordelen van de grote organisatie inzetten om de cliënten optimale ondersteuning op maat te bieden. Zij kunnen bijvoorbeeld een gespecialiseerde fysiotherapeut op een zorglocatie bezoeken en hierbij gebruikmaken van de voorzieningen die deze locatie biedt, zoals een goed en modern uitgeruste oefenzaal. Dit wordt erg gewaardeerd door de cliënten.

Toekomst

De polikliniek Huntington wil de komende vijf jaar kwalitatief en kwantitatief blijven groeien. Alles vanuit de visie dat álle mensen met de ziekte van Huntington recht hebben op goede zorg en behandeling.

Wie jarig is, trakteert

Conny Bakker, ergotherapeut en coördinator bij de polikliniek Huntington van SVRZ: “Alle cliënten van onze polikliniek kregen een cadeautje uitgereikt om het lustrum te vieren: een paar elastische veters. De ziekte van Huntington zorgt onder andere voor verminderde mobiliteit en onbedoelde bewegingen van het lichaam. Met deze elastische veters kunnen zij langer hun zelfstandigheid behouden en dat is nou precies het doel van de behandelingen in de polikliniek.”

 

Lees hier meer over de polikliniek Huntington van SVRZ. Wilt u meer informatie over de polikliniek Huntington of een afspraak maken? Dan kunt u contact opnemen met het medisch secretariaat via huntingtonda@svrz.nl of 06 – 12 22 34 20.

 

 

 

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?