SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Open dagen

SVRZ Veere heeft zijn deuren op 12 en 16 maart jl. opengezet. 20 geïnteresseerden kwamen spontaan binnenlopen om een talentenreis te maken. Deze reis bestond uit een talentenscan en gesprekken met een zorgmedewerker, teamleider en opleider. Ten slotte zijn ze met afspraken over een (toekomstig) contract naar huis gegaan.

Van oriëntatie naar vaste baan als zorgmedewerker

Het korte traject én de kans om tegelijkertijd met een vaste baan te ervaren of de zorg bij hen past, hebben 10 zorgtalenten over de streep getrokken. Ze zijn in mei gestart met een oriëntatiefase van drie maanden waarbij ze betaald in de praktijk kunnen ervaren of de zorg passend is. Na een training van 4 maanden, verzorgd door Scalda, ontvangen de zorgtalenten op 14 december a.s. hun certificaat en een vast contract waarmee ze aan de slag gaan als ondersteunend zorgmedewerker. Daarna kunnen ze doorgroeien naar diverse functies waaronder verzorgende. Uiteraard hoort bij elke functie een vervolgopleiding. Naast deze zorgtalenten was er ook nog bijvangst: een herintreder met een zorgdiploma en 4 leerling-verzorgenden zijn tevens gestart.

Uitreiking certificaat

Omdat nog niet eerder in Zeeland een soortgelijk traject succesvol is afgerond worden de zorgtalenten op 14 december a.s. bij SVRZ Simnia in Domburg in het zonnetje gezet. Ook hun familie is hierbij uitgenodigd.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?