SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

SVRZ investeert de komende jaren in duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van milieu, maar ook voor haar medewerkers. Eind 2020 heeft SVRZ in alle cliëntkamers plafondliften geïnstalleerd. Het gaat hierbij om 1450 tilsystemen waarvan een derde voorzien is van de tilcassette. Dit biedt comfort aan 1450 cliënten en lichter werk aan ruim 2500 zorgmedewerkers

Lichter werk voor medewerkers

SVRZ heeft aandacht voor het welzijn van haar medewerkers. De zorg in het verpleeghuis wordt steeds zwaarder. Daarom is het van belang te zoeken naar mogelijkheden om zorgmedewerkers te ontlasten. De plafondlift is zo’n oplossing. Het systeem werkt veel soepeler dan een mobiele lift. Bovendien is een mobiele lift meer aanwezig in de kamer en vaak een sta-in-de-weg als hij niet wordt gebruikt.

Comfort voor cliënten

SVRZ monteert op alle 1450 cliëntkamers de plug-and-play tilsystemen. Dit houdt in dat SVRZ de voorzieningen op alle kamers aanbrengt. In de kamers van de cliënten die afhankelijk zijn van het tilsysteem is de plafondlift compleet en direct beschikbaar. De plafondlift beweegt met de cliënt mee en zorgt zodoende voor een soepele verplaatsing. Doordat de plafondlift zo soepel beweegt, ervaart de cliënt meer comfort dan voorheen. De rails is netjes tegen de wand weggewerkt. Dit geeft de plafondlift een compacte uitstraling. Daardoor doet de lift weinig af aan de sfeer van de kamer.
Heeft een nieuwe cliënt de plafondlift nodig? Dan is het een kwestie van de tilcassette en het juk ophangen.

De hele kamer door

SVRZ heeft gekozen voor een plafondlift met een X-Y systeem. Bij dit systeem wordt aan beide kanten in de cliëntkamer een rail gemonteerd. Tussen de rails beweegt een horizontale balk die de volledige kamer benut. Aan de balk hangt een tilcassette met hieraan een juk waar de persoonlijke tilband van een cliënt inhangt. Alle tilbanden en tilaccessoires worden afgestemd op de cliënt. De lift kan tot aan de badkamer komen. In de badkamer kan een mobiele, ergonomische douchestoel het werk over nemen.

Ergocare

De plafondliften zijn van leverancier Guldmann in Denemarken. Ergocare is de installateur voor Guldmann in Nederland en zorgt ook voor de scholing op de locaties van SVRZ. Ergocare is al volop bezig met de installatie heeft eind 2020 alle locaties van SVRZ voorzien van de plafondliften.

Saskia van Dam, fysiotherapeut SVRZ: ‘Ik heb van veel medewerkers in de zorg gehoord dat ze blij zijn met de komst van de plafondliften. Dit maakt de zorg echt lichter, in de lift is de cliënt met één hand te verplaatsen, zonder dat er een lastig onderstel van de lift in de weg zit. Bovendien vinden de cliënten dit fijn, omdat de mensen die dagelijks voor hen zorgen dit met een glimlach kunnen blijven doen.’

Wim Nobbe, directeur Ergocare: ‘In zo’n grote oplage hebben wij ons product nog niet vaak weg gezet. Een grote investering van SVRZ. Onze ervaring leert dat zowel medewerkers als cliënten profijt hebben van de plafondlift. SVRZ laat hiermee zien een betrokken werkgever te zijn en deelt onze visie dat de gezondheid van de medewerkers positief beïnvloed kan worden door het toepassen van de juiste hulpmiddelen.

Duurzame zorg

Naast aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers vindt SVRZ het belangrijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. SVRZ plaatst maar liefst 6500 zonnepanelen op de daken van haar eigen locaties. SVRZ schakelt nog dit jaar met het wagenpark over naar elektrische personenauto’s. Tevens investeert SVRZ nu en in de komende jaren in de energietransitie. De eerste twee bestaande locaties van SVRZ gaan nog in 2019 van het gas af.

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?