SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Bezoekersinformatie

Komt u op bezoek bij SVRZ en wilt u weten wat er van u wordt verwacht? Bekijk dan hier de informatie voor bezoekers. Klik op onderstaande button.

Informatie voor bezoekers tijdens de coronacrisis

Hoe is de situatie binnen SVRZ?

Het is herfst. Virussen zoals verkoudheid, griep en corona leven in deze periode weer op. Landelijk en regionaal neemt het aantal coronabesmettingen toe. Ook bij SVRZ heeft een aantal locaties te maken met cliënten met corona en neemt het aantal positief geteste medewerkers toe. De besmetting heeft een mild verloop en geeft geregeld weinig tot geen klachten. Maar toch is het belangrijk om te voorkomen dat meer collega’s en cliënten ziek worden. Daarom willen we opnieuw uw aandacht vragen voor de coronamaatregelen die nog steeds gelden binnen SVRZ.

Welke coronamaatregelen gelden voor cliënten en bezoekers?

  • Bij klachten kunt u beter thuis blijven.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek. Bij elke ingang vindt u handdesinfectiepompjes.
  • Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in de elleboog.

Wanneer gaat de najaarscampagne Covid-19 vaccinatie van start?

In Nederland wordt binnenkort gestart met de najaarscampagne voor Covid-19 vaccinatie. Mensen die het meest kwetsbaar zijn en zorgmedewerkers, krijgen als eerste een uitnodiging voor deze herhaalprik.

Zo ook de cliënten die bij SVRZ wonen of op dat moment tijdelijk verblijven. Uiteraard bepaalt de cliënt zelf of hij of zij de vaccinatie wil ontvangen.

Wat is de planning voor cliënten?

Wij zijn voornemens de eerste weken van oktober de vaccinaties aan de cliënten te geven. De cliënten ontvangen half september een persoonlijke uitnodiging voor deze vaccinatie.

Wat is de planning voor medewerkers?

SVRZ medewerkers die regelmatig in contact zijn met cliënten ontvangen binnenkort een uitnodiging van SVRZ voor de vaccinatie. Daarover later meer.

Waarom een herhaalprik?

Een herhaling is nodig omdat de beschermende werking van de eerdere vaccinaties na een tijd te veel afneemt. Zie het als een oppepper. De afweerstoffen uit de prik zorgen ervoor dat de kans op ernstige ziekte bij een besmetting beperkt blijft. Ook na een eerdere besmetting is het goed een herhaalprik te nemen. Bij een volgende besmetting kan dit de ziekteverschijnselen beperken.

Voor meer informatie over de landelijke najaarscampagne verwijzen we u naar de PDF aan de bovenkant van deze pagina.

Hoe kan het dat sommige zorgorganisaties geen of andere maatregelen treffen?

Iedere zorgorganisatie gebruikt dezelfde richtlijnen, maar maakt op basis van de omstandigheden en besmettingen keuzes voor de eigen organisatie en locaties.

Blijven cliënten hun bezoekers ontvangen in de cliëntkamer?

Ja, bij SVRZ blijven cliënten hun bezoek ontvangen op de cliëntenkamer in plaats van in de huiskamer. De afgelopen maanden hebben we ervaren dat dat voordelen biedt. We zien dat dit de rust en het welzijn van de cliënten ten goede komt. Dus dat willen we voorlopig zo houden.

Meer informatie over de vaccinaties?

Heeft u een vraag over de coronavaccinatie? Stelt u deze dan gerust via ons speciale mailadres coronavaccinatie@svrz.nl.

Heeft u vragen over de bezoeken?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken regelen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Heeft u een andere vraag?

Mailt u dan naar zorgservice@svrz.nl.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?