SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Bezoekersinformatie

Komt u op bezoek bij SVRZ en wilt u weten wat er van u wordt verwacht? Bekijk dan hier de informatie voor bezoekers. Klik op onderstaande button.

Informatie voor bezoekers tijdens de coronacrisis

Hoe is de situatie binnen SVRZ?

Landelijk en regionaal neemt het aantal coronabesmettingen toe. Ook bij SVRZ hebben een aantal locaties te maken met cliënten met corona en neemt het aantal positief geteste medewerkers toe. Om te voorkomen dat meer collega’s en cliënten ziek worden (tijdens de aankomende vakantieperiode), willen we nog een keer uw aandacht vragen voor de coronamaatregelen die nu gelden binnen SVRZ.

Welke coronamaatregelen gelden voor cliënten en bezoekers?

  • Bij klachten blijft u thuis.
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Zorg voor voldoende ventilatie.

Moeten we binnen SVRZ een mondneusmasker dragen?

Binnen SVRZ dragen we niet standaard een mondneusmasker. Alleen als de situatie daar om vraagt (bij een uitbraak, klachten, gezondheidstoestand van de cliënt). U mag natuurlijk wel een mondmasker dragen als u dat zelf wilt. En bent u bezorgd over het feit dat zorgmedewerkers u verzorgen zonder mondmasker? Bespreek dit dan met uw persoonlijk begeleider.

Wanneer vindt er een inhaalronde plaats voor de herhaalvaccinatie?

In april hebben veel van de mensen die bij SVRZ wonen een vierde vaccinatie gehad, de herhaalprik. Echter hebben ook zo’n 450 mensen de vaccinatie toen niet gekregen. Bij een groot deel van de mensen was een besmetting de oorzaak dat men toen niet de vaccinatie kreeg.

Deze 450 mensen die bij ons wonen (Wet langdurige zorg) hebben in april wel reeds toestemming gegeven voor de herhaalprik en krijgen deze vaccinatie uiteindelijk op 22 of 23 juni alsnog! Het is fijn dat we ook deze mensen alsnog de extra bescherming kunnen bieden die ze wensen.

Komt er een 5e prik voor verpleeghuisbewoners?

Het is nog niet duidelijk of en wanneer er een volgende vaccinatie tegen corona komt voor verpleeghuisbewoners. De verwachting is dat we daar binnenkort meer over horen en mogelijk in het najaar weer een prikronde kunnen uitvoeren. Zodra daar meer over bekend is, hoort u dat van ons.

Is corona verdwenen uit het verpleeghuis?

Nee, helaas niet. Maar we zien wel dat het aantal besmettingen tot het minimum is gedaald. Daar zijn we heel blij mee. Uiteraard houden we de landelijke ontwikkelingen in de gaten en zullen we tijdelijke maatregelen toepassen als de lokale situatie daar om vraagt.

Hoe kan het dat sommige zorgorganisaties geen of andere maatregelen treffen?

Iedere zorgorganisatie gebruikt dezelfde richtlijnen, maar maakt op basis van de omstandigheden en besmettingen keuzes voor de eigen organisatie en locaties.

Blijven cliënten hun bezoekers ontvangen in de cliëntkamer?

Ja, bij SVRZ blijven cliënten hun bezoek ontvangen op de cliëntenkamer in plaats van in de huiskamer. De afgelopen maanden hebben we ervaren dat dat voordelen biedt. We zien dat dit de rust en het welzijn van de cliënten ten goede komt. Dus dat willen we voorlopig zo houden.

Meer informatie over de vaccinaties?

Heeft u een vraag over de coronavaccinatie? Stelt u deze dan gerust via ons speciale mailadres coronavaccinatie@svrz.nl.

Heeft u vragen over de bezoeken?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken regelen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Heeft u een andere vraag?

Mailt u dan naar zorgservice@svrz.nl.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?