SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Bezoekersinformatie & gezondheidscheck

Komt u op bezoek bij SVRZ en wilt u weten wat er van u wordt verwacht? Bekijk dan hier de informatie voor bezoekers en doe de gezondheidscheck. Klik op onderstaande button.

Informatie voor bezoekers tijdens de coronacrisis

Welke coronamaatregelen gelden er nu nog binnen SVRZ?

Hoewel er landelijk geen coronamaatregelen meer zijn, gelden er nog wel afspraken binnen de zorg. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat we met kwetsbare mensen werken. Gelukkig gaan de besmettingscijfers de goede kant op, maar we willen geen onnodige risico’s lopen. Bij SVRZ houden we ons daarom aan de Zeeuwse afspraken. Dat betekent:

 • We houden ons zo veel mogelijk aan de 1,5 meter afstand.
 • Kunt u geen 1,5 meter afstand houden? Dan vragen we u om een mondneusmasker te dragen. Zorgmedewerkers doen dit ook.
 • Als u binnen een locatie loopt, hoeft u geen mondneusmasker meer op.
 • Voor bezoekers blijven er mondneusmaskers beschikbaar bij de ingang van de locatie.

Hoe kan het dat sommige zorgorganisaties geen of andere maatregelen treffen?

Iedere zorgorganisatie gebruikt dezelfde richtlijnen, maar maakt op basis van de omstandigheden en besmettingen keuzes voor de eigen organisatie en locaties. Om ons heen zien we dat sommige Zeeuwse zorgorganisaties geen of slechts incidenteel besmettingen hebben. Daardoor is het niet nodig om te testen en worden er geen mondkapjes meer gebruikt. Bij SVRZ zijn de besmettingen bij cliënten en medewerkers in de afgelopen weken toegenomen én is het ziekteverzuim erg hoog. Daarom passen wij de voorzorgsmaatregelen nog steeds toe.

Wanneer kunnen cliënten hun herhaalprik krijgen?

Binnenkort kunnen 70-plussers een herhaalprik krijgen. Bij SVRZ bieden we deze aan cliënten aan die langdurige zorg bij ons krijgen, ongeacht hun leeftijd. Cliënten die langer dan drie maanden geleden hun eerste booster hebben gehad of minstens drie maanden geleden positief zijn getest, komen hiervoor in aanmerking. Zij hebben inmiddels een uitnodiging voor de herhaalprik ontvangen.

De data waarop de prikteams langsgaan zijn als volgt:
17 maart                 Tholen
21 en 22 maart        Bevelanden
23 en 24 maart        Walcheren
29 en 30 maart        Zeeuws-Vlaanderen

Later in het jaar organiseren we nog een prikronde voor cliënten die nu hun herhaalprik nog niet kunnen krijgen. We maken het binnenkort mogelijk voor cliënten om ook buiten reguliere vaccinatierondes een prik te krijgen. Hier berichten we u later verder over.

Blijven cliënten hun bezoekers ontvangen in de cliëntkamer?

Ja, bij SVRZ blijven cliënten hun bezoek ontvangen op de cliëntenkamer in plaats van in de huiskamer. De afgelopen maanden hebben we ervaren dat dat voordelen biedt. We zien dat dit de rust en het welzijn van de cliënten ten goede komt. Dus dat willen we voorlopig zo houden.

Hoe zit het met de standaardregels?

De standaardregels blijven gewoon gelden. En we rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dus…

 • Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al geprikt bent.
 • Bent u positief getest? En hebt u dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was vaak en goed uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Zorg voor frisse lucht in huis.

Hoe verlopen vaccinaties voor nieuwe SVRZ cliënten?

Alle cliënten die bij SVRZ komen wonen, kunnen een COVID-vaccinatie krijgen. Dit vond het afgelopen half jaar in vaccinatierondes plaats. Nu er steeds minder nieuwe SVRZ cliënten bij komen die een vaccinatie wensen, gaan we de vaccinaties anders regelen. We plannen de vaccinatierondes niet meer vooraf, maar op het moment dat er voldoende vraag is om te bestellen.
We blijven dus zeker vaccineren bij SVRZ, maar bepalen de vaccinatierondes op basis van de vraag. De medische dienst zal nieuwe cliënten altijd vragen naar hun vaccinatiewens.

Wilt u uw COVID-vaccinatie zichtbaar maken voor het RIVM?

Bent u bij SVRZ gevaccineerd voor COVID en heeft u toestemming gegeven om dit door te geven aan het RIVM? Dan is uw vaccinatie zichtbaar op de site van het RIVM. U logt hierop in met uw DigiD.
Heeft u bij uw vaccinatie geen toestemming gegeven voor registratie bij het RIVM? Dan zijn uw vaccinaties dus niet op deze website te zien.

Meer informatie over de vaccinaties?

Heeft u een vraag over de coronavaccinatie? Stelt u deze dan gerust via ons speciale mailadres coronavaccinatie@svrz.nl.

Heeft u vragen over de bezoeken?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken regelen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Heeft u een andere vraag?

Mailt u dan naar zorgservice@svrz.nl.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?