SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Bezoekersinformatie & gezondheidscheck

Komt u op bezoek bij SVRZ en wilt u weten wat er van u wordt verwacht? Bekijk dan hier de informatie voor bezoekers en doe de gezondheidscheck. Klik op onderstaande button.

Informatie voor bezoekers tijdens de coronacrisis

Dinsdag 14 september kondigde het kabinet een aantal versoepelingen aan. In lijn daarmee is ook bij SVRZ gelukkig weer een aantal versoepelingen mogelijk. Deze gelden vanaf zaterdag 25 september.

Klopt het dat er geen Coronatoegangsbewijs nodig is in SVRZ locaties?

Ja, dat klopt! Voor de horeca geldt dat vanaf 25 september een Coronatoegangsbewijs nodig is. Deze verplichting geldt niet binnen de SVRZ locaties. Voor eet- en drinkgelegenheden bij zorglocaties en bij locaties waar georganiseerde dagbesteding voor kwetsbare groepen plaatsvindt is namelijk geen Coronatoegangsbewijs nodig.

Hebben cliënten een coronatoegangsbewijs nodig voor buiten SVRZ?

Voor de horecagelegenheden bij SVRZ heeft niemand een coronatoegangsbewijs nodig. Maar als een cliënt naar een evenement, de horeca of een culturele activiteit wil buiten SVRZ, dan is wél een coronatoegangsbewijs nodig. Als een cliënt niet zelf voor dit bewijs kan zorgen, is dit de verantwoordelijkheid van zijn of haar contactpersoon. Op de site van de Rijksoverheid staat duidelijk uitgelegd hoe je een coronatoegangsbewijs kunt aanvragen.

Er is keuze tussen een digitaal toegangsbewijs op een tablet of telefoon of een papieren versie:

  • Digitaal kan via een gratis te downloaden app uit de Apple App Store en de Google Play Store. In de app kan je maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.
  • Heeft de cliënt geen smartphone? Of wil de cliënt het liever op papier? Dan kan het coronabewijs voor deze persoon ook geprint worden via de website CoronaCheck.nl.

Moeten we afstand blijven houden tot elkaar?

Vanaf 25 september hoeft u geen 1,5 meter afstand meer te houden tot andere mensen. Maar het is wel verstandig om dit te blijven doen. Het nieuwe advies is daarom: ‘geef elkaar de ruimte’.

Geldt er nog altijd een maximaal aantal bezoekers per cliënt?

Op sommige locaties geldt op dit moment nog een maximaal aantal bezoekers per cliënt. Vanaf 25 september laten we ook deze regel los.

Blijven cliënten hun bezoekers ontvangen in de cliëntkamer?

Ja, bij SVRZ blijven cliënten hun bezoek ontvangen op de cliëntenkamer in plaats van in de huiskamer. De afgelopen maanden hebben we ervaren dat dat voordelen biedt. We zien dat dit de rust en het welzijn van de cliënten ten goede komt. Dus dat willen we voorlopig zo houden.

Hoe zit het met de standaardregels?

De standaardregels blijven gewoon gelden. En we rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dus…

  • Was en desinfecteer uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de elleboog.
  • Geef niemand een hand.
  • Blijf thuis als u klachten heeft en laat u testen bij de GGD.
  • Houd afstand tot anderen en ‘geef elkaar de ruimte’.

Waar moeten cliënten van ELV/GRZ afdelingen rekening mee houden?

Worden er in korte tijd meerdere cliënten opgenomen die niet gevaccineerd zijn op een afdeling voor kort verblijf (ELV) of geriatrische revalidatiezorg (GRZ)? Dan kan dat gevolgen hebben voor de coronamaatregelen. In zo’n situatie kan het lokale opstartteam bepalen om de versoepelingen (tijdelijk) terug te draaien om risico’s te beperken.

Hoe verlopen vaccinaties voor nieuwe SVRZ cliënten?

Alle cliënten die bij SVRZ komen wonen, kunnen een COVID-vaccinatie krijgen. Dit vond het afgelopen half jaar in vaccinatierondes plaats. Nu er steeds minder nieuwe SVRZ cliënten bij komen die een vaccinatie wensen, gaan we de vaccinaties anders regelen. We plannen de vaccinatierondes niet meer vooraf, maar op het moment dat er voldoende vraag is om te bestellen.
We blijven dus zeker vaccineren bij SVRZ, maar bepalen de vaccinatierondes op basis van de vraag. De medische dienst zal nieuwe cliënten altijd vragen naar hun vaccinatiewens.

Wilt u uw COVID-vaccinatie zichtbaar maken voor het RIVM?

Bent u bij SVRZ gevaccineerd voor COVID en heeft u toestemming gegeven om dit door te geven aan het RIVM? Dan is uw vaccinatie vanaf nu zichtbaar op de site van het RIVM. U logt hierop in met uw DigiD.
Heeft u bij uw vaccinatie geen toestemming gegeven voor registratie bij het RIVM? Dan zijn uw vaccinaties dus niet op deze website te zien.

Meer informatie over de vaccinaties?

Heeft u een vraag over de coronavaccinatie? Stelt u deze dan gerust via ons speciale mailadres coronavaccinatie@svrz.nl.

Waar kan ik de corona-verhalen teruglezen?

We hebben veel verhalen verzameld van zorgmedewerkers en mantelzorgers. Wilt u ze lezen? Ga dan naar onze verhalenpagina. Daar vindt u ze allemaal!

Heeft u vragen over de bezoeken?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken regelen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Heeft u een andere vraag?

Mailt u dan naar zorgservice@svrz.nl.

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?