SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Bezoekersinformatie & gezondheidscheck

Komt u op bezoek bij SVRZ en wilt u weten wat er van u wordt verwacht? Bekijk dan hier de informatie voor bezoekers en doe de gezondheidscheck. Klik op onderstaande button.

Informatie voor bezoekers tijdens de coronacrisis

Vrijdag 18 juni  kondigde het kabinet een aantal algemene versoepelingen aan. In lijn daarmee is ook voor de ouderenzorg gelukkig weer een aantal versoepelingen mogelijk. Deze gelden vanaf zaterdag 26 juni.

Waar moeten medewerkers en vrijwilligers rekening mee houden?

De algemene uitgangspunten blijven nog altijd gelden. Medewerkers en vrijwilligers blijven dus anderhalve meter afstand houden, wassen en desinfecteren de handen regelmatig en laten zich testen als ze klachten hebben. Maar in veel situaties hoeven medewerkers en vrijwilligers geen mondkapje meer te dragen.

  • Zij hoeven geen mondkapje meer te dragen als ze door een SVRZ gebouw lopen en voldoende afstand kunnen houden. Ook binnen kantoren zijn mondkapjes niet meer nodig.
  • Zij dragen alleen een mondkapje als ze zorg geven binnen de anderhalve meter en als deze handelingen langer dan een kwartier duren. Dit geldt voor alle cliënten (WLZ, ELV en GRZ) op locaties en voor ZorgThuis.
  • Als medewerkers en vrijwilligers het prettig vinden, mogen ze natuurlijk altijd een mondkapje dragen.

Hoeveel bezoekers mag een cliënt ontvangen en waar kan de cliënt bezoek ontvangen?

Onze deuren gaan nog verder open voor de bezoekers! Cliënten kunnen weer meerdere bezoekers per dag ontvangen. In vervolg op de eerder geleerde lessen vragen we bezoekers om naar de kamer van de cliënt te gaan en om rekening te houden met de anderhalve meter. In de praktijk betekent dit dat er maximaal twee bezoekers tegelijk kunnen komen op de kamer van de cliënt. Willen bezoekers met meer mensen samenkomen? Dan kan dat in de algemene ruimtes (zoals de restaurants) of buiten. Zo kunnen we in de gedeelde huiskamer de rust voor de andere bewoners bewaren.

Waar moeten bezoekers rekening mee houden?

Bezoekers hoeven geen mondkapjes meer te dragen waar de 1.5 meter kan worden gehanteerd. Dit geldt nu voor alle cliënten (WLZ, ELV en GRZ). Ook bij bewegingen door de gangen van een SVRZ gebouw is een mondkapje niet meer nodig.

Vanaf 26 juni hoeven bezoekers zich ook niet meer te registreren voordat ze op bezoek komen.

De ruimte in de gebouwen is natuurlijk wel beperkt. Omdat we de anderhalve meter blijven handhaven, is het belangrijk dat het binnen niet te druk wordt. We vragen bezoekers daarom om niet met te veel mensen tegelijk op bezoek te komen. En om rekening te houden met de eigen specifieke situatie en die van de cliënt. Is de cliënt bijvoorbeeld gevaccineerd of niet?

Waar moeten cliënten van ELV/GRZ afdelingen rekening mee houden?

Worden er in korte tijd meerdere cliënten opgenomen die niet gevaccineerd zijn op een afdeling voor kort verblijf (ELV) of geriatrische revalidatiezorg (GRZ)? Dan kan dat gevolgen hebben voor de coronamaatregelen. In zo’n situatie kan het lokale opstartteam bepalen om de versoepelingen (tijdelijk) terug te draaien om risico’s te beperken.

Wat zijn de nieuwe afspraken voor onze restaurants en activiteiten voor cliënten?

Op alle locaties mogen de restaurants weer open. Ook bezoekers zijn weer welkom in de restaurants. Wel zorgen we ervoor dat de stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar worden gezet. Er kunnen verschillen zijn tussen de SVRZ-restaurants onderling. Zo moeten bezoekers voor sommige restaurants bijvoorbeeld vooraf reserveren. Voor cliënten kunnen weer grootschaligere activiteiten worden georganiseerd, zoals welzijnsactiviteiten, een verjaardag of een jubileum. Daarbij is het weer mogelijk om met mensen van verschillende woningen samen te komen, als de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen.

Wat zijn de nieuwe afspraken voor de pedicures en kappers?

Pedicures en kappers mogen weer zonder mondkapje werken. Vooraf vragen zij naar de gezondheid van cliënten.

Hoe verlopen vaccinaties voor nieuwe SVRZ cliënten?

Alle cliënten die bij SVRZ komen wonen, kunnen een COVID-vaccinatie krijgen. Dit vond het afgelopen half jaar in vaccinatierondes plaats. Nu er steeds minder nieuwe SVRZ cliënten bij komen die een vaccinatie wensen, gaan we de vaccinaties anders regelen. We plannen de vaccinatierondes niet meer vooraf, maar op het moment dat er voldoende vraag is om te bestellen.
We blijven dus zeker vaccineren bij SVRZ, maar bepalen de vaccinatierondes op basis van de vraag. De medische dienst zal nieuwe cliënten altijd vragen naar hun vaccinatiewens.

Wilt u uw COVID-vaccinatie zichtbaar maken voor het RIVM?

Bent u bij SVRZ gevaccineerd voor COVID en heeft u toestemming gegeven om dit door te geven aan het RIVM? Dan is uw vaccinatie vanaf nu zichtbaar op de site van het RIVM. U logt hierop in met uw DigiD.
Heeft u bij uw vaccinatie geen toestemming gegeven voor registratie bij het RIVM? Dan zijn uw vaccinaties dus niet op deze website te zien.

Wat zijn de risico’s van de coronavaccins?

Voor de coronavaccins gelden dezelfde strenge eisen als voor andere vaccins. De coronavaccins zijn uitgebreid getest op veiligheid en betrouwbaarheid. Ook nadat de vaccins zijn goedgekeurd, blijven ze gecontroleerd worden. Wilt u meer weten over de risico’s van de vaccins? Kijkt u dan op de site van Rijksoverheid. Daar leest u het laatste nieuws hierover.

Meer informatie over de vaccinaties?

Heeft u een vraag over de coronavaccinatie? Stelt u deze dan gerust via ons speciale mailadres coronavaccinatie@svrz.nl.

Kan een cliënt op bezoek bij een familielid buiten de zorglocatie? 

Ja een cliënt kan er voor kiezen om bij familie op bezoek te gaan. Dit gebeurt altijd in overleg met de teamleider.

Moeten kinderen ook een mondkapje op?

Dat is afhankelijk van de leeftijd. Kinderen jonger dan 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen in de openbare ruimtes. Voor oudere kinderen geldt die afspraak wel.

Zijn huisdieren welkom?

We krijgen regelmatig vragen of bezoekers een huisdier mee mogen nemen. Uit onderzoek blijkt dat de kans op overdracht via dieren heel klein is. Heeft niemand in het huishouden van de bezoeker klachten? En heeft het dier ook geen klachten? Dan is het geen probleem om deze mee te nemen. Wel is het goed een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Hier leest u meer informatie.

Waar kan ik de corona-verhalen teruglezen?

We hebben veel verhalen verzameld van zorgmedewerkers en mantelzorgers. Wilt u ze lezen? Ga dan naar onze verhalenpagina. Daar vindt u ze allemaal!

Heeft u vragen over de bezoeken?

Wilt u meer weten over de manier waarop we de bezoeken regelen? Neemt u dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.

Heeft u een andere vraag?

Mailt u dan naar zorgservice@svrz.nl.

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?