SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Ontmoetingscentrum De Statie heeft vorig jaar zijn deuren geopend en is in korte tijd uitgegroeid tot een drukbezocht ontmoetingscentrum. Het ontmoetingscentrum is onderdeel van SVRZ en is bedoeld voor mensen met lichte tot gevorderde geheugenproblematiek, maar ook hun partners, familieleden en mantelzorgers zijn van harte welkom.

Een soepfabriek
We bieden op het ontmoetingscentrum verschillende activiteiten aan om het geheugen te trainen, maar het gaat vooral om het samen zijn en samen doen. Eén van de favoriete en vaak voorkomende activiteiten, is verse soep maken. Volgens de deelnemers kunnen ze wel een soepfabriek beginnen. Zo ontstond het idee om in het kader van NLdoet, ‘Sasse Waterzooi’ soep te maken voor inwoners van Sas van Gent die minder te besteden hebben of eenzaamheid ervaren.

Lokale sponsors
Op zaterdag 29 mei wordt de soep klaargemaakt door deelnemers en vrijwilligers van het ontmoetingscentrum van SVRZ en cliënten van de Zeeuwse Gronden in Markt 4. De groenten worden gesponsord door groenteboer Schout uit Absdale. De soep wordt daarna in emmertjes gedaan, die gesponsord worden door Cargill uit Sas van Gent, waarna deze wordt rondgebracht. Er konden zich 100 inwoners aanmelden voor deze actie. Dit aantal was in een mum van tijd bereikt.

Zin in soep?
Zaterdag 29 mei (van 13.30 tot 16.00 uur) staat in Markt 4 een kraampje met soep. Iedereen is van harte welkom om van deze lekkere Sasse Waterzooi te komen proeven. Uiteraard geldt: op is op.

Goedenavond, hoe kunnen wij u helpen?