SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Mevrouw van Amstel woont in SVRZ Noordbolwerk, onderdeel van SVRZ ’t Gasthuis. Op 13 september 2019 deed zij een eerste oproep om naar elkaar te zwaaien. Om eenzaamheid te bestrijden. Klik op deze link om haar oproep te zien.

De zwaaitegel
Op televisie was zij later getuige van het plaatsen van een zwaaitegel in Nieuwerkerk. De toen negenjarige Rutger Kater wilde oudere dorpsgenoten een hart onder de riem steken: hij plaatste een aantal zwaaitegels. Een idee van Corinne Tijsseling uit Zwolle. Dat inspireerde mevrouw van Amstel tot een tweede oproep. Te zien onder deze link. En zo kwam Rutger uit Nieuwerkerk in beeld.

Samen een zwaaitegel plaatsen
Na een korte zoektocht werd hij gevonden en kon er contact worden gelegd. Zou hij het leuk vinden om samen met mevrouw van Amstel een zwaaitegelsticker te plaatsen op de stoep voor haar locatie? Rutger (en zijn moeder) waren direct enthousiast. Op 6 oktober was het zover. Mevrouw van Amstel en Rutger bevestigden samen een zwaaitegelsticker voor het Noordbolwerk.
Alle locaties die samen SVRZ ’t Gasthuis vormen, krijgen zo’n sticker om die op hun eigen stoep te plaatsen. Dat dit moment in de ‘Week tegen de eenzaamheid’ valt, maakt het extra bijzonder.

 

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?