SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Veel ouderen voelen zich eenzaam. Ook binnen de verpleeghuizen vindt eenzaamheid plaats. Hoewel de ouderen hier vaak mensen om zich heen hebben, missen ze intieme, langdurige relaties. Het herkennen en bespreekbaar maken van deze gevoelens is vaak moeilijk voor betrokken mantelzorgers en zorgmedewerkers. Om beter en sneller eenzaamheid bij ouderen te kunnen herkennen en met hen daarover in gesprek te gaan, is een e-learning ontwikkeld.

E-learning ‘Grip op eenzaamheid in het verpleeghuis’

De e-learning ‘Grip op eenzaamheid in het verpleeghuis’ is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel, SVRZ, WVO Zorg, Academische Werkplaats Ouderenzorg Zeeland (AWOZ), HZ University of Applied Sciences, Hogeschool Rotterdam, GENERO, Coalitie Erbij Rotterdam, Movisie en ZonMW. Zij presenteren deze e-learning ‘Grip op eenzaamheid’ tijdens een kick-off evenement op 24 mei van 15.30 tot 17.00 uur. Het evenement is bedoeld voor zorgmedewerkers in de verpleeghuissetting, maar is voor iedereen die geïnteresseerd is digitaal te volgen.

Programma

Tijdens het evenement wordt uitleg gegeven over het ontstaan van de e-learning en het gebruik ervan. Deskundigen op het gebied van eenzaamheid zijn aanwezig om handvatten te geven over het omgaan en herkennen van eenzaamheid bij ouderen. Het belooft een inspirerende middag te worden!

15.30 uur      Opening

15.35 uur      Presentatie e-learning
door Gerda Andringa (HZ University of Applied Sciences)

15.45 uur      In gesprek over zinvolle zorg in het verpleeghuis
door Hanna van Dijk (GENERO) in samenwerking met Nico van Leer (PZC Dordrecht)

16.00 uur      Toelichting en introductie e-learning
door o.a. Mirjam Vreeke (Zorggroep Ter Weel)

16.15 uur      Promotieonderzoek eenzaamheid in de verpleeghuissetting
door Dick van der Kolk (SVRZ)

16.25 uur      Paneldiscussie met diverse deelnemers fysiek/online

17.00 uur      Afsluiting en borrel / Einde digitale sessie

Deelnemen?

Het aantal fysieke plaatsen is beperkt. Maar iedereen kan het evenement digitaal bijwonen. Je hoeft je daarvoor niet aan te melden, alleen op het aangegeven tijdstip klikken op deze kijklink.

Meer weten?
Voor vragen over de e-learning of het evenement, kunt u contact opnemen met Dick van de Kolk via d.vandekolk@svrz.nl.

Goedemorgen, hoe kunnen wij u helpen?