SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Leefcirkels zijn denkbeeldige geografische cirkels binnen en/of buiten het gebouw waarbinnen cliënten zich vrij of vrijer kunnen bewegen. Een polsbandje met een sensor activeert bakens aan de toegangsdeuren die de deuren open of juist dicht houden. Leefcirkels bieden cliënten met dementie een uitdagende omgeving en geven hen tegelijkertijd een beschermd gevoel. De cliënt maakt zelf de keuze om te gaan en staan waar hij of zij wil, binnen de vrijheid die bij hem of haar past. De mensen om de cliënt heen – naasten en medewerkers – stimuleren en begeleiden hen hierbij. 

Leefcirkels bij SVRZ 

Bij SVRZ beschikken we over twee leefcirkels: 

Leefcirkel 1: deze beperkt zich tot de eigen groepswoning of een cluster aan groepswoningen met aangrenzende afgesloten tuin (polsbandje met kleur wit). 

Leefcirkel 2: deze omvat het hele gebouw, inclusief de afgesloten tuinen (polsbandje met kleur zwart). 

Leefcirkel 3: de cliënt heeft alle vrijheid en mag ook buiten het gebouw (met of zonder gps in de vorm van een smartwatch of halsketting).
 In principe heeft een cliënt altijd de grootste vrijheid (leefcirkel 3). Deze wordt alleen ingeperkt als dat écht nodig is. Dit wordt vastgelegd in het behandeldossier door de Medische Dienst.

Planning 

Op dit moment zijn de leefcirkels geïmplementeerd bij SVRZ Ter Valcke, Ter Schorre, De Redoute en Simnia. Cliënten en hun naasten worden uiteraard tijdig geïnformeerd als hun betreffende locatie aan de beurt is.

Video uitleg leefcirkels

Bekijk onderstaande animatie video voor een uitleg over de leefcirkels bij SVRZ in 1 minuut.

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?