SVRZ SVRZ Menu
SVRZ
Zoek Menu

Week van e-health
Om meer bekendheid aan e-health te geven wordt in de week van 21 t/ 26 januari een landelijke campagne georganiseerd. De bedoeling van deze campagne is om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met de mogelijkheden van e-health. Kijk voor meer informatie op www.ehealthweek.net

SVRZ en e-health, wat doen we nu al?
Bij SVRZ gebruiken we al diverse e-health toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het digitale zorgdossier mijnCaress en het digitale clientportaal. We maken ook al gebruik van camera’s om op afstand te kunnen zien of een bewoner lekker slaapt zodat we niet hoeven te storen tijdens de nachtelijke rondes. Binnenkort starten we in SVRZ Borsele en SVRZ ‘t Gasthuis  met een proef met een virtual reality bril. En in SVRZ Tholen gaan we kijken of robot poezen en honden het welbevinden van cliënten positief kunnen beïnvloeden.

SVRZ en e-health, wat gaan we doen?
Er zijn allerlei toepassingen waar we mee aan de slag willen gaan:

  • Slimme matrassen die kunnen meten hoeveel een cliënt beweegt.
  • Slim incontinentiemateriaal dat op afstand via een sensor de vochtinhoud van het materiaal kan meten. Dit voorkomt onnodige verschoningen en lekkages.
  • Biodynamische verlichting om het dag-nachtritme van bewoners positief te kunnen beïnvloeden. Dit staat op de planning voor de nieuwbouw van SVRZ De Redoute in Sas van Gent.
  • In de nieuwe Redoute komen ook leefcirkels. Cliënten krijgen door het toepassen van elektronica zoals bijvoorbeeld polsbandjes meer bewegingsvrijheid.

Op het gebied van e-health liggen er nog veel uitdagingen en mooie kansen voor SVRZ.
Daar gaan we met veel enthousiasme aan de slag.

 

Goedemiddag, hoe kunnen wij u helpen?